Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трамвайни депа: Банишора, Искър и Красна Поляна

(1/7) > >>

Mike503:
Понеже при тролеите има тема за гаражите реших да създам такава и за тм депата, защото всъщност не видях да има създадена такава. В нея могат да се пишат данни за подвижния състав на съответното депо, да се слагат снимки от парковете и други материали свързани с тяхната работа. Ако смятате, че темата не е нужна и ще пречи премахнете я. Извинявам се предварително ако е такава. :)

simpes:
Здравейте, можели някой да покаже снимки и схеми на релсовото разпределение в трамвайните депа?

difian:
Доста отдавна съм начертал коловозното развитие в депата ТУК. Иначе като снимки, май само на Красна поляна има хубави, отвори Гугъл Земя/Карти и разгледай...

Източник

Metan:
За всички депа: http://dox.bg/files/dw?a=c877d5b4bc

vasko:
Като разглеждам схемите и ми изникват няколко чудения:

И преди съм се чудил какъв е смисълът на връзката от колелото към депото пред трамвайно депо Искър? Все пак няма никакъв смисъл трамваите, които се прибират за депо да завъртат през кръга... Те могат да си влязат директно в депото. Или може ако някой ватман се е заблудил и е излязъл от депото, а пък не е на линия и... "опаа, я да се върна обратно"  :crazy: (това, разбира се, в кръга на шегата)

Доколкото разбирам, легендата на тези схеми е: червено - тясно междурелсие; синьо - широко; жълто - смесено. Ако е така - как така в Трамкар има няколко коловоза смесено междурелсие и защо? Ако се използват от широкорелсови трамваи - те как стигат до там, с камиони ли?.. :eek: И защо три от смесените коловози няма връзка с останалите?... :blink:

Защо в Банишора има три коловоза (12-ти, 13-ти и 14-ти), които са глухи? За какво се използват? Ако се използват редовно е малко тъпо трамваите да излизат на заден ход всеки път...

За какво служи бретела в депо Банишора? Движението в депата не е ли еднопосочно?

Когато някоя редовна линия има временна организация на маршрута с крайна точка депо Банишора или депо Красна поляна, това означава ли, че трамваите обикалят цялото депо за да обърнат посоката на движение?.. :eek:

Относно схемата на депо Клокотница - това актуалната ситуация ли е или е било винаги така, дори, когато е функционирало пълноценно? Там в момента има ли някакви релсови превозни средства?...

Благодаря!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version