Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - gt_stz

Pages: [1] 2 3 ... 18
1
Други градове / Re: Пазарджик
« on: 01.08.2021, 14:40:17 »
гара Белово...
А, това е бивша старозагорска Сетра. Интересно, дали са взели само тази? Защото те бяха няколко с тази разцветка. Не бяха кой знае какво откъм състояние, поне докато бяха при нас.

2
Други градове / Re: Габрово
« on: 14.06.2021, 23:04:09 »
Аз също исках да попитам нещо. Какво се случи със синия старозагорски МАН? Ще се движи ли, или ще го ползват за части само?

3
Дефакто "Мототехника" и кв. "Кольо Ганчев" са едно и също място. Просто по неясна за мен причина ги бяха въвели по различен начин. Сега мисля, че на всички Шкоди и Солариси си пише "Мототехника". А относно линия 28, мисля, че съществуваше доста време, но имаше курсове само по 4-5 пъти в деня, ако не се лъжа. След това пък мисля, че имаше период, в който персоналната кола рано сутрин слагаше номер 28. Движеше се до около 2008-2009г.

4
Не, мисля че още с публикуването му преди около 2 месеца някъде излезе информация, че са го снимали основно в Перник и някакъв селски район в Албания.
Освен в Перник, в едно нейно видео, което гледах някъде пишеше, че частта, в която танцува с тази носия, е снимана някъде в Дружба.

5
Здравей! Извинявам се, че след толкова време отговарям, но все забравям. Линията до гарата е била с маршрут "ПЗ Загорка - ЖП гара". Доколкото знам никога не е съществувала реално като линия, а са били пуснати само няколко пробни курса, мисля че за около седмица. Кръстовището на "Руски" и "Гурко" беше пълно с кръстовки и стрелки. Явно са имали планове може би повече от една линия да слиза към гарата, защото имаше разклонения от всякъде за навсякъде :D. Имаше възможност тролей, идващ от към Железник да завие надолу по "Руски" към гарата и съответно наобратно към Железник. По същия начин тролей, идващ от към Загорка също можеше да завие към гарата. Не знам всъщност дали наистина тези разклонения са били направени с цел да има линии до гарата тръгващи и от Железник, и от Загорка. Някой ако има повече информация, ще се радвам да сподели!  :) С времето постепенно започнаха да демонтират стрелки и кръстовки, като махнаха абсолютно всичко когато правиха ремонт на КМ преди няколко години. През годините се говореше няколко пъти за възстановяване на тази мрежа, но така и нищо не се случи. Имам един спомен, някъде бях чел, говореше се, че има проект за пускане на линия "Стадион Берое - ЖП гара"(с номер 25), като имаше идея тролея да завива от "Августа Траяна" надясно по "Отец Паисий", като след това да завие наляво по "Гурко" и оттам надясно по "Руски" за към гарата.
Реално в момента може би има някъкъв смисъл от ТБ линия до гарата, защото на мястото на бившия завод от няколко години има болница "Берое". В момента единственият градски транспорт, който я обслужва са линиите 3 и 8, които 3-4 пъти на ден се "отбиват" до нея преди или след като минат през ЖП гарата.

Едит: Забравих да спомена, че все пак явно някой гледа какво се случва по трасето. :D Забелязах, че точно срещу хотела "Мериан Палас" са поставили нова конзола на един от стълбовете.

6
Други градове / Re: Габрово
« on: 08.11.2020, 22:48:55 »
Не знам как са се излъгали да го купят. Той всъщност заедно с червения МАН мисля, че са в Габрово от около 3-4 години ако не се бъркам, като нямам информация колко често излиза на линия. Имайки предвид не дотам хубавото състояние, в което беше, докато беше собственост на "Автобусни превози" Стара Загора. Те повечето МАН-ове ги бяха разкатали...

Едит: Не знам какво са решили относно съчленения МАН, но преди малко проверих и видях, че неговата застраховка ГО е прекратена на 01.09 тази година и не е подновявана.

7
Други градове / Re: Габрово
« on: 08.11.2020, 13:44:31 »
Пускам две снимки на бившите старозагорски 135 и 181. :D

MAN NG 272 (135) by MiroslavK., on Flickr

MAN NÜ 313 CNG (183) by MiroslavK., on Flickr

8
Други градове / Re: Видин, Монтана
« on: 24.10.2020, 03:02:18 »
Много симпатично автобусче!  :D Напомня ми на едно, което вървеше някога по линиите 3 и 8 в Стара Загора. Даже имам теория, че това може да е именно то.

9
Здравейте! Мисля тези дни да посетя Свежен с влака. Та, исках да попитам дали спирката е много далече от самото село. И ако да, има ли с какво да се стигне до него? Благодаря предварително! :)

10
А на 3:51 се виждат автобусите за, които говоря.
Имаш ли някакви други снимки на този Неоплан? Защото както бях написал в предишен пост мисля, че именно този автобус помня - със зелена реклама и с първа единична (по мои спомени и трета) врата. Иначе, снимките са от едни стари видеоклипове, които открих на компютъра си, вероятно изтеглени от някъде.

11
През Павел Баня си минават влакове. Прекачването е само между Антон и Карлово и би трябвало да свърши в края на месеца. От Карлово до Бургас си се движат бързите влакове :)
По принцип и аз знам, че е така. Но в сайта на БДЖ пишеше друго, прикачвам снимка от сайта. На мен ми стана интересно как влак в посока Карлово си мина, а моят е заменен от автобус, който така и не се появи.  :D Друго също е интересно - връзките почти винаги ги пише в Дъбово, което е напълно безмислено, след като съществува гара Тулово. :D

12
Здравейте! Исках да попитам как вървят нещата с ремонта на тунела по линията София - Карлово - Бургас, защото вчера трябваше да хвана влак в 17:28 от Павел Баня, който се оказа, че е заменен от автобус. Та, понеже аз си мислех, че автобуса е длъжен да мине през всяка гара/спирка и да вземе пътниците, отидох и зачаках. Но автобус така и не дойде. Звъннах на БДЖ, като диспечерката след дълга проверка ми каза, че автобусът спирал на бензиностанцията в близост до спирката, но не отивал до самата нея. Следователно, нямаше как да хвана вече този автобус и останах на пътя образно казано, но както и да е. Оправих се с превоза. Та въпросът ми беше, знае ли се до кога ще продължава ремонта?

13
Ясно. А аз тъкмо се бях зарадвал, че случайно са решили да направят нещо относно тролейбусната линия.

14
Забелязвам, че на мястото, от където се отклоняваше тролейбусното трасе за ЖП гарата, са поставили нови стълбове. Това дали означава, че има шанс за неговото възстановяване? :hm:

15
Здравейте! Предварително се извинявям ако вече е коментирано. Забелязах, че от спирка Аспарухово (преди гара Комунари) се отклоняват няколко коловоза в неизвестна посока. Всъщност мисля, че след като се отклонят, линиите се събират и след това линията започва да се движи успоредно на действащата такава и така продължава до гара Комунари, където отново се разклонява. Изглежда, че не се използва. Също така по стълбовете съдя, че е имало КМ. Някой знае ли нещо по въпроса? Прилагам и снимка.
16
Други градове / Re: Ямбол
« on: 04.06.2020, 18:52:45 »
Две скромни снимки от посещението ми на Ямбол днес.


PSX_20200604_181904 by MiroslavK., on Flickr

PSX_20200604_184732 by MiroslavK., on Flickr


17
Качвам ги по-скоро с информативна цел. На някои снимки се виждат част от автобусите, които стояха зарязани на обръщалото в кв. "Железник", като например червеното Рено, Ивекото с реклама на "Вивател" и др.

18
Снимки с доста лошо качество, които намерих на два Икаруса и на една Сетра на фирмата "Ел Же Груп". Ще ги разделя на два поста, защото съм над ограничението за МБ.

19
Останалите автобуси също са със старозагорска  регистрация, но мисля, че са по-скоро казанлъшки?
Да, казанлъшки са.

20
Други градове / Re: Габрово
« on: 28.05.2020, 23:09:26 »
А бившият 135 от Стара Загора (синият МАN NG 272) движи ли се още? Имам спомени, че докато беше в Стара Загора не беше в кой знае колко добро състояние.

Pages: [1] 2 3 ... 18