Други видове транспорт > Междуградски автобуси

Автогари в София

<< < (10/10)

difian:
100-те метра “булевард” пред Централна автогара, дето бб ги откри по време на “кметуването” си трябва да стигнат до кръстовището на Козлодуй и Дунав, Козлодуй да се поразшири и по Константин Стоилов да се стигне до Сточна гара. Нали едно време ти споделяха ОУП и ПУП-ове и ти ги разглежда - погледни си ги пак!

Иначе и за Изток сме го коментирали, мисля че отново с твое участие. Над трамвайното обръщало е трябвало да има автостанция/автогара, но това така и не се е осъществило.


И понеже имаше мнения след предишното ми - въпрос на дебат е необходима ли е една централна автогара или е по-добре да са няколко. Но при всички случаи е по-добре автогарите да са в периферията и да са добре обслужени транспортно с вътреселищен транспорт. Връзката с ЖП транспорт е спорна, тъй като взаимно са си конкуренти и не виждам, кой ще пътува до София с влак/автобус, че директно в съседство да се прекачи на другия вид транспорт, с изключение на международно линии. Теоретично, автобусна гара е по-добре да е в съседство с летище, особено за такова като Софийското, което е с национално значение.

xr1st0:
За ОУП - не знаех, че това като предложение е залегнало в устройствения план. Благодаря - ще разгледам.
За Изток - да, това го помня, но написах заради предложението за автогара Подуяне в едно мнение нагоре

ozzy:
Доколкото си спомням, имаше планове автогара Юг да се премести близо до метростанция Бизнес парк. Според мен там мястото е подходящо, но не се сещам за подходящ, свободен терен. Може би до бившето кино Арена, където планираха по едно време да има обръщало. Сегашната автогара Юг е неудобна, автобусите често не могат да минат от паркирали и спрели за малко коли, и е голяма мизерия. Самото достигане и излизане на автобусите също е свързано със закъснения по задръстените Г.М. Димитров, Драган Цанков и Самоков.
За съжаление, беше пропусната възможността на МС Искърско шосе да стане голям, интермодален терминал. Все пак е много близо и до летището, и с автогара би било доста удобно. Продължава да липсва директна автобусна линия между летището и Централна гара, което е голям пропуск. Навсякъде има такива шатъли, само у нас се разчита на такситата и някакви маршрути с прекачване.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version