Масов градски транспорт > Качество на услугата

Осветлението във возилата

<< < (2/19) > >>

Ikarus:

--- Quote from: ozzy ---то така и трябва  Аз съжалявам, че само на малашевските Икаруси слагат луминисцентни...
--- End quote ---
Да те слагат луминисцентни,но в целия автобус само три са свързани и светят  

А и според мен луминисцентните лампи светят гадно,едно такова ярко бяло гадно е

Bus_lover:
Да, ама така един вестник не можеш да прочетеш (не че аз чета вестници и то в автобуса, но да речем теоретично), а и ако ти паднат парите вечер на пода, няма да успееш да ги видиш. Само три лампи светели викаш? Ми той водачът може да не ги е пуснал всички, ако пътниците са били малобройни в онзи момент. Аз например съм виждал в Бургас как един шофьор угаси половината лампи, когато автобусът се поизпразни.

Ikarus:

--- Quote from: Bus_lover ---Да, ама така един вестник не можеш да прочетеш (не че аз чета вестници и то в автобуса, но да речем теоретично), а и ако ти паднат парите вечер на пода, няма да успееш да ги видиш. Само три лампи светели викаш? Ми той водачът може да не ги е пуснал всички, ако пътниците са били малобройни в онзи момент. Аз например съм виждал в Бургас как един шофьор угаси половината лампи, когато автобусът се поизпразни.
--- End quote ---
E да затова,че светят по-силно си прав  Но има ли такава "екстра" да светят само част от лампите щот и автобуса бе средно пълен и вътре беше като в пещера

Ivo:
Абе то да ви кажа,не е много хубаво и да е много силно осветлението,защото навън нищо се не види,само си виждаш отражението в стъклото,особено ако пътуваш по извънградски път или по неосветена улица/булевард. А пък и много затруднява шофьора,защото всичко му се отразява в предното стъкло. Иначе и аз съм ЗА луминисцентно осветление. Проблема с видимостта също се решава. Например при Ден Оудстен,при 5031 например при предните лампи има насочващи се решетки и са насочени да светят назад.

Vanko-hola:
Еми в повечето случаи водачите не светват най-предните 1-2 лампи.  Това е при по-новите автобуси. Така не се отразява. Верно- има случаи да спират осветлението като се изпразни рейса и останат 3-4 човека.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version