Относно нивото на протестиращите...на мен ми стана много смешно, един превозвач в интервю за протестите го попитаха колко плаща за тол-такса, за винетки, за гориво например в съседните страни. И той каза нещо от рода на " е, да попринцип и там, и еди къде си е по-скъпо, май тука е най-евтино ама ние не искаме нищо да плащаме, защото просто ей така и нещо се оплете...." пълен смях. Друг пък се оплакваше, че ползващите ж.п. транспорт били привилигировани отвсякъде, защото им било най-изгодно. Пълен смях, ми пътувай и ти така и ти ще си привилигирован. Някой насила те кара да ползваш кола все едно, или да дублираш ж.п. транспорт с автобус и после мрънканици. Ами като са такива големи велики фирми малко маркетинг да направят, да се занимават с довозване, с екскурзии, да искат приоритет за обществения транспорт, после като нищо да се окаже че има много хляб в тая работа, просто стратегиите са им тотално объркани. Частниците половината едно вярно разписание нямат и един сайт като хората. От години тенденциите са ясни, че бъдещето ще е в ж.п. транспорта, а гумения ще е със затихващи функции. Това са си естествени процеси просто, етапи от развитието. Нормално като минаваме на по-горен етап едно нещо да загива за сметка на друго.
Сега ще видите как накрая ще им теглят една и държавата ще направи отново ДАП-ове, нещо като автобусно БДЖ или пощенски автобуси за отдалечените от ж.п. транспорт места и заради тях пак ще трябва държавата да спасява нещата. По-добре 2 големи държавни компании БДЖ и нещо от рода на ДАП-овете субсидирани, но да знаят хората че може да се разчита, защото частника в тоя сектор е вятър работа.