Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 720889 times)

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
Още ли се ремонтира 1189?

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile
Мисля, че е писано вече, че 3142 е със спрян звуков сигнал при затваряне на вратите, като като се загледа човек в мигащата лампа над трета врата, се вижда, че често дава характерната за турската партида грешка с постоянното пищене от отваряне на затваряне на вратата, която се появява в другите екземпляри от време на време. Вратите на 3142 са пипнати и при отваряне да няма това "издишане", което се чува при всички от последната доставка, но при първите го няма.

Днес се возих в 3145, там същата грешка с пищенето се случва при всяко отваряне на трета врата. Мисля, че и при него ще последва същото - по-скоро да му се спре звука, отколкото да се реши проблемът.

А относно виенето на 3107, за което писахме няколко човека в предните страници и други съфорумници подозираха, че е преувеличено, 2017 (ако не бъркам номера) се нарежда след него по музикалност, като всяко потегляне е придружено със звук, който е нещо средно между "рев" и свистене от двигателя.
« Last Edit: 23.01.2025, 20:10:17 by Whatnow14 »

Offline Niko.G

• Маниак
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
А относно виенето на 3107, за което писахме няколко човека в предните страници и други съфорумници подозираха, че е преувеличено, 2017 (ако не бъркам номера) се нарежда след него по музикалност, като всяко потегляне е придружено със звук, който е нещо средно между "рев" и свистене от двигателя.

Имайте предвид, че почти няма МАН 20хх, който да е с изпускателен колектор, без цепнатина. Оттам идват част от интересните ономатопични явления като "плякане", "рев", "тропане", и др. Свистенето може да е от някоя шайба или паразитна ролка.

Още ли се ремонтира 1189?

В МАН е. Не е започнат. Работи се по 2023. Там са още(или поне миналата седмица бяха) 1151, 1153, 3103, 3114.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
И това на фона на дискусията в една друга тема, как МАН-овете 2014г. са най-добрата инвестиция в София след метрото и как аварийността им била пренебрежителна.

Пиши си тъпотии не ни пречиш. Само не ми е ясно от къде тоя назидателен хейт.
На мен пък ми е още по-неясно откъде това поласкаване по тоя модел? :help:
Смениха О305 и Икарусите и какво? Транспортът стана ли по-редовен? Турските дори не успяха да заменят изцяло зелените... Спирам, че вече се отчайвам :crazy: :help: :help:
Черепите неслучайно са пълни с нещо ;)

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Да, наистина е добре да спреш...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
И това на фона на дискусията в една друга тема, как МАН-овете 2014г. са най-добрата инвестиция в София след метрото и как аварийността им била пренебрежителна.

Пиши си тъпотии не ни пречиш. Само не ми е ясно от къде тоя назидателен хейт.

Кога за последно влезе в досег с този модел? Не че ще ви разубедя. Имате си твърдо мнение. Аз също, но моето било тъпо.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Счециално с tauri почти всеки ден сме в досег с този модел. Особено е сервиза. Не са върха на сладоледа, но все пак не са и боклуци, за разлика от късите "нови".

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Все едно мен не ме виждате в сервиза, точно около този модел.

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
Да, наистина е добре да спреш...
И по-добре, защото в тая агитка на дръгелите, пардон форум, човек не може да си има собствено мнение. Даже и вътрешен човек ви обяснява, вие се правите на интересни. Затова ще запада и още, и още... Едно си баба знае, едно си баба бае...
Черепите неслучайно са пълни с нещо ;)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Логиката ти е напълно сбъркана, до определена степен породена от факта, че преди масовото обновяване на подвижния състав започнало през 2014 г., наистина се возихме на подвижен скрап, но истината е че новите возила идват, защото всички возила в един момент изчерпват ресурса си. Дали нещата се подобриха субективно за обекновения пътник - да, замениха се разпадащи се автобуси в аварийно състояние с чисто нови, обективно по въпросите на поддръжката - не, защото новите возила са много по-усложнени, високият екологичен стандарт се изстисква от обрамчване на ДВГ с електроника, без чието правилно функциониране се изпада в авариен режим, а при метановите двигатели работата при по-висок температурет режим поради спецификата на природния газ, изисква правилно функциониране на всички компоненти отговарящи за температурата или с други думи винаги има едно вместо друго и „няма безплатен обяд“. Това оправдава ли защитаването на автобуси с изчерпан ресурс - в никакъв случай не! Носталгията си е носталгия, изчерпването на ресурса на возилата също.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
И по-добре, защото в тая агитка на дръгелите, пардон форум, човек не може да си има собствено мнение. Даже и вътрешен човек ви обяснява, вие се правите на интересни. Затова ще запада и още, и още... Едно си баба знае, едно си баба бае...

Доколкото имам наблюдение, ти и агитката на хейтърите достатъчно нашироко изложихте мнението си по темата. Не съм забелязал да са изтрити мнения на инакомислещи. Не виждам този рев за какво е.

Offline Stierlitz

• Наистина съм луд
    • View Profile
МАН Лионс Сити Г си има много проблеми, всички автобуси ги имат. Само пример за сравнение - системата на съчленението на МАНа досега се проявява като много надеждна (не е перфектна) за разлика от тази на О345Г Конекто която може да се класифицира като невероятен боклук. Друг пример - електронната система на МАНа с MUX модули също работи засега по-надеждно отколкото системата на Мерцедес с FPS. Спирачната система на МАН е вариант Вабко EBS2 и създава много повече проблеми отколкото варианта EBS1 който е на Конекто 18хх, и двете имат напълно аналогични функции. Скоростите на МАНа (DIWA5) дават повече проблеми от тези на КонектоГ (DIWA 3E). Двигателите на МАНа също са по-проблемни от дизела Евро-3 на дългото Конекто. Все пак МАН Лионс Сити Г е значително по-сложен автобус от О345Г Конекто. 

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Плюс един комплект седалки от 1416, този път за 1154 :fan:

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
А задавали ли сте си въпроса какво правим, когато Корекомите 1416, 1827, 1118 и 2004 затворят?

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
А задавали ли сте си въпроса какво правим, когато Корекомите 1416, 1827, 1118 и 2004 затворят?
Тогава изведнъж сервизите в гаражите почват да проявяват компетентност и ще държат оригинални седалки на склад. Или опцията е още един от турските да се е разкапал до тогава и пак да има свободни седалки. Но все пак нали по думите на някои хора само Ман са боклук и само те се развалят, а останалите автобуси никога не стоят в сервиза.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Автобуси се купуват, поддръжка се осигурява, въпросът е отговорните лица да си получават кой, каквото си е надробил.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline Stierlitz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Тогава изведнъж сервизите в гаражите почват да проявяват компетентност и ще държат оригинални седалки на склад.
Сервизите в гаражите не се занимават със закупуване на части, договори с фирми и прочие такива неща. Ако има същата (демек оригинална) седалка в наличност очевидно, че тя ще бъде монтирана на мястото на счупената. Ако такава седалка няма, следват два-три варианта: 1.Счупената седалка се "закърпва" според вижданията на конкретния сервизен работник нагърбен с това (и после евентуално следват снимки и коментари от типа "аууу, вижте колко са мърляви/некадърни/мързеливи в сервиза"). 2.Приспособява се друга седалка от друг модел автобус, в общия случай бракуван (и пак може да следват коментари колко са зле в сервиза). 3.Сваля се същия модел седалка от трайно спрян автобус който очевидно няма да тръгне скоро, ако има такъв.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Тогава изведнъж сервизите в гаражите почват да проявяват компетентност и ще държат оригинални седалки на склад. Или опцията е още един от турските да се е разкапал до тогава и пак да има свободни седалки. Но все пак нали по думите на някои хора само Ман са боклук и само те се развалят, а останалите автобуси никога не стоят в сервиза.

Не! Всички автобуси киснат в клетките. И редом до всички тях, киснат и белите месии с емблема МАН. Да, факторите за тази аварийност на МАН са много, но донякъде са почти идентични с останалите модели. Това се опитвам да ви обясня. Преди 10 години очаквахме, че това ще са по-различните и далеч по-надеждни возила в сравнение с това, което очите ни са виждали в София. Но както казваше един депутат от ДПС: "Да, да, ама...".
 И едно пояснение, сервиза проявява компетентност, колкото това е възможно. Няма как примерно да се слагат на МАН трапецовидни ремъци с марка никому известна(щом Гугъл се замисли). Не е адекватно след смяна на накладки при ТО-2, след един до два курса накладките да се мажат и да лепнат като маршмелоу или локум по спирачния диск. Повтарям се. Не адекватно 10 години топлопроводите да не подлежат на профилактика за зимен ден. Няма как да е друго, когато виждам как шофьорите идват до автобуса, отварят го, контакт, запалват и отлитат. Зад задния капак знаят, че стои Баскервилското куче и не припарват, камо ли да го отворят. Какво остава за останалите капандури? Толкоз.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ако не ги чупят пътниците седалките, ще са си оригиналните и здрави. Ако не си качвате краката върху тях,....защото у вас едва ли сядате с обувките върху някой стол, ама в автобуса защо да не седнем.....
Тва е като драмата с мръсното.....вие ос*рате и мажете по автобусите. Те се почувстват ,не е качествено с препарати и химикали .... но се почистват. Ако пазите ще се возите на чисто и приятно , ако не - и конски впряг е много на някои хора.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ако не ги чупят пътниците седалките, ще са си оригиналните и здрави. Ако не си качвате краката върху тях,....защото у вас едва ли сядате с обувките върху някой стол, ама в автобуса защо да не седнем.....
Тва е като драмата с мръсното.....вие ос*рате и мажете по автобусите. Те се почувстват ,не е качествено с препарати и химикали .... но се почистват. Ако пазите ще се возите на чисто и приятно , ако не - и конски впряг е много на някои хора.
Не е редно да се правят такива обобщаващи изказвания. Нуждата от ред е факт, но в началото като бяха нови автобусите се пазеха