Транспортът в другите градове > Бургас

Идеи за градския транспорт в Бургас

(1/5) > >>

Atanas Georgiev:
Много интересна презентация: http://file.burgas.bg/jaspers/1/bg/index.html

Инфо за проекта: http://dnevnik.bg/morski/2009/08/20/772661_specialisti_dadoha_preporuki_kum_transportnata_shema/

handstake:

--- Quote from: Atanas Georgiev on 20.08.2009, 17:41:36 ---Много интересна презентация: http://file.burgas.bg/jaspers/1/bg/index.html

Инфо за проекта: http://dnevnik.bg/morski/2009/08/20/772661_specialisti_dadoha_preporuki_kum_transportnata_shema/

--- End quote ---
  Понаправих си труда да разгледам. Аз съм голям превърженик на тези БРТ ленти за ГТ. Aба цялата идея е добра,но в България няма бъдеще :(

Blago84:
БРТ обикновено създава повече проблеми от колкото решава...  По цена гони релсовите системи, а по капацитет е далеч зад тях... Аз лично не виждам смисъл от подобна играчка. Рапид транзит ли е - релсите са правилното решение.

Beer:
BRT е ефективно само ако е частична система.Guided bus в някой участъци(за да избегне трафика и по-лесно управление на машината),но обикновен автобус в други(с цел да се промушва там,където няма голям пътникопоток/ няма място за релси или са необходими много линии).Ако се гони вместимост без Light rail/heavy rail няма начин.

Blago84:
Просто вместимостта на автобусите е прекалено малка, за да оправдае вложеното в безконфликтните трасета, било то и частични. Дори по-голямата пропускателна способност на автобусните трасета не решава проблема, тъй като достигат леките железници като капацитет при интервал под 30 секунди... което за мен поне е абсурдно, макар и не невъзможно).
В някои градове в Европа (и не само) гъвкавост се постига именно чрез отделяне на релсовите трасета в напълно безконфликтна мрежа в градския център (снабдена с метроподобна сигнализация и осигурителна система) и разклоняване подобно на обикновен трамвай в крайните райони.
Макар за мен лично LRT + довозващ транспорт (автобус или тролейбус), където това е нужно, е оптималният вариант за момента като съотношение инвестиции/резултати.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version