За Форума > Вашето мнение

План за възраждане на forum.gtsofia.info

(1/7) > >>

New_Passenger:
След няколкомесечно обмисляне предлагам някои промени и нововъведения за популяризиране на форума.

1. Форумът да се разшири тематично за привличане на нови форумци с разнообразни интереси. Форумът може да се раздели на 2 части - основна (като сегашната, с ГТ рубрики) и второстепенна (с нови рубрики, които не засягат пряко ГТ). Новите рубрики могат да бъдат следните:

Автомобили
Спорт
Музика
IT, техника, електроника
Кино и телевизия
Архитектура и строителство
Култура и изкуство
На път
Ядене и пиене
Домашни любимци
Икономика, бизнес и финанси
За дома

и други. Можете да добавяте и нови предложения за рубрики. По възможност, и в самите рубрики да има други рубрики, в рубриката спорт - футбол, олимпийски игри и т.н.

2. Галерията да е интегрирана в самия форум и достъпна във форумния профил. Снимките да индексират не само возила, но и улици, сгради и други обекти. В случай ако някой качи снимка с по-висока резолюция, старата да се замени с по-качествената.

3. Нови лайкове да идват като съобщения. В момента си търсиш сам кой кога те е лайкнал.

4. Добавяне на опция за запазване на мнения. Ако си харесал едно мнение, да можеш да го запазиш в своята колекция която да е достъпна само за теб. Така, ако в някое от мненията видиш важна за теб информация, можеш да го запазиш и да имаш бърз достъп вместо да се ровиш из съответната тема отново и отново...

5. Добавяне на национално знаме в профила. Ако си написал че живееш във Великобритания, в профила ти да излиза британското знаме.


Очаквам мнения.

Sixkiller:
Точки 2 и 3 звучат добре, но далеч не съм съгласен с първата точка - нека не превръщаме хубавия ни форум в bg-mamma :D

Иначе съм съгласен, че може да бъде направена някаква приемлива оптимизация, състояща се в разкриването на няколко нови форума в раздел "Общ форум" като например Автомобили и технически въпроси и IT, техника, електроника, но освен това:

Форум "За системата като цяло" може да се преименува по по-подходящ начин, който да обхваща и правно-нормативната уредба в областта на транспорта, включително коментиране на проекти за наредби, закони, техни промени и т.н., това би бил много полезен раздел не само за нас като участници, но и с цел привличане на нов широк кръг от потребители;

Форум "Междуградски автобуси" може да бъде разчистен от несъществени теми, други дублиращи се теми пък може да бъдат обединени, някой от темите е редно да бъдат и закачени най-отгоре като важни; разделът може да получи и друго по-общо име - "Междуградски автобусен транспорт" или само "Междуградски транспорт".

Раздел "Транспортът в другите градове", както съм писал много пъти назад в другата тема (за предложенията) трябва да бъде реорганизиран изцяло - предлагам обособяването на 27 отделни раздела по аналогия с административно-териториалното деление на България (без София, защото нея я коментираме доста по-детайлно в другите раздели), по подобие на много чужди форуми на подобна тематика - по този начин ще имаме раздел за всяка област от България, а в него ще се коментират всички градове от съответната област в отделни теми. Вече на много места са в ход или тепърва ще се развиват различни проекти, които могат и трябва да бъдат систематизирани в отделни теми, за да не се получава претрупване в една тема от порядъка на 70-100 страници за 15 години (пример - Габрово, Плевен, Пазарджик), а и с цел привличане на повече местни потребители и евентуално развитие на целия форум към един по-голям транспортен проект за цяла България. Разбирам, че 27 раздела ще "разтегнат" доста форума, но пък в другия случай - разделяне само на 6 области ще се наложи да се свърши много повече работа, създаване на под-форуми, местене на теми, а и донякъде би било много по-неразбираемо за потребителите.

Толкова от мен, нека и други се включват!

New_Passenger:

--- Quote from: Sixkiller on 12.10.2021, 14:31:19 ---Точки 2 и 3 звучат добре, но далеч не съм съгласен с първата точка - нека не превръщаме хубавия ни форум в bg-mamma :D


--- End quote ---

Защо пък точно bg-mamma? Повечето от предложените рубрики са си предимно мъжки - коли, спорт, икономика, техника.

Sixkiller:
Не се засягай, нямах това предвид - мисълта ми беше, че се разводнява основната и главна тематика на форума, предвид че редовните потребители са тук най-вече по теми, свързани с транспорта и очевидно са от мъжки пол.

Чак сега се замислям, че с разнородни раздели може пък да успеем да привлечем и женска аудитория (ако има и такава цел :laugh:)

New_Passenger:
Женска аудитория - няма лошо, но не това е целта. Някои хора със сигурност ще висят в някоя от рубриките - киноманиаците ще обсъждат нови филми без да влизат много в основните раздели на форума. Това не означава че сред хората чиито интереси са в сферата на транспорта, не могат да бъдат меломани или киномани и да се включат в обсъждане на повече от една музикална или филмова тема.

Сега ми хрумна нещо, форума да има основна част посветена на ГТ и второстепенна част където да се разполагат предложените нови рубрики.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version