Транспортът в другите градове > Бургас

Проект за Интегриран градски транспорт - Бургас

<< < (2/141) > >>

cvert:

Не се сърди,ама си прекален песимист!
Доставените Манове от Линц би трябвало вече да са изплатени.И последно,преди малко Неоплана 1152 се връщаше от Банево по 30-ската.

cvert:

Интересно интервю:

http://news.burgas24.bg/203869.html

cvert:
Започнаха премахването на рекламите от Тедом-ите.


 Обявата в държавен вестник:

http://dv.parliament.bg/DVWeb/downloadPXML.jsp?idFileAtt=52845

Bus_lover:
Хаха, пак в "Славейков" ще ходят екологичните автобуси, а "Меден рудник" ще го обгазяват с нафта  :angry: Откъде накъде съчленените ще бъдат само дизелови, а солата - само метанови? Не може ли да има баланс или поне този път съчленените да са на метан? Иначе много хубаво не са дали срок на поръчката - така един вид може да бъде протакана во веки веков  :D ... а дано  :devil:

west_1984:

--- Quote ---Община Бургас и МРРБ подписаха договор за 67 млн. евро

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект "Интегриран градски транспорт на Бургас" подписаха кметът Димитър Николов и зам.-министърът на МРРБ Лиляна Павлова. Това се случи в един от модерните автобуси, които Община Бургас закупи преди две години със собствени средства. С него беше направена обиколка по част от маршрута на бързата лента, чието обособяване предстои като част от реализацията на проекта. Тя ще бъде предназначена за приоритетно движение на автобусите от градския транспорт. Сега по основната за града линия /№211/ се пътува за 45 минути от едната до другата крайна спирка /к-с "Меден рудник" - к-с "Изгрев"/. След реализирането на проекта от "Меден рудник" до центъра ще се стига за 8 минути, а цялото разстояние ще се минава за около 25 минути.

"Щастлив съм, че от фаза говорене минаваме във фаза действие. Радвам се, че именно Лиляна Павлова е човекът, който разписва договора от страна на МРРБ. Бургас е готов да помага на другите големи български градове да подготвят своите проекти за интегриран градски транспорт", заяви кметът Николов.

"Бургас е първи, защото имаше най-голяма готовност да реализира толкова голям проект. От 440 млн. лева, които ЕС ни дава по ОП "Регионално развитие" за модернизация на транспорта, 131 млн. лв. са за вас", добави зам.-министър Лиляна Павлова. У нас управляващ орган на проектите по тази оперативна програма е МРРБ.

Общата стойност на "Интегриран градски транспорт на Бургас" е 67 млн. евро. С 24 от тях ще бъдат закупени 67 чисто нови екологични автобуса, стандарт ЕВРО 5. За сравнение, в момента 90 % от автобусите на градския транспорт в Бургас са със стандарт ЕВРО 0 и ЕВРО 1.

Изпълнението на проекта включва още:

- Изграждане и разширяване на автобусно депо;

- Приоритетни автобусни ленти и светофарна система;

- Обновяване на пътнически терминали;

- Буферни паркингови зони;

- Интегрирана електронна билетна система;

- Система за информиране на пътниците в реално време;

- Център за контрол на трафика;

- Система от велоалеи и др.

Срокът за изпълнение на "Интегриран градски транспорт на Бургас" е до ноември 2013 г.

"Надявам се да сме готови преди крайния срок. Ние предварително подготвихме голяма част от процедурите, за да спестим време", каза още кметът Димитър Николов.

Източник:
http://www.burgas.bg
--- End quote ---

P.S. Тедомът 7135 вече е облепен със стикери "Програма за регионално развитие 2007-2013", явно им е трябвал за днес, покрай церемонията по подписването на договора. Другите Тедоми по всяка вероятност ще си останат със старата реклама.
7135 с надпис на таблата "Бургас - най-добрият град за живеене" могат да се видят в сайта на общината.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version