Метро > По света

Метро в Будапеща

(1/23) > >>

Tergo:
Метрото в Будапеща се сдоби с метровлакове от ново поколение, производство на компанията Alstom.
До края на годината по "синята" линия на метрото трябва да пътуват 22 петвагонни състава.
За бъдещата четвърта линия, чието завършване се очаква през 2011 г. се очаква да бъдат доставени още 15 четиривагонни състава от същата фирма на стойност 215 милиона евро.

Видео (на унгарски) за новите вагони :
http://videa.hu/videok/hirek-politika/demszky-es-az-uj-metro-4-alstom-budapest-2XxIVr6ECndX7Aa8

Tergo:
Ето малко красиви станции от Будапещенското метро. ( Tér е площад.)
Станция Vörösmarty Tér :

Станция станция Opera :

 


Line 1. Станция Széchenyi Fürdõ :Line 2. Станция Kossuth Lajos tér :
Line 2. Наземният вестибюл на  станция Moszkva tér :Line 3. Станция Deák Ferenc tér :

difian:
В Будапеща се строи четвърта линия и има проект за пета, в Прага се правят удължавания, в Букурещ само май няма по-голямо развитеи, но са факт новите мотриси, надземният транспорт също се обновява с невероятни темпове, виждаме вагонетките на метрото... Варшава ни е най-удачният пример за сръвнение, защото учудващо, и двете метра са пуснати по едно и също време, а наскоро те изцяло завършиха първия си диаметър. Но не съм се интересувал, сега какво и има ли работа по следващите.

Danchoti:
Преди месец, имах унакалната възможност да се гмурна в най-дълбоката станция по Линия 4 в Будапеща! Fővám tér и е името - 43 метра дълбока, като за да слезнеш до долу се минава през междинно ниво (спирката се намира до брега на Дунав). От там ходихме с групата пеш до Kálvin tér благодарение на това, че правиха профилактика на едното къртиче и в момента не работеше (сменяваха му зъбките на щита). Иначе Kálvin tér е по-плитка и е спирката, на която Линия 4 ще се пресича с Линия 2 (М2 минава под М4). За да не обяснявам под всяка снимка ще допълня, че двата тунела са наименувани на двама известни унгарски радиоводещи - Bochkor и Boross. Ние се движихме във Bochkor и снимките са правени именно в този тунел, докато къртицата в Boross си работеше. Снимано е последователно и предполагам ще разпознаете началото и края на машината!!!

ENJOY :bounce:

Danchoti:
... още ...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version