Масов градски транспорт > Карти, билети, таксуване...

Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване

(1/469) > >>

bgpower:
Здравейте,

Нека тук обсъдим като цяло таксуването в София?Дали дори и да навлезнат магнитните карти ще оправят положението...?
Имам чувството, че пътуването гратис в София се дължи и на още една причина и тя е, недостатъчната разновидност предлагани талони за пътуване в мрежата.

Хората пътуват по дестинации, при които им излиза много скъпо да сменят 5 билетчета, почасовия билет е недоизмислен.

Ще ви разкажа как е тук в Мюнхен:

Има над 40 възможни комбинации:

- Еднопосочно билетче
- Двупосочно билетче
- Почасово билетче
- Дневна карта
- Седмична карта
- Месечна карта
- Карта за метрото
- Карта за надземен транспорт
- Същите като точките 1-5, само че не за един човек, ами цяла група до 5 лица
...и още много други

Смятате ли, че и в София ще са приложими?Магнитните карти?

maniak:
Според мен преди построяването на метрото поне до Младост, а после и под Витошка не е правилно да се говори за въвеждане на почасови билетчета, т.к. реално трафикът още няма да е освободен от голямото натоварване и задръстванията. А иначе тези магнитни карти ще спомогнат за правилното отчитане на броят на пътуващите по дадена линия и тогава ще може да се говори за ефективни и неефективни линии. За сега обаче въвеждането на такива магнитни карти си остава един голям мит

Dragon:
Само че отново ще има мног хора гратис, тъй като тези магнитни карти не са пропуски а прото памет на която се записва кога се качвап и слизаш и отново ще има контрольори които с четци ще проверявят картите. Ще има и билетчета. Въобще системата ще продължи да си е все тъй малоумна.

bgpower:

--- Quote from: Dragon ---Само че отново ще има мног хора гратис, тъй като тези магнитни карти не са пропуски а прото памет на която се записва кога се качвап и слизаш и отново ще има контрольори които с четци ще проверявят картите. Ще има и билетчета. Въобще системата ще продължи да си е все тъй малоумна.
--- End quote ---


Наистина?Е ... то тогава няма никакъв списъл от тази система. Когато преди година и малко измислиха този подход, съобщиха, че на вратата ще има "въргележка", през която няма да може да се минава, ако човек няма пари в картата, демек контрольорите щяха да отпаднат!

Repcho:

--- Quote from: bgpower ---Наистина?Е ... то тогава няма никакъв списъл от тази система. Когато преди година и малко измислиха този подход, съобщиха, че на вратата ще има "въргележка", през която няма да може да се минава, ако човек няма пари в картата, демек контрольорите щяха да отпаднат!
--- End quote ---
наистина това е най ефикасния метод да няма гратисчии,лошото е че е неприложим
1.заради организацията на ГТ-сутрин и вечер е тъпканица
2.заради мисленето на софийския пътник-рейса който е на спирката е единствен и ако не се качи на него ще се случи нещо много лошо,а следващия вече приближава спирката. Затова призовавам винаги да се чака относително празен автобус за да не се получават ситуации като сегашните

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version