Транспортът в другите градове > Бургас

Новини

(1/5) > >>

TheBulgarianRail:
Здравейте,
създавам тази тема, тъй като не видях подобна за новини от града. Ако има, моля мнението ми да бъде преместено.

Започвам с това, че от 18-ти юни електронната система за таксуване ще бъде достъпна и в тролеите.  Тя ще обхване линии Т1 и Т2.

Цитат от сайта на Бургасбус

--- Quote ---В продължение на политиката на Дружеството за цялостно интегриране на електронната система за таксуване в градския транспорт, от 18.06.2018 г. /понеделник/ във всички тролейбуси, валидаторите ще бъдат пуснати в експлоатация.

От 18-ти юни се преустановява продажбата на хартиени карти за 15 дни и 1 месец за линии Т1 и Т2. Клиентите с предварително закупени карти, ще могат да ги ползват до изтичане на срока им. От същата дата се преустановява валидността на безплатните талони за линии Т1 и Т2, издадени към карти с общинско намаление.

Приканваме всички редовни клиенти на Дружеството, които все още нямат електронни карти за пътуване да се снабдят с такива в касовите ни салони – Транспортна къща, Автогари Юг и Запад, Терминал Меден рудник. Нашите служители на място ще помогнат при избора на най-подходящия за всеки клиент продукт от тарифния план.

Стойността на превозните документи, заредени в карти на електронен носител е:
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (е-портмоне) – 1,30 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 50 пътувания) – 1,20 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 30 пътувания) – 1,25 лв.
Запазват се и цените на абонаментите и електронните билети за учащи и пенсионери.
Всички ползвани пътувания чрез електронни карти са „времеви”, т.е. в рамките на 45 минути всеки пътник може да се прехвърли на друго превозно средство и да се валидира, без това да се отчете като ново пътуване.

Напомняме, че всеки пътник, който разполага с електронна карта, в която има зареден валиден превозен документ (билети, пакет пътувания, абонамент) следва да се валидира още в началото на всяко пътуване.
Ако не разполага с електронна карта, пътникът е длъжен да се снабди с хартиен билет непосредствено след качването си в превозното средство. При липса на кондуктор в салона, таксуването се извършва от шофьора.
Съгласно чл. 101, ал. 1 от Закона за автомобилните превози, нередовен пътник в градския транспорт подлежи на имуществена санкция. Глобата е в размер на 10.00 лв. (при плащане в превозното средство) или 20.00 лв. (при отложено плащане в Транспортна къща).

За допълнителни въпроси и консултации, свързани с възможностите на електронната система за таксуване и цените на превозните документи може да се обадите на телефони 056/831422, 0882455155 или да посетите сайта на Дружеството www.burgasbus.info.
--- End quote ---

Chezare:
Никой не е споменал, че освен в Т1 и Т2 електронното таксуване го има и в линия 6.

klutsohor:
Бургас купува 51 електробуса.
https://dariknews.bg/regioni/burgas/burgas-vse-po-blizo-do-60-miliona-za-novi-elektricheski-avtobusi-2173111

Magirus deutz:

--- Quote from: klutsohor on 25.06.2019, 19:45:36 ---Бургас купува 51 електробуса.
https://dariknews.bg/regioni/burgas/burgas-vse-po-blizo-do-60-miliona-za-novi-elektricheski-avtobusi-2173111

--- End quote ---
51 електробуса! Това означава, че ще бъдат подменени всички Тедоми, плюс всички туристици на Бургасбус. Трудно ми е да го повярвам, но очевидно в близко бъдеще това ще стане факт.

TheBulgarianRail:
И след време всички градове, които са се доверили на електробусите, може и да съжаляват много после.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version