Други видове транспорт > Междуградски автобуси

Международни автобусни линии

(1/11) > >>

Sixkiller:
Предлагам в тази тема да коментираме актуални проблеми и въпроси във връзка с международните автобусни линии.

МЕЖДУНАРОДНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ОТ БЪЛГАРИЯ КЪМ СЪОТВЕТНИТЕ ДЪРЖАВИ:
АНГЛИЯ
АВСТРИЯ
БЕЛГИЯ
ЧЕХИЯ
ФРАНЦИЯ
ГЕРМАНИЯ
ХЪРВАТСКА
ХОЛАНДИЯ
ИСПАНИЯ
ИТАЛИЯ
ЛАТВИЯ
ЛЮКСЕМБУРГ
ЛИТВА
МАКЕДОНИЯ
МОЛДОВА
ПОЛША
ПОРТУГАЛИЯ
РУМЪНИЯ
РУСИЯ
СЪРБИЯ
ШВЕЙЦАРИЯ
СИРИЯ
СЛОВАКИЯ
СЛОВЕНИЯ
ТУРЦИЯ
УКРАЙНА
УНГАРИЯ

Всички държави: Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"

abs111:
За добро или лошо имам досег с фирмите обслужващи международните линии,така че каквото знам ще казвам:).

IKAR:
За предпочитане е да се избягва ползването им, когато това е възможно. Понеже е пълна цигания. Идете някоя сутрин на автогара Сердика, да видите за какво става дума. Фрашкано е с братя Мангасарян, отиващи в Европа да крадат и да просят. И после ние, нормалните хора страдаме заради тях, като отидем в чужбина. Чуят ли, че си българин, петното ти е сложено или се задава веднага въпросът "Ама те, българите, не са ли едни черни, с мустаци, дето много крадат....."Най-добре е да се пътува със самолет, вече билетите са достатъчно евтини ако човек знае, че ще трябва да пътува и си вземе билета 2-3 месеца предварително. Същото е положението и ако ще се пътува с влак из Германия. Мюнхен-Дортмунд беше 30 евро, ако го вземеш един месец по-рано, но ако го направиш от днес за утре - кихаш като поп 130.........

В добавка често срещано явление е "изсипването" в кучия студ посред нощите в много от градовете, където няма нито заведения, нито закусвални, оправяй се.....Не е само валидно за Бърно и Братислава......

todorow_211:
За съжаление всичко, което е казал IKAR е абсолютно вярно. Последният път, когато се прибирах от Хановер за Бургас през 2013-та година с линията Дортмунд-Варна-Дортмунд на 10-ти декември наистина в автобуса си имаше хора, но това беше логично, защото повечето се прибираха заради празниците. В Прага обаче вече се напълни предостатъчно, дори имаше хора, които стояха на пода в автобуса, но в Сърбия същите се прикачиха на един друг автобус, който беше по-празен и май изпълняваше линията Белград-София, но не съм много сигурен. Половината от пътниците в автобуса, в който пътувах бяха роми. Дори единия започна да ми разправя какво е правил в Германия заедно със семейството му, но тези подробности ще ги спестя. През цялото време на пътуването почти не успях да мигна, защото разполагах с доста пари и бях на тръни, но това не е чак толкова важно. Когато ти се приходи до тоалетна пак си на тръни да не ти преровят нещата, понеже ги оставяш без надзор. На гарата в София (Сердика) за мой късмет тези, които стояха до мен (понеже бях на последният ред седалки откъм прозореца от лявата страна) се изпариха (те също бяха роми), но чакането в гаража на Карат С в ж.к. Красна поляна беше кошмарно, понеже трябваше да чакаме един автобус, който идваше от Франция, но той беше на Калотина и се въртяхме като пумпали 2 часа. В крайна сметка най-после автобуса от Франция дойде, но шофьорите се туткаха още половин час в сладки приказки, а нас това много ни изнерви и най-накрая успяхме да тръгнем. Като си мисля обаче, че в най-скоро време същата история ще се повтори, понеже ще се прибирам в България ми става лошо. :/ И накрая искам да призова всеки, който има възможност и иска да се видим в гаража на Карат С да ми остави телефонният си номер за връзка на ЛС! :)

mgk:

--- Quote from: todorow_211 on 01.05.2015, 17:59:53 --- Като си мисля обаче, че в най-скоро време същата история ще се повтори, понеже ще се прибирам в България ми става лошо.

--- End quote ---
Ами използвай услугите на WizzAir от Дортмунд до София, да не преживявяаш отново тази история.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version