Транспортът в другите градове > Бургас

История на маршрутната мрежа и на градския транспорт в Бургас

<< < (85/86) > >>

София 100:
На първата снимка от 10.1982г. се вижда чешко автобусно ремарке и "Чавдар"11М4, на втората снимка от 1987г. Ikarus  280  и "Чавдар"5С.

Magirus deutz:
Два Икаруса 180 в Бургас, 70 - те години:

Източник

Balkanton:
Ремарке с номер БсЕ 1425, прикачен към Чавдар М80 в това любителско видео от 1970 г.

IKAR:
Вижда се един автобусокамион...

Balkanton:
Тази година Бургасбус отбелязва 30 години и на сайта им се е появило юбилейно рекламно клипче, където откривам интересни неща.
1. Снимка с камион с платформа за обслужване на контактна мрежа на фона на злополучните български трамваи за 1435 мм в депо Искър в София. Дали има обяснение защо снимка от София се появява в историята на транспорта в Бургас. Единственото, което ми идва на ум е вероятността, когато са изграждали контактната мрежа в Бургас, да са наели софийска техника.
2. Редица от ЗиУ 9, като първото е изцяло жълто, наподобяващо атинската ливрея. Това оригиналният цвят ли е бил на част от тролеите?
В края на клипчето има неизвестни за мен видеокадри с все още недоставените Иризари - явно пред сграда на завода - вече брандирани за Бургас. Интересно е ниското остъкляване на площадките за правостоящи в предната част на електробуса, полупрозрачните седалки, облегалките (или дръжки) при хармониката.
Намерих и някаква галерия със снимки в сайта на Бургасбус, голяма част от тях на вече отдавна бракувани автобуси и тролейбуси.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version