Author Topic: Метродиаметър 3 - обща тема  (Read 489633 times)

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Метродиаметър 3 - обща тема
« Reply #1780 on: 25.04.2021, 00:31:46 »
Впечатлението ми от новите станции на МД3:

:arrow: Станциите са загрозени от контактната мрежа и перонните врати (това важи за целия метродиаметър).
:arrow: Много криво трасе, с липса на прави отсечки, където да се развива скорост (това също важи за целия метродиаметър). Човек не може да почувства, че пътува с високоскоростен транспорт.
:arrow: Няма нищо интересно в дизайна и архитектурата на новите станции. Дори бих казал, че са кичозни.
:arrow: Неадекватна информационна система (говоря основно информационните табла със схемите на станциите и за насочващите табели), която е проблематична и като идея/концерция, и като реализация.
:arrow: Създава се усещането, че са използвани много евтини и "еднодневни" материали, за разлика от МД1 и МД2, където има усещане за стабилни и масивни материали (особено на някои станции).
:arrow: Неудобни пейки (но предполагам, че целта е да се връзват с неудобните седалки във влаковете :crazy:).
:arrow: Изпълнението на довършителните работи и контролът върху него е под всякакви критика.

(тук има и ръжда върху решетка на канал :help:)

:arrow: Забравен знак за трудова безопасност:

:neznam:

:arrow: Течове, влага и миризма на мухъл.

:arrow: Неработещ асансьор (на изхода към кв. Горна Баня):

:help:

:arrow: И за финал:

:crazy: :crazy: :crazy:
« Last Edit: 25.04.2021, 01:30:34 by vasko »
СБОГОМ, GTSofia.info

Здравей, отново, GTSofia.info  :)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1781 on: 25.04.2021, 16:34:47 »
Входът на МС Горна баня беше само за вчерашния безплатен ден. Завесите бяха изключени и в затворено положение и само през входовете за колички се влизаше.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1782 on: 25.04.2021, 20:11:58 »
Впечатлението ми от новите станции на МД3:

Ти си направо готов "Спасител".

В продължение на обсъждането на връзката жп<>метро на Горна баня.

Което обсъждане е вече безпредметно, но когато повдигнах въпроса не съм имал предвид сегашната последна спирка да е на гара Горна баня, а трасето да бъде по-дълго с още една спирка, която да е там . От източната страна на коловозното развитие има достатъчно място за ситуиране на такава!

Много голяма част от влаковете спират за срещи там, което няма как да бъде избягнато!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Пред истината всички сме еднакви
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1783 on: 26.04.2021, 22:35:45 »

Offline Pesho1991

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1784 on: 27.04.2021, 07:49:29 »
Какво е натоварването по М3, след като се пусна новия участък? Това запитване е по-скоро до агента, защото той е бил в делничен ден, но ако някой друг знае също да казва.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1785 on: 27.04.2021, 17:13:50 »
Аз се возих вчера в посока Овча купел и на НДК бяха заети почти всички места. На Красно село слязоха сравнително малко хора в сравнение с преди това и влака беше прилично пълен към Овча купел, където мога да кажа, че се разтоварваше равномерно на всички станции. Като цяло бих казал, че е 20-30% по-натоварено от преди.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #1786 on: 27.04.2021, 17:18:42 »
Аз се возих вчера в посока Овча купел и на НДК бяха заети почти всички места. На Красно село слязоха сравнително малко хора в сравнение с преди това и влака беше прилично пълен към Овча купел, където мога да кажа, че се разтоварваше равномерно на всички станции. Като цяло бих казал, че е 20-30% по-натоварено от преди.
Хубаво е да допълниш и с приблизителния час, в който си се возил. Със сигурност има разлики, но генерално се радвам, че се натоварва добре.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1787 on: 27.04.2021, 17:52:04 »
Между 13:00 и 14:00 в неделя.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Пред истината всички сме еднакви
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1788 on: 27.04.2021, 20:57:08 »
Какво е натоварването по М3, след като се пусна новия участък? Това запитване е по-скоро до агента, защото той е бил в делничен ден, но ако някой друг знае също да казва.
При положение, че пътувах извън пик в посока „Горна баня“ - „Красно село“, записът, който се провали, описал съм в описанието на втората част, тогава видях някъде към може би 50-тина човека във влака, но трябва да се направи по-обстойна сверка. Може би другата седмица ще се опитам да заснема във вечерен пиков час.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #1789 on: 28.04.2021, 21:05:48 »
Някой, който се е возил вече, да сподели каква е скоростта, защото от единственото ми возене на МД 3 преди няколко месеца, ми идеше да си срежа вените - влакът се движеше много бавно и на всяка спирка седеше ей така без да има хора за слизане/качване.

Offline Pesho1991

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1790 on: 28.04.2021, 22:04:37 »
Някой, който се е возил вече, да сподели каква е скоростта, защото от единственото ми возене на МД 3 преди няколко месеца, ми идеше да си срежа вените - влакът се движеше много бавно и на всяка спирка седеше ей така без да има хора за слизане/качване.
Сега малко са подобрили нещата. До една степен се е намалило чакането по станциите, но скоростта си е покъртителна.  И особено нагъсто набутаните станции по ОК и става трагедия. Аз се отнесох в първия ден в разходка от станция ОК2 към ГБ и се оказах за 15на минути на крайната станция. Та с това клатене и пести станции е трагедия. Но да прилично е, по-добре е от автобусите и трамваите.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1791 on: 29.04.2021, 15:39:30 »
На мен ми се стори, че е повишена малко и скоростта, но може и да е заблуда.

Offline bahner

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1792 on: 30.04.2021, 16:52:53 »
Доколкото знам времето за престой на станциите е драстично намалено, както и скоростта не ми се видя зле, когато се возих по новата отсечка.
Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P

Online New_Passenger

• Наистина съм луд
  • Експресивен експрес
    • View Profile
« Reply #1793 on: 05.05.2021, 17:55:04 »
В Овча купел се возих само един път. Стори ми се дълго, но като цяло, а аз се качих на Орлов мост. По принцип, от Орлов мост до България ми се струва много бързо.

Станциите в Овча купел са направени за да обслужват оптимално квартала. Идеално би било да има станция която да обслужва блоковата част на Монтевидео и станция непосредствено пред НБУ, но се стигна до компромисен вариант Мизия. МС Овча купел е направена да обслужва блоковата част и да има връзка с рейсове и трамвая. Доколкото си спомням, отпадна една станция, мисля че беше МС15, която щеше да е точно на бул.Овча купел, а следващата станция малко по-на запад от сегашната.
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Online New_Passenger

• Наистина съм луд
  • Експресивен експрес
    • View Profile
« Reply #1794 on: 19.08.2021, 10:27:25 »
Този път къртицата няма да участва

Разширението на софийското метрото по "Владимир Вазов" стартира през пролетта на 2022

До 31 август ще се подпишат договорите, една метростанция ще се строи по класически-открит способ, а две по "Милански"

Вече има избран изпълнител за разширението на третата метролиния в София към квартал Левски, научи Столица.bg. Подземната железница ще се строи от 3 български дружества и Сименс България, който ще отговаря за системите за управление.
С приключили процедури е етапът за разширение към бул. "Владимир Вазов" и е в доста по напреднала фаза от другото очакваното удължаване на метрото към Слатина. За отсечката към "Владимир Вазов" има избран изпълнител и до 31 август ще се подпише договорът между дружествата и столичния "Метрополитен".
За този етап на метрото е приключила процедурата по регулация, има разрешително за строеж и се извършват отчуждителни процедури, научи Столица.bg. След подписването на договар с изпълнителите започва проектирането, което може да бъде до 6 месеца.  Досегашните етапи показват, че след третия месец от поректирането първоначално се реконструират и обновят инженерните мрежи в участъка на подземната железница и след това стартира същинското строителство на метрото. За отсечката по "Владимир Вазов" няма да се използва "къртица". Ще се строи по класически-открит способ - една метростанция и две по "Милански" способ и реалното строителство може да започне през пролетта на 2022 г.
Както вече заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, съфинансирането за разширяването на софийското метрото, към кв. Левски и Слатина, ще е в размер на 400 млн. лв. от Столична община. Очакванията са от Плана за възстановяване на България да се дадат още 360 млн. лв.  За разширяването към Слатина пък е открита процедура за избор на изпълнител и до края на месеца е срокът за внасяне на офертите. Очаква се и окончателното одобрение от ЕК на Плана за възстановяване и устойчивост на България. Оценката на офертите най-вероятно ще продължи около 3 - 4 месеца, тъй като те са с по над 5000 страници и достигат до над 10 000 страници, показват процедурите на завършените вече етапи на третата метролиния от столичното метро.

https://stolica.bg/stolichna-obshtina/razshirenieto-na-sofiiskoto-metroto-po-vladimir-vazov-startira-prez-proletta-na-2022
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #1795 on: 19.08.2021, 12:14:44 »
Така ли ми се струва, или от Кр.Село се качват почти толкова хора, колкото от предишните спирки, взети заедно?

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #1796 on: 19.08.2021, 18:15:30 »
Чудно! Ще се строят още безсмислени станции и ще се харчат излишни милиони.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline Chezare

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1797 on: 19.08.2021, 19:08:27 »
Чудно! Ще се строят още безсмислени станции и ще се харчат излишни милиони.
В точно този участък според мен метрото не би било безмислено. :)

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #1798 on: 19.08.2021, 19:42:15 »
При наличието на 78,120 и 1, си е повече от безсмислено. С тях си за 11 минути в Левски Г от МС Хаджи Димитър. Не си заслужава да се трошат толкова милиони за да се спестят 7 минути.  :help: Вместо да се кандидатства за някоя програма да се оправят трамвайните трасета и главните булеварди, ние като пичове си строим метро, което даже и не е истинско метро, а някаква пародия, имайки предвид разстоянията между спирките и завоите които прави, за да обслужи всички.  :help:
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1799 on: 19.08.2021, 20:57:40 »
Ами нека строят и поддържат и трамвайната и тролейбусната мрежа, кой пречи на Столичен Електротранспорт? Решили са да строят метро и да направят бърз и удобен транспорт за хората и не виждам какъв е проблема. ;)