Други видове транспорт > Междуградски автобуси
Биомет
RADOCVET:
Превозвачите не си избират свободно спирки. Те са заложени в търга за междуобласното разписание. По същия начин Алексиев не спира в Монтана, но Карат-С спира.
Иначе В. Търново така или иначе е на средата на маршрута, и така или иначе поради липса на обход се влиза в града. Затова е удобен за почивка и смяна на водачите. Също няма директна ЖП връзка с Варна и София. Докато при Шумен това не е така и една спирка в града може да отнеме до 20 минути повече в разписанието.
New_Passenger:
Можеш да слезеш на магистралата и да се уговорите предварително някой да те вземе от там.
Преди бях много доволен от Биомет, бързичко, комфортно, че и филмче гледаш, но през последните 6-7 години не съм пътувал. Не вярвам нивото да е паднало кой знае колко. Повечето други превозвачи често закъсняват и никога не пускат филми, въпреки че имат екрани.
bagercho:
2020 съм пътувал последно с Биомет до Варна, общо взето услугата беше все още на добро ниво, с изключение на връщане, когато водача на излизане от Търново се заплесна на някъде и изтърва управлението, та подскочихме на един бордюр. Златните времена на Биомет определено бяха обаче 2002-2005, когато Иризарите бяха извънземни на фона на масовите О 303-ки и Сетри 215 тогава. Мисля обаче, че вече нямаше стюардеси, а само обичайната проверка на жената от касите за местата на тръгване.
david:
--- Quote from: yogimax on 08.08.2024, 17:53:20 ---Винаги ме е дразнило, че Биомет игнорира такъв град като Шумен, който се намира точно на пътя между Варна и София. Котка се по-малкото Велико Търново, а Шумен се игнорира. Единствената фирма, която упорито не спира в Шумен. Нека да залязват!
--- End quote ---
Търново е по - апетитен за автобусните фирми, защото гарата е на неудобно място и ако идваш от Варна или София, ще ти се наложи да сменяш влак на ГО, докато Шумен е с по - добър ЖП транспорт откъм свързаност и удобно разположение на гарата. А и също така Търново е много по - посещаван град от Шумен, така че не виждам никакъв смисъл в това, което си написал.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version