Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 231
1
Достатъчно се знаем всички, че да има нужда да се убеждаваме кой какъв е!
На вашите проблемът е, че всяка дейност я свеждат до присвояване в особено големи размери. И за да има как да се присвоява се прави всичко останало.
Т.е. искам да кажа, че краденето при Вас не е в лично качество, а самата организация ви кара да крадете за да давате по веригата.
И случката с Еленчето (Герджиков) показва, че вашето дебело началство по партийна линия се бърка в неща, които по държавна няма право да пипа.

И понеже сто страници дрънканици не струват колкото една снимка ето я и нея:


Кметът на Велко Търново от ГЕРБ се среща с ДПС и Пеевски днес! В София само няма снимки и се съди по резултатите.

2
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 12:52:33 »
Quote
Точно така смятам, всеки вече се смята за компетентен, без да има нужното образование. Ти завършил ли си медицина? Трябва да се говори с факти, а не с разни недоказани твърдения. Само че в ерата на фейсбук и интернет всеки стана специалист, защото прочел нещо някъде.
И това, че здравеопазването не е в добро състояние, означава ли, че трябва да се правим, че няма Ковид-19? Какво друго решение за справяне с пандемията виждаш? Няма лекарство, което да лекува болестта, всички препарати са само подпомагащи организма

Всъщност лекарства не се произвеждат, измислят, изпитват и др. от лекари, а от фармацевти. Лекарите рядко и по изключение разбират от лекарства - освен да преценят, кое би било подходящо спрямо състоянието на пациента, каква дозировка отговаря за него, както и да проследят ефекта от лечението.

Във фармацевтичните фирми почти няма лекари! Освен, когато се достигне до ниво клинични проучвания, както и до ниво дистрибуция на лекарство от медицински представители.
Във фармацевтичните фирми работят предимно фармацевти и химици. Понякога според лекарството има и биолози.
Качествените показатели се следят на повечето класически лекарства на течни хроматографи.  На тях работя химици. И понеже са бъкани с компютри - отговарят и инженери.

Така, че лекарствата са доста успоредни на лекарската професия, докато не дойде момента за употреба, който е последния етап.

3
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 12:27:17 »
Като е толкова научно всичко и демократично - защо сутринта по Нова, в предизборното студио сума ти доктори кандидати за депутати, вкл. и Костадинчо Ангелов открито обвиняваха медиите, че били давали трибуна на другото мнение. А то те почти нищо не дават и онези ги кълват! Чакай после да разбереш как действат ваксините на хората, като открито ги карат да не са обективни на 100%, а не както сега на 85%!
На същия принцип са създадени и концентрационните лагери, корупцията и какво ли не!

В държавата на официалните медии и мнения, да се ваксинират тези, които вярват на тези медии!
Абсолютно е недопустимо, да се изисква игнориране на хората по признак - имаме собствено мнение!

По принцип моето мнение не съвпада по тоя въпрос с мнението на ДБ, обаче това за мен не е проблем, поради простата причина, че аз мога да имам свободно мнение.

4
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 12:03:50 »
Откакто 5 години търпях малоумщината на сума лекари, които един през друг звъняха като разпрани да им разрешаваме всичките казуси с НЗОК, НОИ, МЗ и РЗИ разчитам само на себе си и на отбрани лекари, в които съм се уверил лично!
Тая заблуда, че те много разбират нека си важи като религията за масова употреба.

Quote
Ограниченията ще отпаднат, когато всички се ваксинират. Ако отпаднат мерките сега, болниците няма да смогнат да лекуват болните, ще се появи недостиг на работна ръка и т.н. Също така още не е решено, че ще има ежегодна ваксинация, това не знам откъде го измислихте. Нормалният живот се е върнал отдавна в държавите с ваксинация над 70% - погледнете Китай, Корея, Япония, Западна Европа, САЩ...

При това голямо лекуване как умират 200 човека за 24 часа?!
Болниците не лекуват нищо! Те просто са гара разпределитена - към гробищата или към оня свят! Говоря за България.

5
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 10:22:27 »
Разбира се, че има полза от ваксините!
Само, че тя е статистико-политическа!
Ваксините помагат на полотоците да идат на избори и да отчетаъ, че са се справили, а индиводуалната личност си носи рисковете сама!
Супер е просто, че ваксинацията е важна за тези, дето искат да гласуват за тях, че са много яки!
Тебе примерно пука ли ти за моиъе здравословни проблеми като дори не ме познаваш? Нормално е да не, щото може и да нямам. Същото е и с ваксината - нали не разпространявам опасно за другите заболяване, пък дали ме боли атрита, обострил псориазиса, вдигнало кръвното - това си го знам аз и си е мой проблем.

6
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 10:06:51 »
Ozzy, аз бих одобрявал зеления сертификат,  ако наистина почиваше на наука. А той почива на решеное на сувета на минисърите на ЕС.
Няма научна логика моиъе антитела да са втора категория спрямо твоиъе, дори е обратното! Ти имаш антитела към един СПАЙК протеин на първия вариант на SARS-Cov2!
Какво само бичите реклама на едни люкарства измислени 2020 г!

7
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 00:25:51 »
Татяна Дончева каза при Дремджиев, че първо е правото на живота,  после са другите права. Затова са ограниченията. Лошото е, че накрая го няма нито живота, нито правата. Поне това стана.
Имаме абсурда на Аушвиц, където вратата за ада има красив надпис за свобода и труд.
Крайно време е да проумееем, че на Запад поне им го плащат тормоза, а тука ни е безплатен
Доказателство е, че няма да има зелен сертификат за изборите. Що не го турят там и да се надяват после на ваксинираните и на тестовете за победа.
Ама тоя филтър за тях си няма да допуснат.


8
Разни / Re: Коронавирус
« on: Yesterday at 22:45:07 »
Не ти ли идва на ум, че хората не се ваксинират, защото са убедени, че ако им се случи нещо от ваксината:
1. Няма да има към кой да се обърнат
2. И да им обърне внимание някой лекар, няма да е запознат как да им помогне
3. Не са сигурни дали по съдебен път ще получат нещо с тези информирани съгласия

Най-вероятно почти всички, които сте ваксинирани тук сте здрави като малки бикчета. Най-вероятно няма да ви стане нищо от тях (ваксините), и почти толкова е вероятно, че няма и от SARS да ви стане нищо.
И все пак не ви се е налагало да попълвате информирано съгласие към НЗОК, че докато си приемате лекарството се отказвате да правите бебета. Сигурни ли сте, че 3 месеца след ваксинация можете да правите бебета?
Както съм казвал преди, доста хора работещи в системата на здравеопазване правят доказано вредни неща за здравето си без никой да му пука за това. Например работещите в рентген или с радиация. Щом на медицината не и пречи да жертва така собствените си часа в името на "медицината", що да не прави някоя и друга жертва.
Аз например преди години ходих на интервю за работа в Актавис-Дупница за техник-инженер. Обясниха ми например, че ще се наложи да дишам доста лекарства примерно при смяна на въздушни филтри. Е аз не почнах работа и не дишах нищо, но медицината далеч не е това, което си мислят хората, както и фармацията.
Да се сетим за пролетта, как напоително ни уверяваха от ТВ-то колко са безопасни ваксините. В това време разни държави спираха употребата на безопасната Астра Зенека, която по договор беше основната ваксина за БГ.

И до ден днешен, когато си върша работата с техника, съм си въвел куп правила, които никой не ми е казвал за да залагам на минимален риск.
Например винаги в сроковете си залагам времето да се скапе най-вероятното нещо. Когато има рестарт на сървър, ако не е виртуален винаги го правя тогава, когато на следващия ден ще ходя при него физически с идеята, че няма да тръгне дори по тъпа причина. И така съм ги разглезил моите по тоя начин, че ако има сигурна нужда да бързам и да си наруша правилата после квичат на умряло от това, претупаната сигурност да им се изплези в лицето. Това важи за всяко нещо по принцип и бързането си носи негативите.

А що се отнася до Ковид - самият факт, че превърнаха медиите Лъчо Томов в Ковид звезда, показва колко са идиоти!
Лъчо, дето се занимава с преподаване на програмиране и с математика, дава акъл за ваксини и за болести! Сметките му за предсказване на потреблението на ток в ЕСО, които наистина са яки - не интересуват никой!

9
Разни / Re: Странични въпроси
« on: Yesterday at 22:17:30 »
Аз питах само, защо събират капачки....
И написах като деца, че сме събирали други неща.
Останалото си се оформи дискусия.
Аз нямам проблем с нищо, което е за събиране. Просто не знаех. Пък иначе плява имам в главата. Ама не е за капачки и политика.
Това във форума са ми отпускащите теми.

И щото принципно ми допадат мненията на difian пък в случая ми настъргва от критиката да кажа нещо по-боклучаво.
Та като ви чета имам чувството, че живеем в различни държави.
На нас проблемът ни е дали изобщо ще минат два пъти седмично да приберат боклука от кофата за боклук, какво остава да има разделно ...
Също така проблем ми е, че го събират вторник и петък и в петък няма достатъчно боклук, а вторник пък често не стига мястото.
Преди месец имаше ремонт на водопровода и не минаха за боклука. Налагаше се да нося на 300 метра боклуците, а котките да разкъсват препълненото.

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 20:12:25 »

11
Разни / Re: Странични въпроси
« on: Yesterday at 10:55:37 »
Някога през комунизма много повече се използваше стъклен амбалаж. За безалкохолни големи и малки бутилки, за Кока Кола, за кисело мляко бурканчета, за минерална вода и компотени буркани за различни консверви. От тях се изкупуваха тези за кисело мляко и безалкохолни. Останалите се изхвърляха или предаваха за вторични суровини под формата на натрошени стъкла на килограм.
Иначе в училище супер много ни караха да предаваме стара хартия, което 100% се разбираше неизползвани вестници. Те струваха по 2-3-4 ст. на вестник и с абонаменти, които масово се използваха ставаха още по-евтини.
Т.е. искам да кажа, че оная мода ми е по-разбираема, отколкото капачки. Поради простата причина, че 1 капачка се получава от един купен продукт и събирането на капачки ми прилича на стимул за купуване на продукти. Та сякаш по-логично е при това положение, даренията да ги прави фирмата, която се радва на засилен интерес в продажбите.

12
Разни / Re: Коронавирус
« on: Yesterday at 10:42:06 »
Да не се получава ефекта на трансформатора само?
Припомням, че трансформатора е електрическа машина, която може да преобразува токът и напрежението на входа в различен ток и напрежение, но произведението от двете, което се нарича мощност е приблизително равно и на входа и на изхода.
Демек при много хронично болни и възрастни чрез ваксинация да преобразуваме причината за смъртта от Ковид19 в хронично заболяване, да ги изваждаме от тая статистика, но крайния резултат да си е почти същия?!
Само се питам, като знам какви статистики се правят.

Припомням, че до скоро през лятото се смяташе, че много ученици са ходили на почивка за сметка на държавата. Днес се оказва, че са изхарчени пари за много ученици, ама дефакто почти никой не е ходил никъде, каквито са ми и наблюденията.

Слагам като прикачен файл въпросното мнение, което изглежда твърде нормално, спрямо официозните истории.

13
Разни / Re: Коронавирус
« on: 18.10.2021, 23:30:42 »
Да де,  ама твърдят, че  GP то им така с остър тон ги подтикнало за ваксината и те го послушали щото досега винаги им мислил за здравето. Освен това казват, че Алцхаймера се включил и той като с копче на остра фаза след като минало за 2-3 дни прякото въздействие на ваксината и прилошаването.
То едно е да имаш смъртоносно заболяване, друго е да го засилиш.
Грубо казано едно е да си болен от СПИН, друго е да му лепнеш на такъв човек грип.

14
Разни / Re: Странични въпроси
« on: 18.10.2021, 23:25:18 »
Някой може ли да ми обясни, защо като искат да направят някакво добро - примерно да купят линейки, събират капачки.
Не мога да вдяна и се чудя от години:
1. Ако е заради пластмасата - защо не са шишета, а капачки? Не може ли кофички от кисело мляко?
2. Стъкло,  желязо, хартия не стават ли?

15
Разни / Re: Коронавирус
« on: 18.10.2021, 23:11:45 »
То зависи как ти се губи вкуса. Ако е от типа - устата ти е като подметка, обложени език и неприятно усещане си е класиката при болен човек с възпаление на лигавиците. Ако просто вкусът е изключен като с копче - тогава е ковидско.
Днес си купих "Минаха години" и там една жена твърди, че на възрастната и майка, която е имала Алцхаймер след поставяне на ваксина веднага и е прилошало.  След като и е минало след няколко дни, Алцхаймерът й бил в много остра форма, при която дори не желала да се храни.
Разбира се пише, за типично очаквания проблем, че никой не го интересува това.
Във всеки случай аз винаги съм бил сигурен, че твърдението да се пердашат ваксини на възрастни хора, осебено страдащи от множество комбинации на хронични заболявания е плитко умен, скодоумен, безотговорен, аматьорски, не научен, варварски....
Няма как да жулиш каквито и да непознати лекарства на всевъзможни хора.
Хората боледуват от: артрит, псориазис, хепатит, диабет, Алцхаймер, Крон, Бехтерев, склероза, множествена склероза, мозъчно-съдова болест, инсулт, Хашимото,  лактоза непоносимост, СПИН и т.н.
С какъв акъл всички ще ги бодеш с нова ваксина? То даже някои от тях и чаша прясно мляко не биха понесли.

 Утре на светло ще пробвам да го снимам като статия.

16
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 17.10.2021, 10:38:12 »
Само дето на видеото се вижда друго....
Искаш ли доказателство, че ЦИК може да не се държи като нормален...
https://results.cik.bg/mi2019/tur1/rezultati/2246.html#/p/1/224623019.html
Това е протоколът за избори на СОС. Виж преференциите за 66 и 127. Те са 8.За 126 са 0.
А сега виж оригинала сканиран.

https://results.cik.bg/mi2019/tur1/pdf/1/2246/224623019.pdf

Там са на обратно.
Това аз съм го обжалвал в РИК23, в ЦИК и после е ходило в АССГ и ВАС и си остана така.
Кой нормален не може да го види?

17
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.10.2021, 23:03:30 »
https://lupa.bg/news/db-vnese-zhalba-s-elektronen-podpis-v-sada-v-stara-zagora_143146news.html

Quote

„Демократична България“ внесе жалба в Административен съд – Стара Загора срещу отказа на Районната избирателна комисия (РИК) да регистрира листата ѝ за парламентарните избори на 14 ноември. Жалбата е подписана с електронен подпис (КЕП).

„В жалбата са посочени редица неверни твърдения в акта на РИК, както и редица незаконни действия. Добавени са и нови детайли по действията на членовете на РИК в Стара Загора на 12 октомври”, заявяват от коалицията.

Водачът на листата и преподавател по конституционно право Атанас Славов и Магдалена Овчарова от „Демократична България“ са предоставили всички необходими документи на хартиен носител и флаш памет в 16.15 часа във вторник (12 октомври) – 45 минути преди изтичането на крайния срок. В решението на РИК се твърди, че флаш паметта е била донесена едва в 18.02 ч.

    В жалбата до съда се оспорва твърдението, че паметта е донесена след изтичане на срока. И в решението на ЦИК от 14 октомври също се уточнява, че флаш паметта е била предоставена и е била отворена, за да се установи какви документи са представени. Освен в 16.15 ч., флаш паметта е била отваряна втори пъти от члена на РИК Станка Хърсева.

    „Всички документи (на хартиен и на технически носител) са били представени в срок в РИК. Констатацията, че електронните документи са изпратени по електронната поща след 17.00 часа е неправилна, защото електронните документи са били представени в РИК на технически носител в 16.15 ч., т.е. в законоустановния срок“, се казва в жалбата.

Освен това се посочва, че забележката в документите за дадени на Атанас Славов устни указания (да завери с „Вярно с оригинала“) е била подписана единствено от Станка Хърсева, без да се посочи дата и час. Подпис на Славов няма. „Съответно посочената забележка не съставлява доказателство, че г-н Славов е запознат със съдържанието на тези указания“, се казва в жалбата на „Демократична България“.

В жалбата се посочва още, че РИК е нарушил правилата, като е върнала флаш паметта на Магдалена Овчарова при положение, че трябва да я задържи и съхранява.

От коалицията твърдят, че това се потвърждава и от протокола на заседанието: „Тази флашка беше отворена, бяха проверени цифровите сертификати и няколко човека ги видяха, след което в цялата суматоха дали ще се признава електронния подпис или не, беше върната не на представителя, който нали, а на придружаващия“.

В жалбата са посочени и нарушенията на всички закони и регламенти, които се отнасят за използването и валидността на квалифицирания електронен подпис, посочват още от „Демократична България“.

18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.10.2021, 17:23:57 »
Имам колежка, която заедно с мъжа си е работила за Цветозар Томов в неговата социологическа агенция. Така, че знам от първа ръка, че са имали какво да научат от него.
Обаче за мен проблемът е друг. Партийните назначения в РИК и ЦИК на 80% водят до некадърност на хората. Просто се гледа да са верни, а не добри познавачи.

Предната ЦИК, с която се сблъска през 2019 г. показва нексдърщина, дори само в едното определение на АССГ по моя случай:
https://search-sofia-adms-g.justice.bg/Acts/GetActContent?BlobID=7d012028-9b77-4ae8-9e4f-d26ef82eea9b

Ама то тогава съм им разлазал играта масово!
С това определение тричленката на АССГ го праща във ВАС. Обаче, ВАС тричленка също не смята,  че е за нея и го праща на петчленка на ВАС за да определи къде е подсъдно делото.
Петчленката на ВАС решава, че е подсъдно на петчленка на АССГ и го праща там. А петчленката на АССГ решава, че го прекратява, защото нямам правен интерес.
Аз вече се отказах да обжалвам щото един от лидерите на "Правосъдие за всеки" предрече, че най-вероятно ще го прекратят така и реших да спра поради простия факт, че стана прекалено сложно за да си заслужава още усилия.

19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.10.2021, 10:57:12 »
Ами имаше такъв над 50, който беше привърженик на ДСБ и познавах - баща ми, ама от здравната система, съчетана със здравни идиоти и комплекса ри,  единия от които му беше първи братовчед и ОПЛ - се пренесе в онзи свят с инсулт. Даже не успя да дочака появата на КОВИД за 1 година.
Дядо ми също беше привърженик на ДСБ, но почина 2 години след създаването му.

Така, че аз вече не познавам много възрастни хора чак толкова, че да съм им сигурен в какво вярват и харесват.

Що се отнася до казуса с подписа - има европейски регламент, който го въвежда в ЕС, подобно на GDPR, който също е регламент General Data Protection REGLAMENT.
Регламентите в ЕС имат пряко правно действие НАД законите на всяка страна членка.
Но правото е далече от акъла на шефката на ЦИК от ИТН. Онези от ГЕРБ според мен се правят на тъпи нарочно - разбира се от грижа за тези над 50 години.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/HTML/?uri=CELEX:32014R0910&from=BG


Quote
РАЗДЕЛ 4

Електронни подписи

Член 25

Правна сила на електронните подписи

1.   Правната сила и допустимостта на електронния подпис като доказателство при съдебни производства не могат да бъда оспорени единствено на основанието, че той е в електронна форма или че не отговоря на изискванията за квалифицирани електронни подписи.

2.   Правната сила на квалифицирания електронен подпис е равностойна на тази на саморъчния подпис.

3.   Квалифицираният електронен подпис, основан на квалифицирано удостоверение, издадено в една държава членка, се признава за квалифициран електронен подпис във всички други държави членки.

20
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.10.2021, 15:16:12 »
По-скоро е на обратно. За какво им е да саботират някой, който ще бъде саботиран от избирателите.
Иначе обаче, не знам какво е това, дето Магнитски пречи на Божков да участва в изборите,  обаче на Пеевски не пречи.
Всички тези дърварски похвати са толкова нелепи, че доста хиляди евра в ЕСПЧ в Страсбург ще отлетят към засегнатите от дърварщината.
Ама милеещите за държавата не им дреме за това. Дреме им на тях примерно, че ако връзкарски, чрез ВАС отрежат листата в ДБ в Стара Загора с мотива, че е подписана с електронен подпис - в ЕСПЧ ще погледнат на това като чиста подигравка.
Тая идея, че във всеки един закон, някой трябва да разреши електронното подписване или пък е проитвоконституционно щото не го пише в Конституцията е само за бабите на село.

Иначе е хубавец!
Мамин Дилянчо! Не е престъпник като ония маскари с електронните подписи!


А в неговия прасешки сайт ПИГ се появи статия, която се опитва да убеди избирателите на ДБ като мен (все едно са избирателите на Луна), как заради Заралийския проблем, зад изказването на М.Лалов, и зад караницата в 24 МИР за Цецка Бачкова, седели били Румен Радев и Иво Прокопиев.
Лелеййй!
Те били накарали хора от ДБ да "подадели неизрядни документи в Стара Загора"! И аз трябва да съм малоумен и да не си задам въпроса как с ел. подпис бяха изрядни при изборите за 45 и 46 НС, сега станаха неизрядни!
Това да не е ГЕРБ всички да си мълчат като има проблем и да слушкат и папкат!
Те и онези от ИТН не могат да схванат, че ако Иванов и Атанасов бяха подкрепили техния кабинет вече нямаше да са лидери на нищо! Щото в ДБ лидерите не могат да казват на избирателите какво да мислят.

Pages: [1] 2 3 ... 231