Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bagercho

Pages: [1] 2 3 ... 143
1
Транспортът по света / Re: Skoda
« on: 26.07.2021, 14:54:09 »
То не просто си мяза. Това си е модел на Темса с емблема на Шкода.

2
Да, защото номерата със звездите започнаха от около 7000.

3
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 11.07.2021, 11:56:34 »
Този пореден тролски акаунт, бълващ едни и същи безсмислици, няма ли да бъде отстранен?
Защо да са безсмислици? Затова ли плащаме 1,60, за да се возим в стари и амортизирани тролеи
Както плащаш 1.60 за Икаруса, така плащаш пак толкова и за най-новата Шкода. Тая мантра за единишеесето не ви ли писна да я повтаряте, 5 години минаха вече, да не говорим, че преди 5 години процента на старите возила беше много по-голям, не я ли възприехте тая цена, не свикнахте ли с нея?

4
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 10.07.2021, 21:16:50 »
Интересното е, че Рено Аркана е модел, който беше предназначен и пуснат първоначално в руските републики преди около 2 години. СУВ зомбитата от Европа обаче много го харесаха и пожелаха също да го притежават, та Рено решиха да го пуснат и нашите пазари. Руската и европейската версия обаче се различават. Руската е по-близо до Дачия и Лада. Европейската е доработена и съответно и по-скъпа.

5
Онзи ден зачаках да направя ляв завой от Кауфланда на Борис към Руски паметник. Изредиха се 5-6 фази, в които зелено в това направление не светна. Накрая се принудих на премина на червено. Добре, че беше 6 сутринта и нямаше много движение...

6
Други градове / Re: Враца
« on: 01.07.2021, 19:38:33 »
Марио предполагам, скоро ще посети Враца във връзка с таблата на тролейбусите :rolleyes:

7
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 27.06.2021, 18:41:32 »
12 бройки и то съчленени са твърде много за Враца, освен ако не са решили да разкрият поне 3 нови линии  :rolleyes: В Швейцария и Чехия вече излизат за продажба доста по-нови и модерни возила, че Украйна да се надява на софийските грохнали реликви с по 5 основни ремонта. Не са чак толкова изпаднали  ;) Вече не остана и община у нас, която да се възползва от страхотната оферта. Тенденцията е за обновяване с нови тролейбуси и електробуси. Преживейте го най-накрая, че си изпяха песента.

8
Вчера мернах Tesla Model S с номер С 222222, номерът беше с БГ флагът. Изглеждаше интересно върху тази кола. Ето, че желащите да запазят номера си се увеличават, макар че вероятно основно ще бъдат тези, притежаващи специални номера.

9
Имат останали излишни валидатори и ги слагат за украса.

10
Най-зле обезателно са тези, които са титуляри по 111. А за мощността няма какво да говорим, 320 коня на соло, при положение че Мановете са 310, а Конекто ЛФ са 286 (някои от Каратските бяха и 299 ако не се лъжа). Но пък двигателите явно не са в много добър синхрон със скоростната кутия, защото са доста "резки". Обаче и БМЦ и Ютонг привличат все повече клиентела и от западна Европа - видно, че вече навсякъде все повече се залага на цената за сметка на качеството.

11
Собственика ще си го вземе ли пак след продажбата?

12
Хах, добре че отворихме дума, защото и аз съм се чудел тази система как изобщо е трябвало да функционира. На БС-69-СФ също има капаци между етажите, има ги и тези отделни входове към мазетата, за които също съм се чудел винаги за какво са, тъй като при нас например едни комшии си го ползват за склад. Явно тази система никога не е функционирала на повечето места. Рампите към улицата са доста стръмни, и ми се струва че дори цяла бригада би се поозорила да качи пълен с боклук контейнер по нея. Отделно, че рампата завършва с много висок ръб...

13
Това заради глоба в градския транспорт ли е било?

Изобщо някой знае ли история, при която глобен нередовен пътник е бил предаден на съдия-изпълнител?
Да, заради глоба в градския транспорт е било. Дори като отидох в офиса на чси-то ми предадоха и акта, написан от контролата. Така че - ето ти история.

14
На този въпрос би могъл да отговори шефът на КАТ София-град...

15
Добре де, в момента в цяла България се купуват същите метанови Манове, само че произведени 2005-2007 година както и по-старото поколение от 1999 година, а тук някои хора убедено твърдят, че нямало да изкарат 20 години. Да ви припомня и, че първото поколение Ситаро, което и до ден днешен е първообразник на всички съвременни градски автобуси вече е на почти 25 години, повечето бройки все още са в движение вероятно  :rolleyes:

16
Там е работата, че точно София е за двойка, на доста места в "провинцията" можем даже и 4 да пишем...

17
Какво се сетихте предизборно да съживявате темата? Този си мандат, който за всеобщо щастие ще бъде и последен, Фандъкова спечели благодарение на купения ромски вот. На последните избори София показа, че не желае повече управление на ГРОБ. Резултатът от управлението, на което беше фасада, може да се обобщи с 12 години безвремие и забатачване, тежка корупция и разпадащи се ремонти на ремонтите.
А до 14-тата година не ми се мисли какво ще е. Така, както изглежда в момента града, вероятно е било по времето на прословутия Янчулев. Уличната мрежа е в покъртително състояния, ремонтите на ремонтите се разпадат, дори пътна маркировка няма тази година, осветлението е "пълен мрак". Самоковския тумор имаше желание да бъде кмет само през първите няколко години, до към 2013-2014. След втория мандат просто стисна здраво кокала, под егитата на банкянкия си покровител, и започна да се държи нагло пред граждани и медии. Но след като има хора, които все още са доволни от нея, явно проблема наистина е в чипа...

18
Да точно и аз това знам ако не платиш до 2-3 месеца ти спират горе долу такава сума от заплатата. Запор. Ама това е начинът иначе няма да се научат. Обаче ако някой е ученик студент или безработен не знам как процедират.
Действително преди време ми запорираха 300 и нещо лева от банката, но след 4 години, не след 3 месеца. А относно безработните - ако у нас някой се води безработен, държавата може да го хване точно за черешата, за това и безработицата се увеличава  ;)

19
Ето пък и от мен един представител на серия също от най-първите предполагам ( С **** ВА ).
Тази серия не е ли доста по-късна от С 0000 КА (която би трябвало да е първата със синя лента)? Някой водил ли е списък как е вървяла поредността на софийските серии?
Серията е от 2001 година. По спомен вървят в следния ред - К , Р, после В, М, Н, Х, накрая е НА, след което започват СА.

20
Перник / Re: Снимки (автобуси)
« on: 06.06.2021, 18:41:50 »
А Карсаните пуснаха корени вече в гаража на Ивеко в Люлин...

Pages: [1] 2 3 ... 143