Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 111

Pages: [1] 2 3
1

А съвсем наскоро като се връщах от Пловдив ме изненада че обикновен следобеден ПВ Пловдив-София беше със състава на експрес Слънчев бряг, пак с новоремонтираните вагони, 2 първокласни и вагон-ресторанта, 7 или 8 вагона. Нямам идея как може тоя състав да е попаднал на ПВ по това време трябва да е бил в Бургас този състав.

Предполагам става въпрос за 25ти септември, тогава имаше някакъв инцидент край Димитровград и 8601 продължи от там до Бургас със състава на 1613. После неговия състав се прибра към София с ПВ Пловдив - София.

2
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 16.05.2021, 19:14:27 »
Някой може ли да ми каже какво има по наряд на 88 днес ?

3
Явно десетките жалби които писах до общината, ЦГМ, РЗИ и други, са дали резултат. Лентите най после ще бъдат премахнати. Нямам търпение да седна отпред вече.   :D

4
Някой има ли инфо до къде стигнаха с ремонтите? Пуснаха ли някоя от спрените? Забелязавате ли някаква промяна или още нищо? Уж обещаха че когато оправят всички ще изпратят и в Бургас такива. Там не стъпвала такава от близо 10 години.

5
Уф, да 12 са, просто си мислех за трамваите Инекон в момента, които са 18 и се обърках.  :D
Много глупаво всички да отиват на модернизация, поне в един да запазят салона в автентичния му вид.
Тези влакове поставиха началото на метрото в София, глупаво е всички да заминат.
Ще пиша до метрополитена и столична община, но едва ли ще обърнат внимание. Трябва повечко хора да се включим.

6
Всичките 18 метровлака ли ще ходят на модернизация, няма ли да запазят един в оригиналния му вид ?
Все пак това са първите влакове които тръгнаха тук в София, хубаво е да се запазят 1-2 или да ги ремонтират, като ги запазят в автентичния вид. Ще е много глупаво всички до един да се модернизират.

7
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 09.04.2021, 14:13:23 »
Дружба ако си изкарат всички зелени от студения резер ще имат достатъчно за 304

8
Трамваи / Re: Въпроси и отговори
« on: 09.04.2021, 12:25:30 »
С какво ще се обслужва линия 4 от утре ? В една от фейсбук групите имаше пост ,,Последен ден на трамвай 4 с български трамваи”. Доста странно

9
Аз от няколко седмици правя опити да се свържа с въпросния Константин Азов за да му задам няколко въпроса, но все ме прехвърлят от телефон на телефон и до там...

10
Прибирах се от Бургас със Слънчев бряг и ми направи впечатление...
Бистро вагона работеше ли ? Има ли някаква прясна храна или предлагат само пакетирани стоки като павильон ?
БВ ,,Слънчев бряг” е може би най поддържания влак на БДЖ, от години на него слагат най хубавите вагони с които разполагат.
Надявам се че скоро и 8610 ще е с нови вагони и чайката ще е със Смартрон.
Някой има ли информация кога ще пристигнат още локомотиви ?

11
Така е, на повечето шофьори им е все тая дали има ленти или не, малко са тези които още са ,,притеснени” за здравето си. На икарусите има цяла кабина, шкодите и някои от автобусите си имат плексиглас. По логиката на някои хора, дайте да преградим половината автобус или тролей, че на шофьора да му е удобно и да има хубава видимост.
Дайте някаква идеи към кого може да се обърнем за да отпадне тази ,,мярка”. От ЦГМ нямат интерес да направят нещо по въпроса. Развиват локуми как тази мярка им била препоръчана от РЗИто. Звънях няколко пъти днес в РЗИ за да питам дали наистина е така, но телефона им дава заето. Ще се опитам да се свържа със заместник кмета по транспорт и градска мобилност.

12
Нямат работа по време на движение, което за спирка не е вярно.
И аз това се опитвам да обясня. Никой не е казал че пътниците трябва да стоят на първа врата докато превозното средство се движи, но на спирките тя е за да се ИЗПОЛЗВА. А това че е за майки с деца, баби и тем подобни, изобщо не е вярно. Това пък е в другата крайност, но в Бургас като въвеждаха ,,Интегриран градски транспорт” имаше наредба пътниците да се качват само от първа врата, по изключение от втора за съчленените автобуси, другите две само за слизане, в началото даже кондукторите правиха забележки, но пътниците така и не се научиха и сега всички врати се ползват за всичко, което може би е най добрия вариант.

13
Добре, ама по твоята логика на автобусите нямаше да им слагат врата отпред, както и седалки. Отпред има 4 седалки, не 2, а в някои автобуси са преградени даже 8 места. Тези седалки са сложени за да се използват, не за да седят празни. Първата врата може да не се използва в съчленените автобуси, но в късите създава трудност на пътниците.

14
Струпване има , защото пътниците са говеда и не влагат грам мисъл в действията си. 10 човека на една врата се точат , при 3 отворени. В превозното средство - в предната част тъпканица , в задната - 5 човека.  :help:
И аз предпочитам да се возя отпред. Просто отзад е шумно, а и в доста от линиите отзад се качват не особено приятни пътници, в съчленените автобуси отзад се влачиш като чувал с картофи. Аз направо бях забравил колко хубаво е най отпред, поне в Бургас се повозих няколко дни на хубави места. А иначе проблема е най вече при късите автобуси, в съчленените попринцип първата врата не се ползва особено много, най зле е в Интуротата.

15
Ако толкова те е страх да се "буташ със много хора отзад" ползвай личния си автомобил, или ходи пеш. А ти не се замисляш, че ако водачите се заразят няма да има кой да кара и ще има открити коли. А и още нещо - от известно време има голям спад на пътникопотока.
Не, не ме е страх изобщо, 90% от мерките в Бг са пълна пародия, а тази която конкретно коментираме е може би най безумната. Проста тази ,,мярка” противоречи на другите, които нареждат да няма струпване на хора, а дори и да няма много хора във превозното средство, на вратите пак става струпване. Водачите отдавна имат възможност да се ваксинират. Който не иска да се ваксинира вече си е негов проблем. Голяма част от тях са го и преболедували.
А за "приятната музика" не мисля че има смисъл да се коментират множеството причини поради които това е лоша идея. Също така темата по възможност да се преименува на нещо по-безпристрастно, например: "Мерките за борба с КОВИД-19 в превозните средства на МГТ" или нещо подобно ако не се изтрие като цяло.
Ако има точен регламент каква музика е забранено да се пуска, няма да има кой знае какви проблеми. В Бургас има наредба да не се пуска чалга, гръцко и тем подобни. И се спазва, рядко има нарушители, но когато ги докладва някой веднага спират.
А темата мисля че е на точното място - според мен това нарушава точно ,,Качество на услугата” както се казва раздела.

16
Здравейте!
Не видях подходяща тема за това, та затова реших да направя. Предполагам на повечето от вас също ви е писнало от лентите с които са преградени предните части на автобусите и тролеите (в трамваите се отървахме от тях). Те са напълно ненужни. Уж да пазят водачите, а пък да струпат пътниците отзад. Това си е нарушение на ,,противоепидемичните” мерки, пречи на пътниците да спазват дистанция. Да не отваряме първата врата, пък нека се гъчкат на другите. Шофьорите отдавна имат право да се ваксинират, даже са ,, приоритетна група”, който го страх да не се зарази да се ваксинира. В голяма част от автобусите и във всички тролеи водачите имат стъкло, което напълно обезмисля преграждането на предната част. В Интуротата пък е някакъв кошмар, при тях винаги е трудно качването и слизането, а пък да не говорим като не се използва 1ва врата, а ако се качи детска количка, преминаването става невъзможно.
Как пък никъде другаде в Бг го няма това нещо?!?Скоро бях в Бургас - и първата врата се отваря и седалките всички се ползват, а където няма кондуктор шофьорите си продават билети.
Трябва да направим нещо, защото иначе няма изгледи да ги премахнат скоро. Кокошките от ЦГМ само пелтечат че нищо не можели да направят и това им било препоръчано от РЗИ-то.
Другият проблем е досадното съобщение за маските, което даже няма нужда да коментирам. Вместо да пуснат приятна музика на пътниците, те ни надуват главите със досадни съобщения. На шофьорите също им е писнало, но казват че ако го спрат или пуснат нещо друго ще ги глобят.

17
Бургас / Re: Новини
« on: 07.04.2021, 10:33:49 »
За подсилване на сегашните линии Б и новата такава, която планират. А част старите Солариси ще идат вероятно на 5,16,18 и 32. А Т2 май не се движеше заради протакващия се цялостен ремонт на бул.Демокрация.
Каква е тази нова линия? За първи път я чувам.
Едва ли ще пуснат нова линия, по скоро смятат да изместят едната по бул. Демокрация и да учестят интервалите. Тедомите искат да ги махат, надявам се да запазят 7135. А соларисите които са им в повече ще отидат за линиите за Поморие, Българово, Созопол, 32, 18, 16.

18
Автобуси / Re: Tedom C12G (3901-3909)
« on: 07.04.2021, 10:10:00 »
Бургаските и климатици ли имат?
В Бургас интересното е че са поръчали 5 със климатик и 5 без. На тези които нямаха им сложиха някакви малки климатици на люковете, но те не вършеха никаква работа. А тези със фабричен климатик са много хубави, но както писах на един само му работи винаги климатика, на останалите само отвреме на време като ги заредят с фреон.

19
Автобуси / Re: Tedom C12G (3901-3909)
« on: 06.04.2021, 23:36:02 »
Явно тук не видяха читава поддръжка. В Бургас карат вече 12 години. От 10те има само 2 бракувани. Всеки ден има по няколко на линия. Повечето вече не са в много добро състояние и чакат да дойдат електробуси да ги заменят. Има само един, който е много хубав (7135) - той през зимата има хубаво отопление, а през лятото винаги е с работещ климатик и е много запазен, не е толкова разбит колкото другите и не е толкова шумен. Останалите не биват - двете конекто са много по добри от тях.

20
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 06.04.2021, 21:59:30 »
А дружба с какво ще обслужва 304 ? Ще пуснат още от резервните  мерцедеси О 345 ли ? И защо след като по всички телевизии обявиха, че трамвая ще бъде заместен от автобус, на сайта на ЦГМ няма обявено нищо още ?

Pages: [1] 2 3