Други видове транспорт > Междуградски автобуси

Въпроси и помощ

(1/12) > >>

dj_the_bus:
Отварям темата с цел да спестя занапред отварянето на отделни теми, когато някой има проблем с транспорта- това от-до как и кога да пътува. Даже старите теми и мнения, по преценка на ръководството може да се изместят тук.


Та почвам аз с първия въпрос:
Трудно ми е да разбера достъпът с автобус до Рила и най-вече Рилски манастир. Прочетох някъде, някой форум да беше, за автобуси от Овча купел до Рилски манастир. Има ли някой представа за връзка между Пловдив или София и Рилски манастир?
Другата дестинация за която ми е интересно е подобна на предната- Благоевград - Рила / Рилски манастир.

Евентуално с такси каква би била цената между град Рила и манастира. Или изобщо от най-близкия до манастира град или по-добре обслужено откъм транспорт селище.

Благодаря предварително за помощта!!!

Ivo:
Хммм, добър въпрос, преди имаше рано сутрин автобус от Дупница, и вечерта обратно пак до там, логично е от там да тръгва. Автогарата и ж.п.гарата там се помещават в една сграда. Намери за най-сигурно някакъв телефон и звънни да питаш, оттам тръгват и за курорта Паничище. От град Рила можеш и пеша да отидеш ако си за 2 дена, не е много около 20 км.

Аз като ходих беше нает автобус за екскурзия, можеш да отидеш по този начин от София има доста такива еднодневни пътувания до там като екскурзия или излет и са на добра цена.

RADOCVET:
Из планинарския форум:


--- Quote ---Автобуси ОТ и ДО РИЛСКИЯ МАНАСТИР
https://picasaweb.google.com/105267562345418853416/QjBmWH04?authuser=0&feat=directlink
 Има разписанията ОТ и ДО следните градове Дупница, Рила, София, Благоевград

Ако пътувате събота и неделя(най-вече ако тези дни се пада някакъв голям църковен празник) с директния автобус в 10:20 от Овча Купел в София до Рилския манастир е най-добре да сте поне два часа преди тръгването, защото има вероятност да пътувате прав заради големите групи вярващи баби.
 
Автобуси ОТ и ДО град РИЛА
 https://picasaweb.google.com/105267562345418853416/QjBmWH03?authuser=0&feat=directlink
 Има разписанията на автобусите ОТ и ДО Рилски манастир, София, Благоевград, Дупница

 На разписанието часът на тръгване на един от трите автобуса, които ходят до Рилския манастир не личи заради залепена бележка с променено време за тръгване.
 Часът на тръгване на този втория за деня автобус е 12:40

--- End quote ---

Тук има разписание на директни автобуси от АГ Овча купел.

Ето тук има няколко снимки на таблото на автогарата в Дупница.

Иначе телефона на АГ Овча Купел: 029555362, а на АГ Дупница:  0701 40 854

От АГ Благоевград има автобуси от и до Рила на всеки кръгъл час между 7.00 и 20.00 часа.

mediar:
Хора, я ми кажете с какво можем да пътуваме групичка от 20-тина човека до Девин и обратно - от коя автогара тръгват автобусите, с коя компания и с какви автобуси се пътува и някакво разписание, ако може :)

Не мога да намеря никаква информация по въпроса в сайта на Централната автогара, а в сайта на автогара юг намерих някакво разписание, но е много постно - http://2.bp.blogspot.com/_hc1dR73RiBo/S6eqt6_d7ZI/AAAAAAAAAD4/VhrAwDqbTJI/s1600-h/avtobusi+razpisanie+Sofiq-Samokov,+Velingrad,+Panagiurishte,+Devin,+Pazardjik,+Pernik.JPG Можете ли да ми препоръчате други варианти?

abs111:
След като сте толкова души.Обмислете да наемете нещо,примерно http://www.eliros.bg/.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version