Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 518613 times)

Offline Ivo

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 14438
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6260 on: 11.05.2022, 13:55:14 »
45 пътника в автобус, по 8 стотинки на човек за тол такса? Сериозно ли 5 лева на курс от 500 километра могат да бутнат голяма транспортна компания  :D :D :D . То по тази логика една крушка да им изгори в автобуса и компанията ще фалира също.

Домашните сметки на пазар не излизат, вярвам знаеш - в момента точно междуградските пътуват полупразни; ако през уикендите пътуват по 45 човека, а в останалите са по 7-8, колко реално пътуват през седмицата? 6 лв. тол на курс, по 1 курс на ден за 30 дни са грубо 180 лв. на месец и това само за един автобус - ами ако са 10? Отделно таксите по автогарите, а пък съвсем отделно преглед, механик, гуми, дори крушки... шофьор и заплатата му ги оставяме на страна, те не са хора и ни е все тая за тях  :laugh: в една от темите, но за градски транспорт, си спомням че viktorlc беше направил калкулация на разходите по пера за извършване на дейността. Не е лошо тази таблица да се обнови с ръста на инфлацията и новите цени на всичко по веригата. Даже би било полезно предвид тежкото състояние специално на софийския ГТ.

Което поставя отново въпроса, наистина ли е необходимо да има автобус София-Варна, ако останалите дни пътуват по 8 човека, че дори да се правят отстъпки, при положение че тия 8 човека могат да се качат на влака и ще заемат само едно купе, вместо да се разкарва цял автобус? На 9-ти пътувах с влака Варна-София и имаше по груби сметки около 500 човека вътре, на Горна добавиха още 2 вагона и обслужва много повече населени места. Цялата логика сочи, че по-добре тия пари да отидат да се финансира повече ж.п. транспорта, а отстъпки и субсидии да се дават там където такъв няма и за довозване. Така едно че няма да се разкарват празни автобуси из цяла България, пътниците ще се превозват по-безопасно, но и много повече населени места могат да бъдат добре транспортно обслужени в рамките на същия пробег.

За това мнението ми е, че нещо сбъркано има в транспортните схеми, за това нещата не вървят, най-малкия проблем са въпросните тол-такси. Пак казвам, напълно подкрепям да се субсидират частни автобуси, но там където наистина няма друго и нещата се правят като хората. С нормален сайт, точни разписания, прекачвания подобно на сайта на БДЖ. Ама да субсидират и правят отстъпки за автобуси до Варна и Бургас с 8 пътника вътре, при наличие на по-висок клас транспорт субсидиран за мен е пълен абсурд. Още повече че ток за влаковете си произвеждаме ние.

В момента сме свидетели на нещо, което предреках че ще стане още преди 10 години и това си е напълно нормален етап от развитието, когато се минава от едно ниво на друго. За автобусните превозвачи има много много хляб, за довозване, за екскурзии, транспорт до туристически места, а не там където се дублират.« Last Edit: 11.05.2022, 13:57:15 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7007
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6261 on: 11.05.2022, 14:32:12 »
В една война може да има победители - примерно войната във Виетнам завърши с победа на Тайланд - американска помощ, инвестиции, лични разходи на разквартируваните американски войници и т.н.  :)
« Last Edit: 11.05.2022, 14:37:35 by V.Peichev »

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7007
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6262 on: 11.05.2022, 14:36:40 »
БДЖ трябва да предложи влакове с адекватно времепътуване между крайните гари и спиране само на няколко основни междинни. Примерно автобусите София - Варна пътуват под 7 часа, обикновено 6:30 - 6:45, спират в Търново и евентуално в Търговище и Шумен, отделни курсове също в Омуртаг и Антоново. :rolleyes:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5274
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6263 on: 11.05.2022, 14:46:33 »
Имаше вчера представяне в "Денят с Веселин Дремджев" на едно изследване, което не мога да намеря публикувано в интернет, от което струи просто, че българинът не само, че има огромни дупки в познаването на световната и българска история, ами като говоря с по-меки русофили (демек, такива с които може да се говори) се вижда, че даже комунизма не се познава от масовия българин, вкл. и от тоя дето уж има носталгия към него.

Масово нашенеца изобщо не прави разлика между управлението на Русия при Александър 2-ри, 3-ти и при Николай 2-ри.
Поради това в главите на нашите няма проблеми с това, че Русия не подкрепяла Съединението. Няма и войната между Русия и България през ПСВ.
Днес колега ме пита, защо толкова масово украинските бежанци говорят на руски.
Обяснявам му, че в Източна Украйна, където са съсредоточени сега военните действия 60% са руснаци. И че сега Путлер като ги избива скорострелно ги е накарал да се чувстват Украинци.
Защото за Путлер руснак от Украйна е по-опасен и от украинец от Киев. Защо?
Защото руснак, заразен с демократично мислене, след време като иде на гости при родата в Русия ще ги накара да усетят, че нещо не е наред с тях. Трябва да бъде гръмнат всеки руснак, за който Президента има мандат и не може да бъде един човек по четвърт век!
Докато украинец от Киев, говорещ украински - ще си кажат - те имат друга жилка - такива са по ген!
Българският БСП-ар на 70 год. пък изобщо не схваща, че преди 30 години като е викал "Да жвее Великият Съветски Съюз" е възхвалявал съшите  тези, които сега иска да умират. Щото Партията-майка е казала, че СССР=Русия. Което за Европа изобщо не е така, понеже Русия е най-далечната част от всички бивши републики!
Украйна, победа!

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5477
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6264 on: 11.05.2022, 14:59:34 »
че българинът не само, че има огромни дупки в познаването на световната и българска история, ами като говоря с по-меки русофили (демек, такива с които може да се говори) се вижда, че даже комунизма не се познава от масовия българин, вкл. и от тоя дето уж има носталгия към него.

Е нали за това качих този филм,- да го гледат и проумеят истината:Да разберат какво са преживели дедите им, роднините им.......

« Last Edit: 11.05.2022, 15:01:40 by я л т а »
Свобода за Украйна !

Offline difian

 • Moderator
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 16522
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6265 on: 11.05.2022, 16:46:29 »
По темата с транспортните фирми, искам да попитам, смяната на гуми, масла, филтри по Бугатитата и т.н. коли на собствениците им какви пари излизат!?  И да кажем, че пътническите превози са регулирана дейност (транспортните схеми и фиксираните разходи за цени на билети по оферти от конкурсите), но при товарните къде е проблемът? Това е изцяло частна дейност, има регулации и разходи за дейността, но няма тавани в ценообразуването, клиентите са 99% частни и говорим за бизнес между частни субекти. Защо трябва да се правят отстъпки и да се дотират!? Същата наглост и популизъм като кръчмарите... Като не ти е рентабилно, затваряш и си намираш друга бизнес ниша...
« Last Edit: 11.05.2022, 22:58:37 by difian »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5274
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6266 on: 12.05.2022, 00:07:48 »
че българинът не само, че има огромни дупки в познаването на световната и българска история, ами като говоря с по-меки русофили (демек, такива с които може да се говори) се вижда, че даже комунизма не се познава от масовия българин, вкл. и от тоя дето уж има носталгия към него.

Е нали за това качих този филм,- да го гледат и проумеят истината:Да разберат какво са преживели дедите им, роднините им.......

Изгледах го току-що.
Липсва ми мнението на агента и килъра.
Сигурен съм че са виновни гейовете, Зеленски, Запада и нали чухте?!...
Украински фронт, а не руски!

Ей какви времена, товарищи!
Тогава копаехме катакомби в Азовстал в гр. Жданов, а днес ги зариваме!
« Last Edit: 12.05.2022, 00:09:47 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3060
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6267 on: 12.05.2022, 03:55:28 »
Благодаря за филма, в известна степен си заслужаваше отделянето на 1 час време :fan: Интересно е да помислим върху това каква щеше да бъде България днес без събитията от 1944 година?

Но толкова. Както винаги и неведнъж съм казвал в тази тема, войната е най-лошото нещо, което може да се случи където и да е по света, защото преките ефекти от нея се отнасят най-вече до обикновените хора. Този филм показва именно това - преките ефекти от даден военен конфликт на наша територия. По мое мнение филмът е изключително политкоректен, едностранчив и създаващ внушения за изминали събития с подбор на точно определени факти изключително в интерес на режисьора и сценаристите. Допускам, че ако този филм беше произведен преди една година по същото време не би предизвикал значителен интерес, още повече такъв, изискващ излъчването му по националната телевизия. По-склонен съм да приема този филм да бъде излъчен в ефира на някоя от частните телевизии като ъТВ или НОВА. Историческите грешки са си грешки, но да оставим на историците да тълкуват какъв щеше да бъде светът ако нацистка Германия беше спечелила войната...

Вярвам, че ако трябва да бъде пресъздадено десетилетието от 1990 до 2000 година в същата конотация и стил, лично аз бих се справил подобаващо или поне на нивото на авторите на това визуално произведение. Дори бих произвел два варианта - един политкоректен и един за нормалната аудитория. Но защо точно този исторически период? Защото през него бяха унищожени съдбите и животите най-малко милион наши сънародници, принудени да емигрират или пък няколкото милиона останали да продължат животът си без бъдеще в собствената си държава. Гледайки този филм, веднага се сетих за проф. Иван Илчев и една култова негова статия Историческа чалга и патриотизъм. Затова получава Dislike от мен  :hammer:
« Last Edit: 12.05.2022, 03:57:11 by Sixkiller »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5274
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6268 on: 12.05.2022, 10:35:44 »
Интересно при положение, че всичко беше документирано от вашите хора след 09.09 дали наистина документите не са били твърде политкоректни спрямо действителното.
Ъмм чел ли си "Задочни репортажи за България"?
Украйна, победа!

Offline Dragon

 • Administrator
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 5708
 • Администраторът бонбони не пие!
  • Skype Me™!
  • ICQ Messenger - 202143037
  • View Profile
  • http://gtsofia.info/
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6269 on: 12.05.2022, 10:45:58 »
Интересно е да помислим върху това каква щеше да бъде България днес без събитията от 1944 година?
Ами при идването на комунистите са избити или заточени голяма част от интелектуалците. Глупака е приравнен на умния, а послушния е станал по-ценен от мислещия.
Какво ли щеше да е, ако не се беше случило това?
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline AGENT 006

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13040
 • Злото е това, което ни разделя
  • View Profile
  • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6270 on: 12.05.2022, 11:01:52 »
А сега какво се случва, не се ли случва същото? Като не си либерал значи си долен червен боклук и путинист. Няма да мръднем не на метър, а на сантиметър ако най-сетне не се помирим с противоречивите страници от историята си и не започнем да работим заедно всеки със зачитане на мнението и характера на другия. Ценностите, които избираме са проекция на характерите и психиката ни, а те не могат да бъдат променени, нека да започнем да се зачитаме едни други, каквито сме. Който е корумпиран и получава инструкции и грантове от чужди посолства да си понесе отговорността, но да съм виновен, защото мисля противно на мейнстрийма няма да стане. Това си е чиста проба съвременен неофашизъм.
« Last Edit: 12.05.2022, 11:25:09 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

- Галерия с над 82 000 снимки на возила от градския транспорт в София!
- Най-подробната база данни за действащия автопарк!
- Статии и подкаст за историята на подвижния състав!
- Обновяване и актуализиране на всеки 24 часа!
Транспортът - кауза, страст, начин на живот!

Offline fafan

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3877
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6271 on: 12.05.2022, 11:33:06 »
А сега какво се случва, не се ли случва същото? Като не си либерал значи си долен червен боклук и путинист. Няма да мръднем не на метър, а на сантиметър ако най-сетне не се помирим с противоречивите страници от историята си и не започнем да работим заедно всеки със зачитане на мнението и характера на другия. Ценностите, които избираме са проекция на характерите и психиката ни, а те не могат да бъдат променени, нека да започнем да се зачитаме едни други, каквито сме. Който е корумпиран и получава инструкции и грантове от чужди посолства да си понесе отговорността, но да съм виновен, защото мисля противно на мейнстрийма няма да стане. Това си е чиста проба съвременен неофашизъм.

Как могат да се напишат толкова много глупости в толкова малко текст акъла ми не го побира  :/ Неофашизмът в момента е в Кремъл, тук е демокрация, изясни си първо двете понятия. Корупцията включва нарушаване на законодателство. Ако в Русия може да е забранено да си "чужд агент", то в България и навсякъде другаде в нормалните държави това не е закононарушение и следователно за корупция няма как да става дума, за каква "отговорност" тук бълнуваш? И най-накрая - за да има помирение и да се затвори с тази страница от историята ни трябва най-накрая да се случи лустрацията, да се извадят кирливите ризи на тогавашните палачи, да се каже черно на бяло кои са им наследниците и как са стигнали до постовете и парите си. В България няма нито един осъден за престъпления по времето на комунистическия режим, в другите държави из Европа или ги съдиха или ги разстреляха по бързата процедура като в Румъния. Ние сме единствената държава от източния блок където никой не си понесе последствията, както ти се иска на теб.
« Last Edit: 12.05.2022, 11:34:48 by fafan »

Offline Dragon

 • Administrator
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 5708
 • Администраторът бонбони не пие!
  • Skype Me™!
  • ICQ Messenger - 202143037
  • View Profile
  • http://gtsofia.info/
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6272 on: 12.05.2022, 11:53:55 »
А сега какво се случва, не се ли случва същото?
Ако се случваше същото, ти вече щеше да си в Белене. В добрия случай.
Или като в добрата Русия, да си в затвора, за това че наричаш "специалната опрация" война или си позволяваш да протестираш.

Така че разлика има. Голяма.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7007
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6273 on: 12.05.2022, 12:33:21 »
Може би в ол инклузив Рудина Хилтън, предшественик на сегашния Кремиковци Хилтън.  :) Някога охраняемият периметър е бил доста по-голям и е включвал цеховете, в които тогава са работели част от почиващите. https://www.google.com/maps/@42.7721668,23.5445314,401m/data=!3m1!1e3  :) Отлично място за почивка - режим на водата, стари разбити бараки с течове и мухъл, чудесни гледки към планината на север, кариерата на запад, остатъците от комбината на юг и промишлени сгради на изток през мрежите и загражденията от бодлива тел.  :)
« Last Edit: 12.05.2022, 12:35:14 by V.Peichev »

Offline AGENT 006

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13040
 • Злото е това, което ни разделя
  • View Profile
  • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6274 on: 12.05.2022, 12:46:27 »
А сега какво се случва, не се ли случва същото?
Ако се случваше същото, ти вече щеше да си в Белене. В добрия случай.
Или като в добрата Русия, да си в затвора, за това че наричаш "специалната опрация" война или си позволяваш да протестираш.

Така че разлика има. Голяма.
Безкрайно ти благодаря за признанието, което ми даваш, все пак дисидентите са двигателя на промяната, не бива да се забравя.
Неофашизмът в момента е в Кремъл, тук е демокрация, изясни си първо двете понятия. Корупцията включва нарушаване на законодателство. Ако в Русия може да е забранено да си "чужд агент", то в България и навсякъде другаде в нормалните държави това не е закононарушение и следователно за корупция няма как да става дума, за каква "отговорност" тук бълнуваш?
Управлението в Кремъл в никакъв случай не е демократично, но поне там нещата са ясни, за разлика от нещата при нас, където на либералите им е простено всичко, защото са либерали. Значи единственото законово нарушение според теб е ако се наруши наличен закон за забраната на различните гледни точки, така ли да го разбирам и понеже ние нямаме такъв всичко ни е по цветя и рози? Поне най-сетне си призна директно, че теб не те интересува нищо друго освен да бъдем противници на Русия. Не виждам какво повече мога да коментирам, самоунижи се до краен предел в името на троленето си. Демонстрираш идеално манталитета на средностатистическия български чиновник и политик от последните 32 години, който е и причината за състоянието на България днес. Аз да имам гарантираната държавна работа „да се храня директно от извора“, пък друго не ме интересува, след мен и потоп, важното е че аз съм сит, пък че ми е поверен народ да водя и държава да управлявам това не е от такова значение. Класически пример за приложението на този принцип беше управлението на кризата с чумата по свинете през 2019 г. Ще ви проверяваме ние кои животни са ви здрави, кои не, въобще не ни интересуват нито вас, вито животните ви, нито парите ви, нито оцеляването ви, колете всичко иначе ние ще дойдем да ви ги заколим. След това същото се разви в началото на пандемията. Първо Ген. Мутафчийски ама няма нищо страшно в този вирус, няма нужда от маски и т.н., но след като вирусът дойде у нас слагайте маските и се крийте по къщите, защото иначе ще измрете, въобще не ме интересува какво трябва да правя аз, важното е вие да слушате какво говоря. В такъв случай оттук нататък да не се обиждаш, когато някой прочел това мнение те разпознае на улицата и започне да те заплюва демонстративно, защото на хората вече им писна от такива като теб.
И най-накрая - за да има помирение и да се затвори с тази страница от историята ни трябва най-накрая да се случи лустрацията, да се извадят кирливите ризи на тогавашните палачи, да се каже черно на бяло кои са им наследниците и как са стигнали до постовете и парите си. В България няма нито един осъден за престъпления по времето на комунистическия режим...
Първо в България не е имало комунизъм и второ, както вече споменах за положението на България днес са виновни точно либералите, защото превърнаха целите си в трапеза, от която да пълнят бездънните си кореми и джобове. Това е истинският проблем на България днес. Либералите не дават и пет пари за законността и равноправието на гражданите, както и ти и въобще не ги интересува дали ще приложат закона към закононарушителите, важното е да има власт и безспирен поток от блага за тях. Както ти ми беше отговорил какъв поход за мир те гони като никой не ти бомбардира къщата. Какво да ти кажа, твоят начин на мислене е национален позор.
« Last Edit: 12.05.2022, 13:03:12 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

- Галерия с над 82 000 снимки на возила от градския транспорт в София!
- Най-подробната база данни за действащия автопарк!
- Статии и подкаст за историята на подвижния състав!
- Обновяване и актуализиране на всеки 24 часа!
Транспортът - кауза, страст, начин на живот!

Offline fafan

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3877
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6275 on: 12.05.2022, 12:57:08 »
Управлението в Кремъл в никакъв случай не е демократично, но поне там нещата са ясни, за разлика от нещата при нас, където на либералите им е простено всичко, защото са либерали. Значи единственото законово нарушение според теб е ако се наруши наличен закон за забраната на различните гледни точки, така ли да го разбирам и понеже ние нямаме такъв всичко ни е по цветя и рози? Поне най-сетне си призна директно, че теб не те интересува нищо друго освен да бъдем противници на Русия. Не виждам какво повече мога да коментирам, самоунижи се до краен предел в името на троленето си. Демонстрираш идеално манталитета на средностатистическия български чиновник и политик от последните 32 години, който е и причината за състоянието на България днес. Аз да имам гарантираната държавна работа „да се храня директно от извора“, пък друго не ме интересува, след мен и потоп, важното е че аз съм сит, пък че ми е поверен народ да водя и държава да управлявам това не е от такова значение. В такъв случай оттук нататък да не се обиждаш, когато някой прочел това мнение те разпознае на улицата и започне да те заплюва демонстративно, защото на хората вече им писна от такива като теб.

Да, нещата в Русия са ясни - неофашизъм, тъй наречения русизъм, гарнирано с терор, чудовищна корупция и милитаризъм. А от там натаък нищо не си разбрал - демокрацията не е "всичко ми е простено, защото съм либерал". Това разбират под демокрация чадата на потомните комунисти, които като крадяха и убиваха по времето на комунизма, решиха че и при демокрацията може така. Не е това демокрация и либерализъм, там има закони и като ги нарушиш има съд и затвор, и то много бързо. Като откраднеш нещо във Франция или Германия за нула време те намират, арестуват и осъждат, независимо какъв си. Не е така при твоите фаворизирани системи като в Китай, Северна Корея или Русия - там някои могат да крадат и нищо да не им се случи, и на синовете и внуците им също нищо да не им се случи. Ако пък заплюеш някой на улицата във Франция и Германия също ще те съдят и глобят. Там не е България, където разни въzрожденци плюят, ритат, замерят със снежни топки и нищо не им се случва.

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7007
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6276 on: 12.05.2022, 13:20:06 »
В Китай и Северна Корея краденето се наказва със смърт.  :)

Offline AGENT 006

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13040
 • Злото е това, което ни разделя
  • View Profile
  • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6277 on: 12.05.2022, 13:25:53 »
Да, нещата в Русия са ясни - неофашизъм, тъй наречения русизъм, гарнирано с терор, чудовищна корупция и милитаризъм.
Демонстрирал си, че нямаш интелектуалния потенциал да оцениш какво е управлението в Русия, така че по-добре не се изказвай. Специално относно милитаризмът ясно ни е кой точно е най-големия милитарист на света, така че поредното ти самоунижение.
Не е това демокрация и либерализъм, там има закони и като ги нарушиш има съд и затвор, и то много бързо. Като откраднеш нещо във Франция или Германия за нула време те намират, арестуват и осъждат, независимо какъв си.
Много правилно, има съд и затвор, точно така, няма ровичкане в миналото, за да се търсят оправдания и няма мачкане на хора, които мислят по определен начин, за да се оправдае собствената корупция и морална деградация, има работа тук, сега, веднага в името на върховенството на закона и потъпкването на връзкарството и блюдолизничеството в името на облагодетелстване от държавата, не както в България в последните 32 либерални години.
Не е така при твоите фаворизирани системи като в Китай, Северна Корея или Русия - там някои могат да крадат и нищо да не им се случи, и на синовете и внуците им също нищо да не им се случи.
Пак глупости. Първо в Русия в момента не е комунизъм, а авторитаризъм в среда на капиталистическа икономика. Роден съм през 1994 г. и си давам сметка, че трудно бих понесъл в свърхконсервативни комунистически системи, така че да говориш, че им симпатизирам е абсурдно и никога не съм го казвал. Единственото, което съм казвал и всеки може да го потвърди, е че войната в Украйна няма да се реши с психотичното отношение към Русия, което западът демонстрира, защото в една война няма само невинни и само виновни, също както няма победители и победени, защото и от двете страни ще умрат хора и никой няма право да казва, че едните имат повече право да убиват, а другите имат повече „задължение“ да бъдат убивани.
Ако пък заплюеш някой на улицата във Франция и Германия също ще те съдят и глобят.
То и в България ще те задържат и глобят за заплюване, изразих се метафорично, когато го написах, аз с хулигански методи не действам, не пръскам синя и жълта боя, не опаковам и не вандализирам паметници, не вея демонстративно чужди знамена и не наричам хората боклуци, защото мислят по определен начин.
Там не е България, където разни въzрожденци плюят, ритат, замерят със снежни топки и нищо не им се случва.
Дай конкретни примери за плюене и ритане и докажи, че замерянето със снежни топки е организирано, а не спонтанно. Нека всеки да си понесе отговорността, когато се държи хулигански, троши и предизвиква безредици, но нещо ми се струва, че това е по-типично за проукраинските демонстранти в последните два месеца. Надали във Франция или Германия хулиганството и обругаването на паметници ще мине без последствия.
« Last Edit: 12.05.2022, 13:37:43 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

- Галерия с над 82 000 снимки на возила от градския транспорт в София!
- Най-подробната база данни за действащия автопарк!
- Статии и подкаст за историята на подвижния състав!
- Обновяване и актуализиране на всеки 24 часа!
Транспортът - кауза, страст, начин на живот!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5274
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6278 on: 12.05.2022, 14:02:42 »
Не разбирам само докато се пишат идиотщините , дали се смеете (Агента и Килъра) като ученици от даскало дето хвърлят торбичка с вода върху минувача или сте много сериозни пред клавиатурите?!
Дори не мога да повярвам, че чак такова разтройство в мисленето в възможно и все ми се струва, че просто се заливате от смях и се правите на луди....
/дай-боже/
Украйна, победа!

Offline AGENT 006

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13040
 • Злото е това, което ни разделя
  • View Profile
  • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6279 on: 12.05.2022, 14:15:12 »
Да, да, всички, които не мислят като теб са идиоти, сигурно е така, ти си носител на божествената правда и справедливост.

Sofiatransport транспортна база данни

- Галерия с над 82 000 снимки на возила от градския транспорт в София!
- Най-подробната база данни за действащия автопарк!
- Статии и подкаст за историята на подвижния състав!
- Обновяване и актуализиране на всеки 24 часа!
Транспортът - кауза, страст, начин на живот!