Метро > По света

Как трябваше да изглежда нашето метро с примери!

<< < (2/3) > >>

Repcho:
От снимките, които си дал не виждам някаква свръх разлика. Единствено пероните може би са тесновати на последните станции от МД1, но по другите точки кой знае каква разлика няма

xr1st0:
Сега попадам на тази тема - и според мен си струва да си помечтаем за подобни интермодални станции на метрото като тази чешка, която колегата е цитирал:
http://gtsofia.info/galerypics/Uploaded/CKD/365/00_00_0000/Cerny_most-3_1267017423.jpg
Аз към момента виждам подобна възможност да се осъществи на новата станция Обеля, също би могло да се мисли за нещо подобно (и поне се надявам да го мислят подобно) за метростанцията до Ринг мол

--- Quote from: maniak on 11.11.2011, 21:53:39 ---Достъпно интегрирано с останалия градски транспорт:
http://gtsofia.info/galerypics/Uploaded/CKD/365/00_00_0000/Cerny_most-3_1267017423.jpg

--- End quote ---

fafan:

--- Quote from: xr1st0 on 06.08.2023, 12:50:53 ---Сега попадам на тази тема - и според мен си струва да си помечтаем за подобни интермодални станции на метрото като тази чешка, която колегата е цитирал:
Аз към момента виждам подобна възможност да се осъществи на новата станция Обеля, също би могло да се мисли за нещо подобно (и поне се надявам да го мислят подобно) за метростанцията до Ринг мол

--- End quote ---

На мен лично чешката интермодалност не ми допада много, твърде много стълби, твърде много разстояние между отделните видове транспорт. Под интермодалност разбирам по-скоро ето такива решения:

bdz43r:

--- Quote from: fafan on 06.08.2023, 13:32:30 ---На мен лично чешката интермодалност не ми допада много, твърде много стълби, твърде много разстояние между отделните видове транспорт.
--- End quote ---
Комплексът Černý most от снимката горе има стълби и няколко нива, но реално метрото и междуградските автобуси са на едно ниво. От перона на станцията до автобуса са 20-30 метра. Само за обратната посока трябва да минеш отгоре за другия перон.

xr1st0:
Технически аз не мога да си представя трите основни вида транспорт - метро, автобус/тролейбус и трамвай/градска железница на едно ниво - двете нива ми се струват задължителни. Иначе немския вариант е много симпатичен и подобни спирки имаме и у нас.
Единствената по интермодална връзка имаме на МС Обеля като там се е получило добре, макар че като цяло метрото е отдалечено от другите видове транспорт

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version