Интересно беше да видя града, по времето в което съм бил на 9-10 месеца. Впечатление прави пълната анархия по улиците почти като в Африка. Всеки пресича където му падне без да се оглежда, правилата за движение никой почти не спазва, паркирали коли където може, дори шофьора на оператора прави нарушения, като например зави от Мадрид надясно по канала от трамвайната линия, а на Ботев и Сливница изпревари трамвая на спирката отляво
И като цяло си караше по релсите без никаква причина...
Бях тийнейджър тогава със съучениците обикаляхме из центъра преди ерата на моловете. Вярно беше голяма лудница тогава, обаче имаше много повече зеленина, фасадите на сградите не бяха така окепазени, помня че много обичах да разглеждам различните сгради по центъра, като дете ми бяха интересни. На фона на пейзажа в панелния квартал.
Много красиви булеварди с високи дървета от двете страни бяха Ботев, Мария Луиза от Лъвов мост до гарата, Сливница. Като зелен тунел бяха. А централна гара ни беше нещо като праобраз на мол, имаше всякакви магазинчета и кафета вътре и като беше лошо времето ходихме там, имаше даже и кино.