Транспортът в другите градове > Велико Търново

Велико Търново - обща тема (2)

<< < (2/99) > >>

Hakkinen:
Това с малките и неудобни Отокари Навиго по линиите 5 и 20 е просто подигравка с хората. За по-слаби линии съм склонен да ги приема, ама точно за тези.. Щом се стигна до там хората да предпочитат да се возят дори при Месаря, отколкото при Алексите, то последните да си вадят изводите.. :D

handstake:
Днес тъкмо се зарадвах, че по 77 са ни пуснали от ирисите, които обикновено вървят по 5 и 20, а се оказа, че съвсем не трябвало да прибързвам с вълненията. Качих се от последната врата, беше 3372 с шофьор - чичото с мустаците. Седнах най-отзад, а при самото таксуване бях смъмрен от кондукторката, за това, че ѝ дадох банкнота от 10 лв... Ето за това трябва "Надежда" да подхване транспорта от край до край, защото такова нещо при нея не съм виждал, не съм и чувал. 3372 е доста зле за автобус на 4 години... Двигателя виеше като дърт мерцедес, че и по-зле, а вратата отзад не се затваряше напълно и все едно бяха пуснали вентилатора, вместо топлото.
Добре, че все пак стигнахме до града... Там какво да види човек, отокари, бусове и мидита по основни градски линии, а по 77 ИРИС... Брей, че специални тия присовчани  :P :P :P

Bus_lover:
Ти остави, ами мен една кондурица в автобуса от Бургас за Търново за втори път (предният път беше лани по това време) ме изкара, че не съм изобщо студент  :help: Утре възнамерявам да ида до автогара "Юг" и отново да подам оплакване от нея, този път ще си нося и билета и допълнителната касова бележка за 3 лв., която въпросната служителка държеше да ми пробута срещу съответната сума. Не знам как е при останалите университети и факултети, но при нас редът е следният: когато си платиш семестъра, ти се подписва инспекторът отдолу, подписва се и че семестърът е записан, удря печати, но в никакъв случай не се подписва, че ти е заверен семестърът - това става едва след успешното полагане на всички изпити за дадения семестър, а реално сесията ни започва след две седмици. Твърдеше, че на останалите 15 студенти в автобуса им бил заверен. 3-те лв. са едно на ръка, но фактът че пред целия автобус те изкарват някакъв дребен мошеник, дето ходи да лапа мухи във Велико Търново, е нещо съвсем друго.

Иначе тези нови договори за цяла година ли са? Доста дълго време ми се вижда. Жалко - искаше ми се най-накрая 13-ката да спре да се обслужва от четирите титулярни Ириса, които са ми втръснали до откат и като жител на "Зона Б" курсовете на 30-ката да бъдат изпълнявани всичките, но няма да доживея  :(

Не успях днес почти нищо да видя от градските линии на "Алекс ОК" - видях, че по 2-ката има някакъв микро Ирис, а по 50 раздавах правосъдие с тежкия си сак в 3317. А това виене у 3372, го има и при 0866 и 0867. Понякога изчезва, но е много странно. Те трите са от модификацията с еднокрила трета врата - ако си спомняте, и на трите им се е разваляла и са карали месеци наред без нея, а и не им се затваря плътно.

ari_91:

--- Quote from: Bus_lover on 05.01.2014, 19:09:58 ---Ти остави, ами мен една кондурица в автобуса от Бургас за Търново за втори път (предният път беше лани по това време) ме изкара, че не съм изобщо студент  :help: Утре възнамерявам да ида до автогара "Юг" и отново да подам оплакване от нея, този път ще си нося и билета и допълнителната касова бележка за 3 лв., която въпросната служителка държеше да ми пробута срещу съответната сума. Не знам как е при останалите университети и факултети, но при нас редът е следният: когато си платиш семестъра, ти се подписва инспекторът отдолу, подписва се и че семестърът е записан, удря печати, но в никакъв случай не се подписва, че ти е заверен семестърът - това става едва след успешното полагане на всички изпити за дадения семестър, а реално сесията ни започва след две седмици. Твърдеше, че на останалите 15 студенти в автобуса им бил заверен. 3-те лв. са едно на ръка, но фактът че пред целия автобус те изкарват някакъв дребен мошеник, дето ходи да лапа мухи във Велико Търново, е нещо съвсем друго.

--- End quote ---

Единствето в "Алекс ОК" изискват подобни неща, като подпис или надписано име на студента в страницата на съответния семестър. Единственото нещо, което всеки студент е длъжен да покаже при покупка на билет е печат "Редовно обучение" на студентска книжка или на студентска лична карта. Това, което правят те си е направо незаконно, разглеждат ти цялата книжка и търсят за какво да се хванат. На мен ми се е случвало да ми искат и студентска книжка, и студентска лична карта, при положение че въпросния печат го има и на двете и само едното би свършило работа. Дано вземат отношение след жалбата ти, защото това вече е прекалено !

Hakkinen:
Договорите са за шест месеца и доколкото знам, удължаването е заради липсата на документите точно на "Алекс ОК". Само техният пакет е бил изнесен от охраняваната каса в кметството, което буди достатъчно подозрения и действията на другите превозвачи, някои от които дори сезираха прокуратурата, са напълно оправдани. Накрая само да не се окаже, че старите им автобуси, произвеждани в периода 1990-1995-а година, са на по "три-четири години" :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version