Други видове транспорт > Междуградски автобуси

Междуградски автобусни линии

(1/46) > >>

rotation:
Здравейте!
Незнам дали тук е правилното място, в което да отправя следния въпрос. Ако не е се надявам администраторите да изтрият или преместят темата!
Та въпросът ми е дали имат право междуградски линии, например по линията Пирдоп- София, след като имат в София за крайна спирка някоя автогара, независимо от това дали е Централна или някоя друга, да спират и слизат пътници на спирките на столичния градски транспорт?

Ivo:
Според мен зависи от собствеността. Дали автогарата е държавна или частна не знам, но за да я ползват, си плащат такса и няма проблем. Същото и ако искат да ползват спирките на ГТ предполагам трябва да плащат на общината.

blagun:
Не, нямат право! Спирките на МГТ не са оразмерени да поемат и извънградските линии. Как си представяш на Плиска да спират всички, пристигащи от АМ Тракия (не че са малко тези, които го правят)?

The Freshmaker:

--- Quote from: blagun on 02.04.2012, 11:42:13 ---Не, нямат право! Спирките на МГТ не са оразмерени да поемат и извънградските линии. Как си представяш на Плиска да спират всички, пристигащи от АМ Тракия (не че са малко тези, които го правят)?

--- End quote ---
Още "по-приятното" е, че на Плиска конкретно най-често го правят в уширението след спирката по посока отбивката за Външно министерство и редовно създават предпоспавки за всевъзможни видове ПТП. А за "капацитетите", които редовно си разтоварват багажа от лявата страна на автобуса (?!), щъкайки свободно из бус-лентата на Цариградско шосе, просто нямам думи.

emo:

--- Quote from: blagun on 02.04.2012, 11:42:13 ---Не, нямат право! Спирките на МГТ не са оразмерени да поемат и извънградските линии. Как си представяш на Плиска да спират всички, пристигащи от АМ Тракия (не че са малко тези, които го правят)?

--- End quote ---

Има си специална наредба, която регламентира кой автобус къде има право да спира. Контролът се извършва от ДАИ и за спиране на нерегламентирано място следват глоби за фирмата првозвач. Та след като в Поморие посред нощ отказват да спират на местни автобусни спирки, защото е забранено, следва да приема, че и в София е забранено. Засъжаление не знам къде точно е въпросният нормативен акт.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version