Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Bus_lover

Pages: [1] 2 3 ... 260
1
През 2012 година "Атанасов" бяха купили Рено Агора, с което да обслужват линия 6 от Велико Търново до село Леденик. Две години по-късно превозвачът си изгуби линиите и явно новият му собственик е решил да го използва по този начин. Справка с темата за снимки в търновския раздел доказва, че това е същият автобус, защото не вярвам някой да му е прехвърлил номера на друго Рено, особено както това не е често срещан модел по нашите географски ширини:

https://forum.gtsofia.info/index.php?topic=2698.msg294789#msg294789


2
Удивително е понякога какви находки може човек да открие в по-затънтените кътчета на квартала си. От лявата страна не си личи дали е М80 или М81, но от третата снимка е видно, че е градският модел.

3
Видях го Карсана вече днес, дори го изпробвах. За колегите от другите градове ще уточня някои детайли като например, че за разлика от таблата на тестовия Соларис неговите не са програмирани и понеже стъклата му са по-затъмнени, се движи с табели, залепени за външната им страна. Седалките са същите като на Тедомите. Определено е доста по-просторен и комфортен от Жестовете и Исузутата, а и автоматичната скоростна кутия определено прави пътуването в градски условия по-приятно както за шофьорите, така и за правостоящите. Сигурно доста пътници ще са си задали въпроса защо изобщо миналата година не са купили от този модел, а от по-малкия. Единствените кусури, които можем да ги превъзмогнем, са леките вибрации на празни обороти и хлопането по дупките, но второто по нашите пътища не е нещо необичайно дори за нов автобус.

4
Според информацията от GPSa на електробуса, който беше във Варна, въпросният е в гаража на Бургас Бус.  :toot:

Днес даже е по Т2. Сигурно не е по автобусна линия, за да се зарежда на крайната в "Меден рудник".

А според сайта на "БургасБус" през този месец трябва да дойде на тестове и някакъв Карсан Атак, който да се движи по 9-ката.

Между другото, не знам дали някой друг е мяркал скоро неатракционните О405Н-ове - аз от 2-3 седмици не съм виждал на линия 9657, а 3816 - от повече от месец. Това не означава, че няма да се върнат на линия, де.

5
Велико Търново / Re: Снимки
« on: 19.07.2017, 23:14:41 »
Ето и нещо скромно и от мен от днес. Реното е снимано на автогарата в Сливен. Адмирации за "Алекс ОК", че са пуснали голям автобус по линията за Бургас, защото от страна на "МБус" по линията се движи Крафтер, което повдига въпроса дали пускат микробус, защото няма хора или няма хора, защото пускат микробус. Не вярвам вашият превозвач да вози неколкократно повече пътници  :neznam:

От новите придобивки само този МАН 1870 успях да щракна успешно и сякаш го кара онзи шофьор, който беше титуляр втора кола по 3-ката. После успях и да го изпробвам и ми се стори добре - тракаше само панелът над втората врата, а климатикът за моя изненада работеше. Качих се преди това и на 1584 по 3-ката - похвално е, че са му освежили салона, но този Неоплан имам чувството, че е пред разпад или поне доста хлопа, вибрира и друса. ВДЛ-овете остават да ми държат интереса за евентуално следващо посещение  :)

6
4471 пък е с реклама на "Трансформърс". 4472 си се движи и на двете автоколони - днес е 17-ка, а междувременно руднишките шофьори повече ги гледам още по Интеграта, отколкото на него. Ден Оудстенът също поотсъства седмица-две, през която го заместваха Сетрите 8571 и 8572, но сега се движи.

7
За триене (цитирах се, вместо да редактирам).

8
Тедомът 4472 от няколко дни вече е на линия след около 3 месеца отсъствие. Чакаме само 7135 да излезе. 7130 пък е разлепен, но не и над прозорците. Едва ли ще изкара дълго без реклама.

От Бовите 9891 рекламира "Цикатридин", но над прозорците още седи фолиото от старата реклама, така че отдалече се издава, че е тя.

Едит от 18.06: 9891 вече е облепена изцяло.

9
Велико Търново / Re: Снимки
« on: 13.05.2017, 19:00:03 »
Интересни снимки. В последните 2 години наистина и двамата превозвачи доста са си обновили парка, макар и да не се съмнявам, че сигурно в автобусите на "Алекс ОК" през лятото температурите пак гонят тези в Сахара  :D Интересно е да се види, че 1584 още движи - това май е най-старият автобус в града вече, поне от тези градско изпълнение. Предполагам обаче, че всички О405Н-ове и НЛ202-ки са вече бракувани.

11
Изтрити теми / Re: Solaris Urbino 12 CNG
« on: 03.05.2017, 01:57:23 »
Ти колко хора познаваш, които продават снимки на автобуси и още повече колко хора познаваш, които биха дали пари, за да купят такива снимки? Почти всички хора в България, които дори биха се интересували от такива снимки, сме събрани тук и всички публикуваме напълно безплатно и на доброволни начала това, което искаме да споделим с останалите, независимо от качеството му. Ако погледнеш в другите раздели на другите градове, със сигурност ще намериш фрапиращи снимки, които са много по-лоши от това, което съм качвал, но не са изтрити, защото все пак са били интересни на някого и носят някаква информация, но тях с охота ги подминаваш, сигурно защото не съм ги правил аз. Целта на този форум преди всичко е да се споделя информация, свързана с ГТ, а не да се фукаме кой каква техника има и да се нападаме взаимно, превръщайки всичко във военна зона. Добре, имам доблестта да призная, че снимките ти са по-добри от моите и си много по-добър фотограф от мен и шапка ти свалям, че си отделил сума ти пари за качествена техника. Сигурен съм, че точно това очакваш да прочетеш и ето ти го написано черно на бяло, даже ако искаш, си го сложи в рамка или в подписа  :rolleyes: А сега предлагам на всички да спрем с този диалог, защото всичко отива пак към това, което се случи през февруари, а не искам да се повтаря цялата кавга.

12
Изтрити теми / Re: Solaris Urbino 12 CNG
« on: 02.05.2017, 22:54:24 »
Снимка може да се направи с всякаква техника, независимо дали е професионална или не. Важното е да носи информация. Не съм тръгнал да спамя снимки, които не показват нищо ново и интересно, само за да се разпиша, гледам да избягвам да снимам нещо, което е напълно нормално и е ежедневие от много време. И това, че съм качил няколко информативни снимки с незадоволително качество не ме прави обезателно некадърен фотограф. Не се имам и за професионалист, де, а и едва ли има някой в тези любителски форуми, който да си изкарва прехраната с това, което качва. А за самочувствие по-добре да не говорим, защото си последният, който може да ме назидава по тази тема  :D

13
Изтрити теми / Re: Solaris Urbino 12 CNG
« on: 02.05.2017, 21:59:57 »
За триене.

14
Тедомът 4473 отново е с реклама на "Дайхман". Рекламата на "Бягство от затвора" излиза, че е престояла всичко на всичко 3 седмици по автобуса.

Едит от 11.05: след половин година отсъствие Сетрата 7318 се завърна на линия. Пребоядисана е и в момента е чисто бяла, а като гледам, седалките са или претапицирани, или направо сменени.

Тедомът 4476 вече е с ъпгрейдната реклама на "Икеа", а 4471 се завърна на линия след известно отсъствие.

Сетрата 8572 пък днес я кара шофьорът на Ден Оудстена 1586.

15
Изтрити теми / Re: Solaris Urbino 12 CNG
« on: 02.05.2017, 21:55:19 »
Приемам критиката ти в случая, защото е градивна. Тъй като останах практически единственият фотограф, качващ снимки в този раздел (за което вината не е нито моя, нито твоя), реших да направя някоя друга снимка на автобуси по новите линии, за да онагледя промените на останалите колеги от другите градове. Осветеността на повечето наистина не е перфектна, но съм се старал поне едната от двете стени да я огрява слънцето. Следващия път ще се старая да правя по-добри кадри със сапунерката си, която напоследък вади по-лоши снимки и от телефон.

16
И аз помня 0288, качих се на него за първи път в последните му 2 години експлоатация, когато вече беше развалина. В града се движеше тромаво, извън града не го настъпваха до повече от 60 (кой знае как е бил със спирачките), а скоростният лост стържеше доста понякога. Да не говорим, че духалките не работеха и вътре беше голяма сауна лятото. На бабичките пък направо им призляваше, като го видеха, защото и стъпалата му бяха доста високи.

Иначе от сряда насам забелязвам, че курсовете за Камено в 13:30 и 17:30, които се изпълняват от "МБус", ги взима някаква Сетра S315 GT с двукрила задна врата. В бяло-зелена разцветка е.

Едит от 22.04: за първи път от година и половина днес Конектото 4018 е на линия в почивен ден, при това даже не е с титулярния си шофьор. Движи се по 6-ицата заедно с Интегрото 8942 и Тедома 4475, който пък преди това изпълни курса на 18а в 14:00.

Едит от 23.04: по новините казаха, че новата Сетра на "МБус", която беше купена за линията за Камено, е катастрофирала. Конектото 4018 пък вече е налепено с реклама на хладилници Liebherr.

17
От Сетрите дълги месеци не бях виждал и 2197, та се учудих, когато миналата седмица я видях по "Иван Вазов". Изпълнявала е или ведомствен, или случаен превоз. А МАН-ът 7320 през вече изминалия 14-и април беше втора смяна на 16-ката.

Едит: 8717 е жива и на линия, като днес в 14:00 направи курс по 18а. 5017 обаче още е у равногорските шофьори, от което заключавам, че по-старата от двете Сетри ще стане отново оборотна.

18
Сутринта видях Сетрата 5017 по 32

Защото 8717 пак е в бокса явно - от около седмица 5017 е равногорска.

19
Вчера видях в движение Мерцедеса О405Н А 9657 КК доста рядко срещано явление напоследък. В 17:30 изпълни курс до село Извор.

Движи си се той редовно. Днес в 14:00 беше 18а, а после се прехвърли на 32 за поне два курса. В сряда или четвъртък някъде го бях видял 5-ица в 17:30, а в петък беше 16-ка в 13:30. Като цяло в момента ми се струва по-добре, отколкото беше 3816 по това време миналия месец, единствено човек може да се хване за тапицерията на седалките му, която е ужасно мръсна и ако леко я тупнете с ръка, ще се вдигне облак прах. Не вярвам обаче някой да се хване да му ги претапицира - нали се очаква на края на годината нова доставка и за втора автоколона.

Едит: днес и 8717, и 8944 са вече на линия.

20
Бургас / Re: Solaris Urbino 18
« on: 01.04.2017, 19:27:00 »
Точно 2944 го снимах няколко пъти в кв. „Черно море”, а шофьора ми се закани (свирна ми със клаксона, когато отиваше към Бургас и ме изгледа заплашително), защото наистина бях прекалил, но не ме е страх, защото не съм извършил престъпление, пък и си мисля, че ако се видим ще стигнем до някакво разбиране. Другият дълъг автобус, който си ''пощадил'' от снимка е 2954, а шофьора заедно със кондукторката излязоха много пекани/разбрани и нямаше никаква грешка при тях (де да бяха всички служители на БургасБус с такова държание).

Мен пък този на 2946 със сигурност ме е запомнил, защото се загледа, след като зави, а после ме позна, когато се засякохме, докато се връщаше от "Рудник" и пак се загледа, въпреки че не си бях насочил обектива към него. Хубаво е да снимаме по-дискретно, защото никога не знаеш дали някой шофьор няма да се разсее и да направи белята някъде.

Едит от 04.04: около 18:10 2942 по Б12 аварира на спирка "Иван Вазов" в посока "Меден рудник".

Едит от 28.04: по 6-ицата днес се подвизава 2973. Дали някой Метростайл не се е развалил пак?

Pages: [1] 2 3 ... 260