Масов градски транспорт > Карти, билети, таксуване...

Обмислят апарати за билети на всяка спирка

(1/5) > >>

c.r.u-to:
Обмислят апарати за билети на всяка спирка
27 април 2007 / News.dir.bg
По спирките на градския транспорт в София да се монтират апарати за продажба на билетчета. Такъв вариант за повишаване на приходите от обществения превоз обсъждат в Столичната община.
Като проект се предвижда апаратите да са за сметка на бъдещ концесионер на спирките, предаде Дарик. Предстои уточняване на процедурата и условията, при които частен инвеститор да поеме стопанисването на спирките на градския транспорт в София. При бъдеща концесия на тези съоръжения вече излязоха идеи по спирките да се въведе интернет и тоалетни. Заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов каза преди няколко месеца пред Дарик, че т.г очаква обявяване на конкурс за концесия на 1500 спирки. Сега концесионните условия се допълват с проекта за монтаж на апарати за продажба да билетчета. Според общинския съветник и член на транспортната общинска комисия Атанас Медникаров такива апарати изискват сериозно капиталовложение. Затова се обсъжда вариант общината да предложи на концесионера да печели определен процент от цената на билета. Според Медникаров най-вероятно е технически възможно от апаратите по спирките да се продават и карти за транспорта, които да се купуват чрез дебитна или кредитна карта, а парите за транспортния документ да се удържат електронно от банковата сметка на човек. Засега обаче се мисли за въвеждане първо на апарати за продажба само на билетчета по всички спирки. Така няма да има оправдания за гратисчийството, а и човек ще е спокоен, че може да се снабди с билет и от спирка, където няма павилион за билети и карти или пък вестникарска сергия, каза той. Апарати за продажба на билети вече бяха въведени в метрото.

ozzy:
Да, не е лошо да има такива автомати, но дали ще оцелеят в нашите условия?
бтв какво стана с електронното таксуване, май бай Велизарий е забравил за него?

c.r.u-to:
спокойно ако сме живи през 2777 година ще е готово

Dimitar Dragnev:

--- Quote from: c.r.u-to ---Апарати за продажба на билети вече бяха въведени в метрото.
--- End quote ---
Къде?

etnies:

--- Quote from: Dimitar Dragnev ---Къде?
--- End quote ---

На всички станции ги има. Например на Сердика е в дясно след банкомата. На Люлин е веднага след входа пак в дясно. Пускаш стотинки и ти дава билет. И ресто връща.

А за идеята за билети на всяка спирка - както се казваше в една рекалама - удобни джобни за дребните бандитчета

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version