Транспортът в другите градове > Бургас

История на маршрутната мрежа и на градския транспорт в Бургас

<< < (2/86) > >>

Beer:
А209 - същата като ТБ1.
А219 - същата като ТБ2.

И двете линии са използвани поради липса на достатъчно тролейбуси.

ТБ2 е закрита поради малоумщина,некадърност на "техниците" да поддръжат мрежата,цигански набези по околовръсното,както и защото на утрепката Костадинов така му е било по-лесно.Без ТБ2, А219 и А11(и останалите закрити или орязани линии) са необходими по-малко машини,по-малко водачи,по-малко разходи и по-малко работа.
Балканщина в действие.

ТБ3? - Меден Рудник - Изгрев (през околовръстното и Струга)
ТБ4? - Меден Рудник - Изгрев (през ц. Гара и Булаир)
ТБ5? -         ?           -     ?     (през Христо Ботев)  - най-вероятно електрифицирана А11

Всички по-горе изоставени.

peyodp:

--- Quote from: Pirgos_12A on 08.11.2009, 15:54:49 ---
--- Quote from: peyodp on 08.11.2009, 11:39:53 ---BTW, а там на надлеза Н. Петков е обръщала и някогашната линия 72.

--- End quote ---

Сигурен съм, че 72 не е въртял на въпросното обръщало. Първо живея в този район и никога не съм виждал автобус с такава табела. Второ 72 ходеше до Долно езерово и минаваше през Трапезица - МБАЛ - Пиргосплод - Начална спирка на 12/12А - Г. езерово и просто няма логика да тръгне от Зорница. Мисля, че 72 тръгваше от автогара Изток, която се намираше срещу Пантеона.

--- End quote ---

Виж тази карта на града от 1997, която сканирах току-що. На нея се вижда въпросното обръщало на 4 и 72. Тук маршрутът на 72 е обозначен като: "Автостанция Зорница - ст. Нефтохимик - III поликлиника - ЖП Гара - Трапезица - ОРБ - Янко Комитов - автостанция Славейков - кв. "Лозово" - кв. "Долно Езерово"

Pirgos_12A:
Разбирам аргументите ти. Но когато гледах актуална карта на Бургас през 2001 г. линия 211 така беше изобразена, че все едно обикаля и четирите зони на Меден рудник, а всички знаем, че не минава по Възтаническа. Също така беше отбелязана и тролейбусна линия номер 2. С това искам да кажа, че е възможно информацията на картата да е неточна. На снимката забелязвам, че линия 121 е означена да минава и по бул. Никола Петков, а тя никога не е минанала от там. А ине е отбелязана линия 11.

Надявам се колегите Кверт и Благо 84 да могат да споделят информация по въпроса.

peyodp:

--- Quote from: Pirgos_12A on 08.11.2009, 17:54:50 ---Разбирам аргументите ти. Но когато гледах актуална карта на Бургас през 2001 г. линия 211 така беше изобразена, че все едно обикаля и четирите зони на Меден рудник, а всички знаем, че не минава по Възтаническа. Също така беше отбелязана и тролейбусна линия номер 2. С това искам да кажа, че е възможно информацията на картата да е неточна. На снимката забелязвам, че линия 121 е означена да минава и по бул. Никола Петков, а тя никога не е минанала от там.

Надявам се колегите Кверт и Благо 84 да могат да ни дадът информация по въпроса.

--- End quote ---

121 е чисто печатна грешка вместо 211, но иначе наистина не са много точни картите. На една такава от 2008 година 30 и другите крайградски тръгват от автогарата до Автото.

Blago84:
72 - Автогара "Север" (зад "Автото"), ул "Булаир", ЖП Гара, НХК (Операта на връщане), Трапезица, Окръжна болница, Пиргосплод, Бирената, Хемус, и от там към  Долно Езерово. (Някои спирки съм ги пропуснал)
На обръщалото на 4, освен 4, за определено време май въртяха 1 и 101.
209 и 219 - тези линии са по-стари от тролеите, но вървяха на местата на 1 и 2 (тролеи). Когато пуснаха тролеите, в началото стигаха от Меден Рудник до стадион "Черноморец". После ги удължиха до центъра. Изборените тролейбусни линии 3, 4 и 5 никога не са съществували.
11 бе удължена до Меден Рудник и прие номер 211 (номера с 200 имаха линиите отиващи до Меден Рудник), но от Изгрев до Старата поща и от ЖП Гара до Изгрев, запази оригиналния маршрут на 11 - по Републиканска. До неотдавна все още се виждаха изоставените спирконавеси.
12 преди приключването на пробива Булаир, вървеше от ЖП Гара, на ляво по "Фотинов", през площад "Кирил и Методи", от където някак си (не помня по кои улици) стигаше до "ген. Гурко", от там на Трета поликлиника, ляв завой по "Карл Маркс" ("Демокрация" - тук да усещате някаква доза ирония?) и от там по маршута си както днес (12А - обратно)
Автогара "Север" - беше зад "Автото"
Автогара "Изток" - беше на бул. Струга, срещу "Шел", картата в БГмапс е сбъркана.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version