Метро > Обща информация
Информация за метрото
petur1111:
Забелязах на входовете на някои метростанции, че са се появили съобщения, че е забранено да се снима в метрото. Това на какво основание се случва?
Да не би Братоев да го е срам от това, че постоянно влаковете се разминават с оградните съоръжения по някои от старите метростанции (които много хора наричат "простори за пране")? и затова не иска хората да снимат как има някоя врата на влак, която е изцяло блокирана от широка колона на въпросните съоръжения.
RADOCVET:
Метрото е обект на Националната сигурност. Вероятно заради това. ДАНС се занимават с тези обекти, попитай ги.
Иначе метрото има далеч по-големи срамотии от просторите, и те на са от сега.
difian:
За толкова време така и не разбрах какво му е ключовото за националната сигурност?!? Ни за бомбоубежище става, нито е толкова натоварено... От едните снимки коя световна терористична организация би се възползвала?!?!
Предположението на petur1111 изглежда много по-правдоподобно. ;)
petur1111:
--- Quote from: difian on 11.06.2024, 20:30:38 ---За толкова време така и не разбрах какво му е ключовото за националната сигурност?!?
--- End quote ---
И аз това не го вярвам. Всичките фотографи, които публикуват тук - във форума, трябваше да са били привиквани от ДАНС, ако беше вярно...
Години наред има направени стотици - хиляди снимки от най-различни метростанции. Много хора са правили снимки при откриването на всяка нова метростанция (или цял маршрут). Включително в този и други интернет форуми има много снимки.
Музикални видеоклипове и реклами са снимани в метрото.
Съществуват следните видеа:
Имаше и още такива като горните и от други маршрути. почти съм сигурен, че съм ги виждал в този форум - едни такива забързани със забавна музичка.
На тези видеа се вижда не само обществено достъпните части на метрото, ами и други елементи на инфраструктурата. които би трябвало да се считат за много чувствителни, ако наистина се търси охрана от тероризъм, например.
--- Quote from: difian on 11.06.2024, 20:30:38 ---Ни за бомбоубежище става
--- End quote ---
Станциите между Сливница (включително) и Константин Величков (включително) стават за бомбоубежища - включително радиационна и химическа защита. Но не знам дали се поддържат съответните помещения, съоръжения, хранителни и други запаси. Едва ли...
Който е виждал какъв бетон се лееше на тези станции, знае за какво става дума. Едно време се влагаше мисъл, когато се вършеше някаква работа.
petur1111:
Предполагам, че по политически причини не са включили в тази класация метрото в Москва, Петербург и много други градове от бившия СССР. Те щяха да оберат първите места.
Метрото в Москва може да бъде образец за всички архитекти, строителни инженери и т.н. Който е ходил и го е видял с очите си - знае за какво говоря.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version