Подвижен състав > Тролейбуси
Въпроси и отговори
difian:
Днес към дванайсет часа видях нещо странно, за което искам да попитам дали някой знае какво е станало.Тролейбус 2702 по девятката беше спрял на завоя в началото на Раковска след тунела при НДК.Даже и предницата не се беше вмъкнала в улицата между двете колони с паркирали коли.Не беше ударен или аварирал.Шофьорът говореше по радиостанцията си.Не бях стигнал и до Френската,когато тролеят ме застигна.Докато извървя цялата Раковска до нас го видях и в обратна посока.Сега докато пиша се замислих дали не е имал проблем с взимането на завоя?На мен не ми направи впечатление, че не може да завие, но най-вероятно е било това.Оттук ми идва и друг въпрос-тролейте имат ли заден ход?
Ivo:
--- Quote from: difian ---Днес към дванайсет часа видях нещо странно, за което искам да попитам дали някой знае какво е станало.Тролейбус 2702 по девятката беше спрял на завоя в началото на Раковска след тунела при НДК.Даже и предницата не се беше вмъкнала в улицата между двете колони с паркирали коли.Не беше ударен или аварирал.Шофьорът говореше по радиостанцията си.Не бях стигнал и до Френската,когато тролеят ме застигна.Докато извървя цялата Раковска до нас го видях и в обратна посока.Сега докато пиша се замислих дали не е имал проблем с взимането на завоя?На мен не ми направи впечатление, че не може да завие, но най-вероятно е било това.Оттук ми идва и друг въпрос-тролейте имат ли заден ход?
--- End quote ---
Да тролейбусите имат заден ход.
Наистина странно какво се е случило.Днес и аз се натъкнах на нещо странно.Значи като пътувах с А111,видях на Бъкстон един тролейбус,който спрял така,че запречваше половината булевард,но странно беше,че рамаркето беше завило в обратна посока на завоя,а зад него имаше още един тролейбус.Интересно какво ли се е случило.
CKD:
Имат заден ход разбира се. Причина за задръжката на Раковска може да е била техническа неизправност или някакъв инцидент - паднал пътник, лек удар (при завой ремаркето се изнася и е възможно да закачи нечие огледало) или паркирала кола, която впоследствие да се е отместила.
CKD:
Колелата на ремаркето се управляват чрез специални щанги. Наистина при по-висока скорост има такова усещане но чак неуправляемо е пресилено казано.
Repcho:
--- Quote from: CKD ---Колелата на ремаркето се управляват чрез специални щанги. Наистина при по-висока скорост има такова усещане но чак неуправляемо е пресилено казано.
--- End quote ---
не знам дали е неуправляемо ама чувството за пътниците не е приятно
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version