Маршрути > Въпроси

Транспорт през 70-те и 80-те години

<< < (2/4) > >>

PetyrKrustev:
Благодаря сърдечно!
Щом е сравнително нов маршрут, по-скоро трябваше да питам за бул. Трайко Китанчев (сега България), вместо за П. Тодоров (бивш Младежки проход). Идеята ми беше да е превоз, който евентуално е ползвал, закачвал се е с колелото за безплатно возене и ей такива хлапашки готини спомени  :)

А Чавдарите, които са били преди червените Икаруси, дали помните какви са били? Виждам в макетите означения 11М3, 11M4. Такива ли са се движили по това трасе?
http://modeli-gt.com/bg/avtobusi/1-43-chavdar-11m3-detaylna-versiya.html

Kukicha:

--- Quote from: blagun on 02.03.2023, 12:24:57 ---
--- Quote from: PetyrKrustev on 02.03.2023, 09:10:02 ---Имам нужда от помощ относно това какви линии са се движели по булеварда тогава и какви модели/номера автобуси/тролейбуси?
--- End quote ---

Тролей 8 е след 1990, така че не попада в разглеждания период.

--- End quote ---
Един малък пропуск - преди 8цата, до Гоце Делчев се движи ТБ 11 към края на 80те. Доколкото знам като пускат ТБ 8 след това е била къса линия с маршрут Гоце Делчев - Център по Хигиена, обслужвана с ЗиУ.

RADOCVET:
Трасето до Гоце Делчев (тогава Емил Марков) е пуснато в края на 1989. Тогава 11 от Борово е насочен натам.
По 74 и 76 верояно са се движели Чавдари М80 и 11Г5, както и Икарус 180/280.

blagun:
По А74 със сигурност се движеха Икарус 180. Чавдар 11Г5  - надали,  а А76 не е минавал по П.Ю.Тодоров преди 1975.

PetyrKrustev:
Май подходих обърнато. Вместо да науча какви превозни средства са се движили към Стрелбище, трябваше първо да видя какви макети се намират на пазара и после да видя движили ли са се там :)))) Но пък с радост прочетох сайта на Сдружение градски транспорт и trinmo, за което безкрайно благодаря!!!

Последен въпрос: От трамваите, които са се движили по онова време в района на Иван Вазов/Гоце Делчев, а и в крайна сметка изобщо, кой е най-емблематичен за Вас? Като визия, като сантимент, като символен за София.
Дали не нещо като този?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version