Метро > По света

Метро в САЩ

(1/16) > >>

boleroto:
Вижте какво намерих и всеки път като го гледам и мога само да въздишам :

http://olinloa.files.wordpress.com/2007/09...-big-subway.gif

Някои линии в Ню Йорк имат част от маршрутите си, които се обслужват само в дадени части от деня (предполагам в пикови часове). Просто... това е интересна система - ня някои станции влаковете минават транзит (експресните влакове), а даже бях чел някъде за една стара станция от нюйоркското метро, която никога не се реализирала, а е напълно построена...

maniak:
не съм бил в ню йорк, ама ми се стрева доста объркващо на три линии три различни станции да имат еднакво име на улица  да кажем 103St на линиите около central park. то може наистина да се намират станциите на една и съща линия, ама чак пък толкова....

difian:

--- Quote from: boleroto ---Някои линии в Ню Йорк имат част от маршрутите си, които се обслужват само в дадени части от деня (предполагам в пикови часове). Просто... това е интересна система - ня някои станции влаковете минават транзит (експресните влакове), а даже бях чел някъде за една стара станция от нюйоркското метро, която никога не се реализирала, а е напълно построена...
--- End quote ---
На карти на коловозното развитие можете да видите, че това транзитно преминаване се осъществява на успоредни коловози, а не покрай пероните с пътниците и въобще не се отнема от скоростта, няма опастност от инциденти.

Muslon:
Това което ме впечатли в НЙ, беше че прилагат системата на разделяне на влаковете: т.е. до определена спирка влака се движи като един състав, на въпросната спирка например предните два вагона се откачат и тръгват по друг маршрут. Такова нещо в метро не бях виждал (иначе в градска железница в Мюнхен има подобно решение).

А иначе неизползвани станции има в доста метро-системи: например в Лондон има също една с прилежащите коловози. Мисля, че и във Виена има една.

difian:

--- Quote from: Muslon ---Това което ме впечатли в НЙ, беше че прилагат системата на разделяне на влаковете: т.е. до определена спирка влака се движи като един състав, на въпросната спирка например предните два вагона се откачат и тръгват по друг маршрут. Такова нещо в метро не бях виждал (иначе в градска железница в Мюнхен има подобно решение).

А иначе неизползвани станции има в доста метро-системи: например в Лондон има също една с прилежащите коловози. Мисля, че и във Виена има една.
--- End quote ---
Много повече са.Търсете gost stations  в Google и ще излязат доста линкове за различни градове.То дефакто и при нас сега си има подобна станция.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version