Общ форум > Представяне
sofiatube.com
Pesho1991:
Принципно метрото е много точно, та може да се позовеш само на разписанието. Влез в сайта на ЦГМ и там си ги има разписани по часове кога пристигат, включително и метровлаковете. Ще сложа линк за удобство, но след малко.
П.П. Ето го линка https://schedules.sofiatraffic.bg/metro/1
Можеш да го разцъкаш и да видиш за всички направления и по всички спирки как пристига.
Pesho1991:
Съжалявам за двойния пост, но сега забелязах, че трябва да се рефрешне сайта ако си си сменил местоположението. Примерно сега излязох от нас и отидох на спирката, но сайтът продължи да показва информация все едно съм у нас. Пробвай го същото след малко, беше се оправил, но пак след като се качих в автобуса го отворих, но отново показваше стари данни докато го рефрешнах.
Моля да ме извини създателя, защото не съм много грамотен в тази област, но ако го сметне за конструктивна критика нека каже. Аз, ако съм честен, всичко го сравнявам с Гугъл карта, която отцепва на момента, та ако съм прекалено претенциозен да не ми се обръща внимание.
mftw:
--- Quote from: Pesho1991 on 30.12.2019, 17:18:01 ---Съжалявам за двойния пост, но сега забелязах, че трябва да се рефрешне сайта ако си си сменил местоположението. Примерно сега излязох от нас и отидох на спирката, но сайтът продължи да показва информация все едно съм у нас. Пробвай го същото след малко, беше се оправил, но пак след като се качих в автобуса го отворих, но отново показваше стари данни докато го рефрешнах.
Моля да ме извини създателя, защото не съм много грамотен в тази област, но ако го сметне за конструктивна критика нека каже. Аз, ако съм честен, всичко го сравнявам с Гугъл карта, която отцепва на момента, та ако съм прекалено претенциозен да не ми се обръща внимание.
--- End quote ---
Да, правилно си се ориентирал, не следи локацията в реално време. Работи при натискане на копчето и ако го отвориш по-късно е като нединамичен уеб сайт - седи си на последната посетена страница.
--- Quote from: Pesho1991 on 30.12.2019, 09:38:41 ---Принципно метрото е много точно, та може да се позовеш само на разписанието. Влез в сайта на ЦГМ и там си ги има разписани по часове кога пристигат, включително и метровлаковете. Ще сложа линк за удобство, но след малко.
П.П. Ето го линка https://schedules.sofiatraffic.bg/metro/1
Можеш да го разцъкаш и да видиш за всички направления и по всички спирки как пристига.
--- End quote ---
Не можах да открия на сайта всички спирки на метрото с GPS координатите им, случайно да имаш линк и за тях?
mlk:
Хубаво е да го направиш да може и без локация да работи. Примерно, аз не съм в София и изобщо не мога да проверя, какво си направил :)
Pesho1991:
Честно казано няма линк, или поне не съм си правил труда да търся локациите им.
Понеже не знам как ви работи алгоритъмът на сайта, ще предложа да се ползват координатите на станциите от Гугъл карта. Пак казвам, че не знам какъв алгоритъм ползвате и дали моето семпло, но трудоемко решение може да се приложи. Ще пробвам тия дни да ги намеря някъде координатите, но не обещавам нищо.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version