Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - T_4

Pages: [1]
1
Длъжни ли са водачите да спират при излизане/прибиране на всички спирки от/до гаража? Забелязвам, че е редовна практика на шофьорите от ТБ 2 да разтоварват хората на Гурко и да заминават празни за гараж. Какъв е смисъла от това? И без това се товари инфраструктурата, поне да се извършва превоз на пътници. Оправданието, че се прави с цел по-бързо прибиране също е съмнително, защото както ще стане,ако на СУ пред 2 за гараж влезе 11 - ще си влачи двойката до Искър. Същата практика съм я виждал по ТБ 9 (бул.Сливница), ТМ 18( К.Величков), ТМ 8 и 10 при превъртането през Захарна фабрика.

2
След 17.04 трамваи 8 и 10 се движат с променени маршрути. Направи ми впечатление, че включванията/изключванията са предимно от/към Люлин/Западен парк. Възможно ли е да се изгради крива между К.Величков и А. Стамболийски с цел да се реализират икономии?
 П.С. Идеята е давана и преди, но тогава бъдещето на ТМ 8 беше под въпрос.

3
Идеи / TM 2 след 20.00
« on: 18.02.2006, 21:33:46 »
Предлагам да се спре нощното движение по тм 2.За компенсация може да се пусне по още една кола по линии 14 и 18.Ето как би могло да стане:След 20.00 мин тм 2 се прибира от Журналист,т.е от Орландовци към Журналист се пътува с тм 2 към 20.30някъде там ще да е последната 2-ка от Орландовци,а тм 18 извозва хората в обратната посока,защото се прибира от Орландовци.Тм 14 е за депо по сегашния вариант(т.е от Хладилника).Вечерно време се съкращават 3-те коли на тм 2 и 2 от тях поемат 14 и 18.
1.Съответно поради влаченето,което никой не може да отрече,се оптимизират курсовете на 80 мин като след Журналист се ускоряват трасетата.Почивката на 18 на Орландовци се маха,а на 14 на н-з Надежда става 3 мин,следователно Лъвов мост-Орландовци=Лъвов мост-н-з Надежда.Обратното става нагоре и Журналст-Хладилника=Журналист парк-хотел Москва.Колите по двете линии са 8(4+4) или интервал в общата част 10 мин.( 1 кола се инкомисва,а интервала в участъка Лъвов мост-Семинарията се инамалява средно 2.5 пъти)
2.Дори да не се скъсят курсовете,но да се пусне по  още една кола синхроницирано по горния начин,ще се дава интервал в общата част 11 мин.
 Какво ще кажете?

Pages: [1]