Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - wiNt

Pages: [1] 2 3 ... 65
1
Водачът на 2818 е допуснал грешка да обърка педалът на газта с този на спирачката в някой от последните дни и се е забил с все сила в 2678 на V-та Градска болница. Щетата е за хиляди.
Такива клипчета в интернет много, но основно са дами с по 2-3 месеца стаж като шофьор. Доста куриозен инцидент като за професионален водач. :blink:

2
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 16.07.2021, 22:27:48 »
Може и да съм изпуснал нещо, но защо 30? Нали бяха 15+15, тоест общо 30, а не общо 45?

3
Извън заглавието на темата сме, но какъв изобщо е смисъла 305 да слиза долу? Ако не е *опасно*, защо не го пратят директно по моста след/преди Изток.

4
Дано стигнат и за новите по Евлоги и В. Левски, че постоянно има "спрели за малко" там.

5
Дизел-китайците може да са пълни боклуци, но откъм парно през зимата и охлаждане през лятото не мисля, че има по-добри автобуси в София. Имам същите наблюдения и относно МАН 2019 - наистина не духа толкова студено колкото при предната доставка. Странно е защо. :/

6
Трамваи / Re: Дюваг
« on: 26.06.2021, 16:22:04 »
Коя е тази спирка с трирелсие и прегради по средата, че нещо не се ориентирам?

7
Точно лятото се ползват тия линии, тогава се ходи на разходка, на барове и ресторанти до по-късно. Зимата чий ще го дириш навън в 2 часа през нощта?
Ясно е, че ако ги пускат ще е за другото лято, затова са го пуснали до октомври, за да кажат после че зимата няма толкова хора.

8
Тоя път според мен даже таксиджиите нямат никакво лоби. Просто цялата община е в колапс и това е най-изразено в градския транспорт. Да режеш нощния транспорт дето са 10 автобуса, за да спестиш пари напомня на миналата година, когато решиха, че ще спестят пари от цветя. :crazy:

9
А дали не са за пътуването с банкова карта? Валидаторите на турникетите поддържат ли това като функционалност?

10
Това с кръговите се поде като инициатива, заедно с уеднаквяването на пешеходните пътеки. Например ако сте забелязали от около 2 години масово се премахват червено-белите пътеки, почти не останаха вече. Имаше някакво решение на съда, свързано с жалба от някакви лица и тогава започна цялата дандания. Като цяло според мен и двете са добри решения.

Относно Орлов - нещата значително се подобриха откакто светофара получи по една секция над всяка лента. Поне аз вече много рядко имам случки с чакащи в средна лента за направо. Много се радвам за което, преди булеварда го бях отписал тотално в участъка от стадиона до Орлов.

11
Васил Левски го ремонтираха преди 2-3 години все пак, в участъка до Дондуков. Надолу към Сточна определено има забележки, но ако е от преди 90-та ще е забележително.

12
На телефона на ЦГМ вдигат веднага. По едно време често звънях за неработещи климатици и по-висока сметка не помня да съм имал. Много интересен принцип. :)

13
Тези песни ги пееха и едно време по-възрастните хора, когато зелените О345Г бяха още сравнително нови. Не било Икарус, нямало да издържи. В последствие се вижда, че изкараха един съвсем нормален, че даже прекалено дълъг срок на експлоатация от над 20г., че даже още се разпадат едни 4-5 бройки. Мисля, че ситуацията е същата. Отделен е въпроса нужно ли е въобще автобус да изкарва повече от 15 години без цялостна ревизия, а такива никой не прави вече.

14
Той основния ремонт се назначава предимно за ревизия на двигател и други части, а не за поправяне на мизерията, която в Земляне сътворяват в салона и екстериора на всяко зачислено ПС. То тези неща не са далеч от акъла, но човек като не си е взел още матурите е редно повече да слуша, отколкото да говори. :)

15
Не знам защо си правите труда да обсъждате поредната провокация, при положение че по улиците ни все още се движат автобуси от преди 2000-та. Черното - бяло не става.

16
Плексиглас добре, ама найлон? :laugh:

17
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 14.06.2021, 00:00:14 »
20. 11 на 9 ако не бъркам в Малашевци и Дружба.

18
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 11.06.2021, 09:20:10 »
Тази скалъпена история с 52 маршрутки да я преработят на 20на съчленени (електрически) 18-метрови (или за колкото стигнат парите) и да ги пуснат на някоя силно натоварена линия. 94, 204 или 111 например. Така първо ще може да се прецени наистина доколко е обоснована такава инвестиция и второ ще може да се бракуват най-трагичните бройки от МАН 262 и/или О345Г.

19
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 10.06.2021, 09:46:01 »
Дълги по 8 и 10? :eek:
Не мисля че съм чел нещо по-абсурдно като идея.

20
Аз не съм виждал да работят от седмици. По-скоро иде реч за прецакан датчик според мен. МАН видимо изобщо не са с водно парно, така че това на Пейчев са абсолютни глупости.

Pages: [1] 2 3 ... 65