Author Topic: Странични въпроси  (Read 342481 times)

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Странични въпроси
« Reply #1340 on: 12.08.2015, 13:37:49 »
Здравейте. От известно време лаптопа прави странни неща  :neznam: . Лаптопа е купен преди около 6 месеца, CPU: Inter quadra core 2.56GHz, RAM 8 GB, HDD: 1TB  и т.н. Обаче от скоро диск "С" винаги е пълен. Изтривам 6 GB  от декстопа и промяна няма. На моменти паметта е динамична. Смимсъл имало е свободно 5 GB става 200 МВ после става  3 GB без да правя нищо на него :hammer: :huh:(нарочно го оставих да го тествам)  :crazy: .Преди малко свободната  памета стана 0 b  :rev:  :neznam: .Още като започна това преместих всичко в хардовете (файловете си), на "С" има само програми. В крайна сметка реших да си го преинсталирам на W10. Да, ама няма памед  :D  :help: . Така че, ще бъда много благодарен да ми кажете какво да пробвам за да освободя паметта (поне колкото да мога да преинтална) .  :bag: :stena:
Благодаря предварително за помоща.

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #1341 on: 17.08.2015, 12:14:47 »
Ползваш ли кошчето и изпразваш ли го? Ако изтриеш 6GB те не се изтриват, а отиват в кошчето, реално пак заемат същото място на диска - докато не ги изтриеш от там.
Възможно е Windows в момента да тегли обновявания, включително и инсталационни файлове и това да ти пълни диска, докато ти нищо не правиш.

Разделен ли ти е твърдият диск? Ако да - колко голям е C? Ако не - замисли се какво можеш да изтриеш. 1TB е много място и съжалявам, ако звуча поучително, но аз едва успявам да го напълня след пет години снимане с DSLR - това прави големи файлове. Прецени какво си заслужава да пазиш на компютъра си.

P.S. И не е Inter, a Intel и не е quadra core, а quadcore ;)
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1342 on: 17.08.2015, 12:49:48 »
В момента, в който и аз му казах да инсталира W10, ми изчезнаха 5-6 ГБ от пространството, но след инсталацията се възстановиха.

Offline ivanovnikolai188

• Приятел на ГТ
  • Линия: ТБ 1 Тролей: 2112
    • View Profile
    • Email
« Reply #1343 on: 27.08.2015, 23:52:33 »
Здравейте! Искам да попитам някой от вас дали знае от кой сайт на адидас (има различни за повечето страни, но не и български) може да се поръчва за България? Харесах си една раница, обаче не се продава в България и единственият начин е чрез поръчка, но не ми дава да избирам страна при попълване на детайлите за поръчка. Обадих се в mymall, говорих с тях и чакам отговор дали биха могли да я внесат заедно с останалите им продукти, но ако някой знае как да поръчам от официалния сайт на адидас, ще ме улесни много и ще съм му много благодарен!  :rolleyes: :)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #1344 on: 28.08.2015, 02:55:10 »
Може да поръчаш на адрес до Англия или Германия през shopper.bg и те да ти доставят до България. Чака се 2-3 седмици,но доставката излиза. . . 5-6 лв. Ако използваш официалната доставка ще е поне 50 лв.  ;)

Offline ivanovnikolai188

• Приятел на ГТ
  • Линия: ТБ 1 Тролей: 2112
    • View Profile
    • Email
« Reply #1345 on: 28.08.2015, 19:42:22 »
Изключително съм благодарен!  :fan: :rolleyes: Още днес им пратих заявка само с линк към продукта в магазина на адидас (за Великобритания). Следобеда ми пратиха мейл, че, за да поръчат артикула трябва да преведа 70% от цената. Преведох я и сега до няколко дни чакам мейл, че са поръчали стоката успешно. Още веднъж благодаря и се надявам всичко да е окей до пристигането в България на пратката! :)

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1346 on: 28.08.2015, 23:00:06 »
Някой има ли представа, когато пазарувам при търговец в чужбина, с карта Visa Electron на банка ДСК, кой обменен курс на Еврото трябва да гледам?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1347 on: 28.08.2015, 23:10:43 »
При пазарене в чужбина, включително и дистанционно през интернет, с кредитни и международни дебитни карти, независимо на чия банка са, транзакциите стават по обменния курс на компанията Visa в случая, не по този на твоята банка, за съжаление. Който курс е по-неблагоприятен за нас, например често срещано явление е еврото да се обменя за два лева, че и за малко повече.....Обикновено в последствие, като пуснеш примерно бележка последни пет транзакции на банкомата, разбираш в действителност с колко са те "чарджнали". Само в Амазон отскоро има опция да се избира по кой курс да стане заплащането, по другите сайтове няма такава възможност.
« Last Edit: 28.08.2015, 23:12:37 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1348 on: 28.08.2015, 23:27:15 »
Доколкото знам, ако човек пазарува редовно през интернет е добре да има карта към сметка в долари или евро. По този начин няма да го прецакват чрез обеменни курсове.

Не съм много навътре в тези неща, само споделям това, което един съученик ми е разказвал. Неговото семейство редовно си пазарували през интернет и за целта имали две карти Visa Electron - едната в щатски долари, другата в евро. С едната пазарували при търговци, които искали долари, а с другата при такива, които искали евро. Не ги прецаквали с обменни курсове, защото те предварително си зареждали сметките с долари и евро по обменните курсове на банката. После заплащали точно толкова, колкото струвала стоката и (евентуално) доставката.

Ако има някой по-запознат - нека да потвърди или отрече този съвет.  :)
vasko - оригиналът! :)

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1349 on: 28.08.2015, 23:47:38 »
И пак не ми излиза сметката. Проверих на сайта на ВИЗА, според него е трябвало да ми удържат още 3 стотинки. А от курс продава на Банка ДСК са ми удържали 6 стотинки повече. Тоест малко ни риба, ни рак.  :/

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1350 on: 29.08.2015, 00:11:35 »
Съгласен съм иначе с васко, че е най-добре да имаш карта със сметка в съответната валута иначе губиш от курса.

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1351 on: 29.08.2015, 00:57:31 »
Имаш две опции. Амазон, както казаха, а също така и пейпал, могат да обърнат сумата по техния курс, който не е особено изгоден. Дори това е стандартната опция и или трябва да я сменяш на всяка покупка (за пейпал) или да я смениш от едно заровено меню.

В другия случай те таксуват във валутата на покупката, а банката ти обръща по курс продава валута за деня на осчетоводяване. Може да има вариант виза да направят обмяната, но за моята карта от булбанк конкретно питах банката и ми казаха, че те обменят.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1352 on: 29.08.2015, 07:41:51 »
Досега беше абсолютно същото с ДСК, като винаги курсът ми е бил около 1.959. Вчера просто установих, че курсът е близо до 1.971 и доста се учудих, понеже такъв курс не виждам нито на сайта на ВИЗА, нито на банката.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1353 on: 30.08.2015, 16:00:28 »
Последната ми трансакция с MasterCard, издадена от Уникредит Булбанк, е от 20 август на стойност 63.75 евро, за което са ми взели 124.85 лв, т.е. курсът е 1.95843 лв/евро. Иначе BigBlondeWolf е напълно прав, че не трябва да приемаш арбитражния курс на PayPal

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #1354 on: 31.08.2015, 17:09:47 »
Досега беше абсолютно същото с ДСК, като винаги курсът ми е бил около 1.959. Вчера просто установих, че курсът е близо до 1.971 и доста се учудих, понеже такъв курс не виждам нито на сайта на ВИЗА, нито на банката.
Гърч на колцентъра - затова са там! :crazy:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1355 on: 08.09.2015, 15:06:53 »
Как мога да конвертирам песни от формат flac във формат СD. Неро-то не обслужва flac и не мога да си запиша тези песни на диск.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #1356 on: 08.09.2015, 15:20:45 »
Може да попиташ чичко Гугъл, пък току-виж излезе нещо  :P
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1357 on: 09.09.2015, 02:36:02 »
Колеги, някой може ли да ми препоръча някоя добра ДДД фирма, защото у нас вече 3-та година лятото щъкат едни такива дребни хлебарчици, дето по никакъв начин не мога да разбера къде се въдят. Или да дадете идеи как да се справя с тях... Пръскам с "Райд" по всички възможни пукнатини, фуги, щрангове и т.н, но всяка сутрин намирам умрели или още живи такива. Омръзна ми вече. Поддържам страшно чисто, не им оставям храна и вода, но пак идват отнякъде.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1358 on: 09.09.2015, 02:47:52 »
Изнеси се някъде за два дни - на село, на почивка или пр. Купи си от някъде Регент на BASF, вярно че вече е кът, защото е забранен, но се среща по битака или при циганките на женския пазар. Разтвори половин пакетче във вода и го сложи във пръскало от препарат за прозорци примерно. Махни всякакви храни и т.н. от кухнята, напръскай по ъглите, около шкафове, мивки, в банята. Затвори, изнеси се за ден-два, и като се върнеш първото нещо - хубаво измиване със препарат, сапун, вода, както си му е реда, хубаво проветрение на апартамента, изриване на всички трупове от вас и си готов :) Имаше един зъл период при нас, съседа от първия етаж правеше ремонт на банята, разбута канала и качи всички хлебарки при нас. Година, че и повече се чудихме как да ги разкараме, пръскахме с какво ли не, мазахме с какво ли не, и накрая майка ми каза или те, или ние. Но направихме огромната грешка да напръска в кухнята и да я затвори през нощта, и макар и хубаво уплътнена вратата, щяха да отлетят с баща ми заедно с хлебарките. Но от тогава, да чукна на дърво, вече трета година да сме видели две-три транзитно преминаващи, и то влезли по фасадата през лятото.
БТВ, на сутринта в кухнята всички се бяха изнесли от разни пролуки в средата на кухнята и приличаше на масов гроб на пода - лопата ли, та две ли изхвърлихме...
« Last Edit: 09.09.2015, 02:49:55 by mihailo »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1359 on: 09.09.2015, 08:27:55 »
По-добре се довери на професионалистите. Аз откакто се помня в стария ми апартамент беше пълно с хлебарки. От много отдавна водехме политика да не се оставя храна, оставяхме им какви ли не измислени "лакомства", лентички, блокчета, накрая бяхме ползвали и Тиотокс или нещо подобно беше името, много прехвален препарат, но и той не свърши работа, а и ако не се лъжа беше доста нелюбезен към алергични хора. Дори и след ремонта на кухнята продължаваше да има хлебарки, макар и в не толкова големи количества, във всички стаи с трудноподвижни мебели оставящи зад себе си голямо място за криене имаше по малко, но накрая с едно професионално изпръскване във всички стаи и гранитогреса в кухнята ги отказахме напълно да идват насам с изключение на някоя друга транзитна хлебарка веднъж на два месеца, но само от малките. Единственото наследство, което ни остана е че години наред всичките ни електроуреди бяха пълни с хлебарки.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам