Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tm0

Pages: [1] 2 3 ... 190
1
Благодарности за водача втора смяна на тролей 2802 на линия 7. Сега вечерта ми отвори повторно врата, както и на други пътници, на следващи спирки. Така се прибрах по-бързо на фона на загубено време в задръствания и полагаща се почивка.

2
26 септември вечерта: след авариралия 3130 на линия 305, още две коли от същата линия на интервал 2 минути една от друга. Посока Ситняково.
27 септември вечерта: два тролея от линия 7 един след друг на една минута, в посока Гоце Делчев. Това е заради прекалено дългият маршрут.
Ежедневно делник 280 и 94 със закъснения от няколко десетки минути до 35 минути. Това е при липса на дъжд! Приключили работно време автобуси празни се изключват от Студентски град, заради задръствания на юг от бул. Г.М.Димитров и десетки паркирали автомобили по улиците на този квартал. 294 работи извън разписание, за сметка на невзети почивки, особено ако няма нито един 94. За трошене на автобусите по ППП съм писал много пъти.

3
26 септември: автобус 3130 на линия 305 изключен от движение, поради ПТП с микробус на Цариградско шосе.

4
Спирка 0912 метростанция Витоша, била преместена напред наскоро. Обаче това е закъсняла мярка - трябвало е да стане един ден след откриване на новопостроената бизнес сграда. Пътниците ходят повече до спирките на А 88, 109, 120, ТМ 10, както и до метростанцията. Автобусите не могат да се установят на изместената напред спирка 0912, заради паркирали леки автомобили и спират или на старото място, или в средна лента. Неудачна промяна за всички страни!
Всички електронни табла, изписващи временно изместена напред/ назад спирка да обявяват часове на пристигане на преминаващите там превозни средства.

5
Кола №5, работила на 23 септември на линия 204, MAN G CNG, е с повреда в осветлението в салона - премигва. Дали е копче или друга електроника, е редно да се отстрани неизправността.
11** - 304/4 - не ме изненада откачената клатеща се дръжка до трета врата, на която е закрепен валидаторът, но това не бях го виждал: пуснати лампи - нито една светеща лампа преди съчленението, включително луничките около самото съчленение  :crazy:
В 1172 вчера след като бяха спрели дъждовете, течеше вода измежду интериорните плоскости на тавана над прозорците. Стори ми се адски странно, само от лявата страна и сякаш водата беше в голям обем, тъй като при спиране протичаше покрай шофьора, а при потегляне, по-назад към съчленението. :crazy:
Става въпрос за автобус 1172. Действително не работи осветлението в предната част, с изключение на две лампи зад кабината.
При автобус 3124, след спиране, от средния мост се чува удар от триещи се метални части.

6
В момента автобус 1171 се движи с пътници по линия 102 със задържала спирачка.

7
На 1 септември сутринта, при преминаване през кръстовище, шофьорът на автобус 3148, линия 204, предотврати катастрофа. На зелен сигнал по посоката на движение на автобуса, перпендикулярно лек автомобил преминава на червен сигнал и щеше да се удари челно ляво в MAN. Последва моментално спиране от автобуса, въпреки че се беше добре засилил, не наруши комфорта на пътуващите. 204 преминава в рамките на същия позволен сигнал през кръстовището.
За съжаление много от шофьорите в обществения транспорт (автобуси, тролеи) не могат да спират добре, заради здравословни проблеми. Особено преди и след повдигнати пешеходни пътеки, повреждащи новите ни превозни средства!

8
18 юли вечерта: автобус 3617 - 76.

9
Поздрави за водача първа смяна на автобус 1409 на линия 5тм - 15 юли. За повторно отваряне врати на пътници, пристигнали в същия момент на спирката с друга линия.

10
Ако искате автобусите да не се бракуват, да няма припаднали и пр. инциденти, пуснете недотирана от общината кола по 204.
Тук да не е форум на ЦГМ? Като не ти харесват разписанията, пиши жалби до Столична община и ЦГМ. Може да ходиш и на Транспортната комисия в общината, тя е достъпна за граждани, и там може да си кажеш мнението. Няма смисъл да постваш общоизвестни факти тук.
При подадени жалби по официален път до посочените институции, се пишат фиктивни отговори или не се отговаря. Една промяна на разписания по такъв сигнал беше направена чак следващия сезон и то за няколко седмици, след което върнаха обратно старите разписания. Последните били удобни на гаражите за включване и изключване на автобуси, но не и на пътниците.

11
Да де, но линии като 102 имат много малко общо с метрото. При липса на метро техният пътникопоток няма да нарасне значително, та да принуди ЦГМ да оправи идиотщината, наречена разписание на тази линия.
Напротив - точно пускането на III лъч на метрото беше оправданието за разреждането на автобус 102. Според общината и техните скъпи (интернет трафик) и неефективни методи за броене на пътникопотока. Това е по-старо събитие; не е във връзка с летните разписания.

12
Някъде в клюкарника видях че от понеделник щяли да зареждат по 260 автобуси с климатик.Знаем ли кои са тези автобуси?
Ютонг с климатик (12--) на линия 260 означава, че тези автобуси ще получат повреди по окачването, заради големите баири/ спускания по маршрута. Същото, което се случи с този модел автобуси (204-) на линия 1.

13
Всеки има право на протест...
На 9 юли затварянето на Орлов мост предизвика транспортни затруднения за пътници, на фона на разредени превозни средства и летните разписания. Автобус 3139 от 204 беше свалил пътниците на Цариградско шосе (спирка 1288 за линия 280). Стоеше празен да се премахне блокадата. Зад него кола от 280 и тролейбус.
В обратна посока. Първото превозно средство, което взе пътници на спирка Орлов мост (код 1287) беше автобус 3116 по линия 204. В този автобус се качиха пътниците на всякакви други линии, но не само тези за 204 - от липсващи тролеи, електробуси, както и останалите автобусни линии. Ето така работи ЦГМ. Ако имате информация за отклонен транспорт през телевизионната кула, пишете.

14
5 юли автобус 3633 на линия 88.

15
От 5 юли таблата на спирките от обособеното трасе вече изписват, че спирката е закрита за тролей 7. Обаче продължава там да се изписват времената на тролеите, които вървят успоредно на автономното трасе по булевард Арсеналски. Кодове 0647 и 1324.

16
Козметични следи от инцидента с автобус 1609 - пробивани са нови дупки за закрепване на пластмасовите плоскости. Има и стърчащи винтове.

17
Първи вариант на летни разписания (автобус 102 във вечерен пик) на 28 юни 2023 г. на метростанция Европейски съюз, в посока Южен парк.
4 юли - задръстванията са в разгара си, поради ремонти дейности: два автобуса по 102 в рамките на една минута едни зад друг на ул. Св. Наум.


Автобус 204, 5 юли, сутрешен пик, на Цариградско шосе, в посока Борово. Втори вариант на летни разписания с миризма на обор, при работещ климатик в салона. Нов автобус, 314- хората бяха толкова много, че ставаха удари на окачването при калниците и то на път без наклон.

Ако искате автобусите да не се бракуват, да няма припаднали и пр. инциденти, пуснете недотирана от общината кола по 204. Това сутрин след 8 ч., преди да е минал 304. При всяко пътуване в претъпкан автобус, следващия път ще е с личен автомобил. Това е заради нечовешките условия, невъзможност за прекачване с билет 30 минути и големия интервал на чакане, както и на фона на продължаващи задръствания.

18
3 юли: автобус 3309 аварирал на линия 88 с разлив на масло. Прибран с аварийна.

19
Маршрутната промяна на тролей 7 не е отразена правилно в разписания и съобщение на сайта на ЦГМ, откъде ще минават тролеите. Според текста, тролеите, в посока от Гоце Делчев към Люлин, минават по бул. Арсеналски като трябва да спират на автобусна спирка 1345 плувен комплекс Спартак. Според разписанията, тролеите по линия 7 спират на спирка 0647 плувен комплекс Спартак, в трасето на спрения трамвай. Старата GPS система нямаше да отчете разлика къде е спрял тролея (0647 или 1345), защото не е толкова точна. Пътници чакат на ремонтираното трасе (0647) и изпускат тролея. На електронно табло на спирка 0647 плувен комплекс Спартак, се изписва линия 7, въпреки че още от 1-и на същото табло имаше съобщение за предстояща маршрутна промяна. Пътниците не са запознати с това, че на кръстовището Арсеналски/Черни връх/Св.Наум, тролеите не могат да излязат от обособеното трасе, за да спрат на спирката на автобус 94 - 2330 хотел Хемус. Затова тролейбусите от линия 7 се движат по булевард Арсеналски, където минава и автобус 102. Прикачвам снимка с разписанията и кодовете на спирките.
Ето така се улесняват хората да оставят личните си автомобили или да си загубят времето в чакане на следващ автобус!
Quote
От 04:30 часа на 03.07.2023 г. до 18.08.2023 г. включително се въвежда временна организация на обществения транспорт както следва:

Ще се промени маршрута на тролейбусна линия № 7 както следва (само в посока ж.к. Люлин 3): от ж.к. Гоце Делчев по действащия маршрут до кръстовище бул. „Арсеналски“/бул. „Черни връх“, от обособеното платно на бул. „Арсеналски“ тролейбусите се движат в източното пътно платно на бул. „Черни връх“ в посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (не се движат в обособеното тролейбусно платно), надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“, наляво по бул. „Васил Левски“ и от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ по маршрута до ж.к. Люлин 3. В обратна посока маршрутът не се променя.

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута с изключение на спирка с код 2601 „Ул. Ген. Гурко“ на ул. „Ген. Гурко“ – крайна за електробусни линии № 84 и 184.

Ще промени маршрута на автобусна линия № 94 както следва (само в посока СУ „Св. Климент Охридски“): от Студентски град по действащия маршрут до кръстовище бул. „Черни връх“/бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“ и надясно по бул. „Васил Левски“ по маршрута до СУ „Св. Климент Охридски“. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута с изключение на спирка с код 2601 „Ул. Ген. Гурко“ на ул. „Ген. Гурко“ – крайна за електробусни линии № 84 и 184.

20
Щом ще се дават още средства за ремонт на претоварени возила, според летните разписания, така да бъде. Време е да се върне зачислението на серия 3140 -3159 на линия 204, поне до есента. Добре че са оставили линия 304 да работи. Когато 204 излиза от разписание сутрин и вечер, трябва 304 да се пуска от начална спирка с друго време на потегляне, така че да не се събират прекалено много пътници. Понеже 204 е закъснял. Не е трудно да се направи това и няма да може да се правят съкращения на маршрутите по преки пътища за наваксване на изгубено време.

Pages: [1] 2 3 ... 190