Масов градски транспорт > Качество на услугата

Хигиената в МГТ

<< < (73/77) > >>

TRAMS SOFIA:

--- Quote from: Tisho on 13.09.2024, 22:04:55 ---

--- Quote from: TRAMS SOFIA on 08.09.2024, 16:24:21 ---Всичките свинщини (кенчета от бира , пликчета от дюнери, патрончета, обелки от ябълки, парчета леБ , остатъци от семки и прочие други) са от ВАС ПЪТНИЦИТЕ.
Ако пазите чисто и си събирате свинщината няма да е мръсно. Това се отнася за всички ! Никой не ви е длъжен да ви оди по гъ*а да ви чисти и бърше наср*ните задници.
Всичките свинщини са от първите 7 години възпитание.
И преди някой да се изцепи , че водачът е длъжен да пази повереното му превозни средство , - да така е , но не е длъжен да ви събира боклуците.

--- End quote ---
А иначе, водачът е абсолютно длъжен поне да хване един парцал и да забърше пода, особено зимно време, когато се внася прахоляк и цялата кал. Поне веднъж на смяната, може да не е на всеки курс, то и с тези почивки е физически невъзможно.

--- End quote ---
Държа да ми покажеш длъжностна характеристика , в която пише , че водачът е ДЛЪЖЕН да ви чисти свинщините. Водачът е водач за да кара . Не е чистач. Чистачи има в депото.

RADOCVET:
Точно така е. Но пък и не трябва мръсно возило да излиза на линия.

Tisho:

--- Quote from: TRAMS SOFIA on 13.09.2024, 22:16:42 ---
--- Quote from: Tisho on 13.09.2024, 22:04:55 ---

--- Quote from: TRAMS SOFIA on 08.09.2024, 16:24:21 ---Всичките свинщини (кенчета от бира , пликчета от дюнери, патрончета, обелки от ябълки, парчета леБ , остатъци от семки и прочие други) са от ВАС ПЪТНИЦИТЕ.
Ако пазите чисто и си събирате свинщината няма да е мръсно. Това се отнася за всички ! Никой не ви е длъжен да ви оди по гъ*а да ви чисти и бърше наср*ните задници.
Всичките свинщини са от първите 7 години възпитание.
И преди някой да се изцепи , че водачът е длъжен да пази повереното му превозни средство , - да така е , но не е длъжен да ви събира боклуците.

--- End quote ---
А иначе, водачът е абсолютно длъжен поне да хване един парцал и да забърше пода, особено зимно време, когато се внася прахоляк и цялата кал. Поне веднъж на смяната, може да не е на всеки курс, то и с тези почивки е физически невъзможно.

--- End quote ---
Държа да ми покажеш длъжностна характеристика , в която пише , че водачът е ДЛЪЖЕН да ви чисти свинщините. Водачът е водач за да кара . Не е чистач. Чистачи има в депото.

--- End quote ---

Какво означава да "ви" чисти!?
Ти си някакъв над нас, пътниците, който не ползва градският транспорт и същевременно казва какво трябва да се случва!?

ПС е за всички, не само за шофьора или само за пътниците.
Отговорното лице за ПС и състоянието на ПС е шофьорът. По договор, не по длъжностна характеристика.
Въпрос на култура на пътниците, а и на шофьорът е да пазят чисто.

Ако шофьорът нанесе щети върху ПС или го остави в мизерно състояние, това отговорност на... ПЪТНИЦИТЕ ли е!?

И ако си работещ в системата - не е особено умна линията ти на разсъждение!
Въпрос на култура и желание е шофьорът да поддържа ПС чисто след всеки курс или всяка смяна. Има си четка, има си и моп, освен чистачите по гаражите.

И най-вече въпрос на уважение към работното място!  :help:

TRAMS SOFIA:
Работното място на водача е в кабината!
По твоите разсъждения, -ще си изядеш дюнера ,ще си изпиеш водката и ще си оставиш боклука на седалката и водачът трябва на всяка цена да ти изчисти след теб  :help:
Култура на водача , - на първо място се осъзнайте вие пътниците .

Аз лично съм чистил люкове , плафони, мел и мил съм пода на автобус , но го правя от гледна точка на мераклийство.
Ако те видя да си изхвърляш боклука - ще те замерям с него  :/нищо лично.

fafan:
Проверка: Трамваите в София се чистят с ракия и домашни прахосмукачки  :help: :eek:

"Инспекция на заместник-кмета по транспорта на Столичната община Илиян Павлов в трамвайно депо "Банишора" показа, че трамваите в столицата не се почистват надлежно и редовно, въпреки че бюджетът за целта възлиза на 700 хил.лв. годишно. Това показа във видео от мястото на проверката общинският съветник Борис Бонев, който също участва в проверката.

На въпрос на Павлов как се почистват трамваите, служителка отговаря: "С ракия, стъклата стават уникални, лично съм си я донесла". Тя допълва, че седалките в превозното средство чисти с прахосмукачка, която също си носи от вкъщи. По договор обаче седалките трябва да се перат, подчертава заместник-кметът. Илиян Павлов ще настоява договорите да се спазват и поне два пъти месечно превозните средства да се почистват основно, за което той ще следи с постоянни проверки във всички депа в града."

https://stolica.bg/oshte/proverka-tramvaite-v-sofiya-se-chistyat-s-rakiya-i-domashni-prahosmukachki

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version