Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - simo

Pages: 1 [2] 3 4 ... 44
21
https://www.dunavmost.com/novini/otkradnaha-chast-ot-kontaktnata-troleibusna-mrezha-na-ruse
Това е новината за която се говори в горният пост.

22
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 14.09.2019, 18:19:27 »
Сам казваш, че са помощни агрегати. Колкото и да е анархия в ДАПа, все пак се усещат явно че съвсем ще си прецакат останалата част от подвижния състав. Помисли и за шофьорите. Ако ги накарат на всеки курс слез се-качи се, свали-вдигни сопи- еми половината ще си пуснат болнични и молби за напускане на първия дъждовен ден.

Над 6 месеца преди години, имаше слез разкачай-закачай при пропадането на Николаевска и нямаше оплаквания, а и сега баха едни 30 и няколко дни.

23
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 14.09.2019, 00:17:45 »
Е защо нали другото платно от мола към олипа ще е отворено няма ли от там да минат. Все пак всички нови тролеи имат агрегат и 7 рена има.
Липник го отварят в неделя и в понеделник всичко ще се движе по зимното,което изненадващо е до края на юни 2020 не до 15 юни.
То и през целия август се движеха МПС по вече ремонтирания участък на Липник и можеха да пуснат тролейбусите с агрегат в едното платно (северно или южно), ама си обикаляха през Възраждане. Чакам вече с нетърпение първия дъжд, да видя какво са свършили индийските "майстори" под моста. Ако имаме пак езерото Байкал, сме се организирали 10 човека и ще им закараме на кмета и общинските съветници в последния им работен ден от мандата, баница ама без сирене и ракия под 40 градуса, да видят и те какво се казва кофти изпълнение. Все пак сме благодарни,че може би се отърваваме от тях.

24
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 13.09.2019, 22:33:45 »
Quote
От неделя, 15-ти септември, се отваря за движение участъкът на булевард „Липник“ от  кръстовището при магазин „Кауфланд“ до кръстовището Олимп.
От вторник, 17-ти септември, се затваря южната лента за всякакъв вид МПС от кръстовището Олимп до кръстовището при Мол Русе. Движението ще се извършва в северното платно двупосочно.
20-та линия ще се движи по бул. „Липник“ и по ул. „Братислава“ в двете посоки. 30-та линия ще се движи в посока кв. „Чародейка“ по бул. „Липник“ и ул. „Братислава“.
Поради не наличието на автобуси предполагам дапа ще търкаля тролеите на агрегат.
Дали пък няма от Олимп да завиват към Млечна кухня-Доростол и така към кварталите - това за тролеите. Не вярвям да оставят мрежата под напрежение. Евентуално, ако не обикалят през Възраждане, дали няма да им върнат разписанията. Въобще пълно "затъмнение" по темата, а понеделник е първият учебен ден, а и зимните разписания идват на дневен ред.

25
Русе / Re: Русе - маршрутна мрежа
« on: 11.09.2019, 23:49:23 »
До Niksan- какви връзки(примера със 103) трябва си линия по възможно най-кратък маршрут, обхващащ най-важните спирки, а нe от "Дружба 3" до УМБАЛ да обикаля по Борисова - не сме 1970г. ГТ трябва да е бърз и ефективен, а не да има линии опознай Русе. Пък номерът с прикачвания  :laugh: :laugh: :laugh: - пеша от Възрждане-Родина-Чародейка север-Пацони в Дружба е 30мин флегматично ходене, а това ти е основата на ГТ в Русе. Да потретя - скупчването на всички линии за Средна Кула и Долапите от една начална  :help: :help: :help: .
Мрънкането за линия по Придунавски- хайде признайте си драги съграждани, че и без транспорт стъпвате на кея 2-3 пъти годишно и то с колата, а че от сп."Сердика" до кея са няма и 15мин със спирането на шадраваните. Но нека забием един въздуховоз и там. Дано не изляза лош пророк ама тази схема ще изгони и малкото останали пътници. Pesho е прав, че схемата е боклук. С 20 тролея ако пак не могат да си оправят интервалите, направо да закриваме и Даскалов да сглоби десетина автономни електрички на повикване по спирките  :D :D :D

26
Русе / Re: Русе - автобуси
« on: 08.09.2019, 22:40:45 »
Същите Рена имаше/има в Добрич. Явно са ги били продали там. В Добрич мисля че 2011-2012-та ги имаше, сега едва ли още има останали, впредвид че използват едни малки бусчета.
Три бройки са закупените Рена от Добрич.

27
Русе / Re: Русе - автобуси
« on: 05.09.2019, 22:39:30 »
Докараха ги някъде в края на 90-те, втора употреба от Париж. Имаше около 30  тях в Русе, но някъде към 2004-та, преди да дойде ЕГГЕД, общинската фирма беше затънала тотално в дългове, не си беше плащала данъците, та всичките тези рейсове бяха продадени на търг от съдия-изпълнител.
Не всички Рена бяха продадени, имаше бройка в движение в първата година на ЕГГЕД и pesho го знае. Наистина дано от някъде излязат инвентарни номера или регистрации.
Някой да знае нещо повече за тези автобуси Рено?Примерно колко бройки са били и на всеки инвентарен номер коя е била регистрацията на автобуса

Знае ли се от коя година са снимките? Посочените дати към тях не отговарят на действителността - бяла регистрационна табела 2011г.

28
Русе / Re: Русе - маршрутна мрежа
« on: 04.09.2019, 16:57:38 »
За съжаление няма как кача файла с разписанията да видите,че половината ще ги има само в пиков час и няма да имаме линии с интервал по- малък от 15 мин. Номерацията едва ли ще я приемат така и ще претърпи промяна,но схемата ще се приеме щом комисията по транспорт я е приела с пълно единодушие.За селските те отново ще са през града.
При тролейбусите как са разписанията, че тях не видях? Най-редовната автобусна линия ще е на 15мин пик и 25 извън пик. Защо събраха всички линии за "Долапите" и "Средна Кула" да тръгват от едно място с 90% общ маршрут, а нямаше да има дублажи. С тези обиколни линии(без алтернатива) по основни сега маршрути и приемане на споменатите разписания ще загубят още пътници. Как успяха с два проекта за ГТ да доубият и без това утрепания ни транспорт?!? Добре че има ведомвствени превози за работниците.

29
Русе / Re: Русе - маршрутна мрежа
« on: 04.09.2019, 14:25:03 »
Защо има толкова много автобусни линии? Кой ще ги изпълнява и какъв е смисъла от тях?
За частниците предполагам. Спокойно от тези 28 автобусни линии 10 ще са с 3-4 курса на ден и това ги прави мъртво родени. При обсъждането на схемата нито едно предложение на гражданите не е прието и това може да се провери в отдел "Транспорт". Две години правят този проект и накрая ще има(подозирам) след няколко месеца, че "старата транспортна схема е функционална и ще пипнем само разписанията, като оставим някоя нова автобусна линия, че да не замине всичко в кофата(парите вече са където трябва).

30
Русе / Re: Русе - маршрутна мрежа
« on: 04.09.2019, 00:16:13 »
 :help: :help: :help: :help: Все пак ще оставят "Дружба"3 с транспорт до УМБАЛ, университета и училищата във Възраждане който ще обикаля половината град, преди да стигне до споменатите спирки. Защо ми се струва, че вместо да привлекат пътници, ще останат само с пенсионерите и учениците(и то само при лошо време). Как пък не направиха по едни проби, за всеки маршрут, за известен период. Да видим резултатите от унгаро-гербаджийския проект.

31
Русе / Re: Русе - автобуси
« on: 28.08.2019, 11:54:42 »
ТОНИ-2004 гр.Хасково. ;)
Тони -2004 ЕООД е от Харманли. От тази автокъща са взети Сетрите(5бр) и едно триосно бяло-червено Травего. Цитаротата и една триосна Скания Иризар са от "Torre bus import&export" пак от Харманли. 
Евробус(Кристал+Пенчини транс) от 1.08 са с над 55бр ПС като 10 са подходящи за градски линии  ;). Очаква се покупка на още 3-4 Цитарота, но ще са най-много 10-12 годишни. Фирмата извозва четири от най-големите предприятия в региона и 90% от междуселищните линии в областта са техни. Имат курсове от Русе до: Варна, Бургас, Свищов, Разград, Шумен, Силистра, Одрин и Бурса. Твърде възможно е при следващ конкурс да вземат курсове и до София, а при съгласуване с общините  Русе и Пловдив могат да възстановят транспорта меду тях, липсващ вече близо 10 години. Отделно те са основния партньор на Дунав Турс за превоз на туристи. Все пак без солидния политически гръб през последните 6години, щяха да си останат с двете селски линии и 5бр автобуси.

32
Русе / Re: Русе - автобуси
« on: 23.08.2019, 17:58:50 »
Поради каталясал Ситибус днес, за 3 курса до Мартен бе пуснат туристическия Ирисбус от статията: https://www.dunavmost.com/novini/katastrofa-na-krastovishteto-krai-blok-olimp#
Евалата, че не са се изкушили да пуснат някое неклиматизирано Исузу Ройбус или да тъпчат хората в Транзитите.

33
Русе / Re: Русе - автобуси
« on: 15.08.2019, 10:19:55 »
Фирма шанс 99 са спрели две оранжеви бмц-та както и миди мана,който е титуляр на А16.
В линковете обави на мана и горелия 814 на Геокомерс,на който му издирвам регистрацията и ще съм благодарен ако някой ми я каже.
https://bazar.bg/obiava-26182801/man-469
https://bazar.bg/obiava-26182661/mercedes-benz-815
1421 e горялото Варио и пак няма да му се вземат пари. Пък 3833 до преди два месеца стоеше на бензиностанция ГАП без номера и с отворен капак на двигателя, като за първи път го видях в същото състояние декември 2018г. Първо щеше да се бракува, след това уж имаше купувач и затова го "стегнаха"(измиха), последва периода описан от мен, а сега се надяват да му вземат пари(освен на части няма как да стане). Бмц Белде(оранжево) вчера и в понеделник имаше за Николово. Шанса мислят за уволнявка като Геокомерса или ще носят Манове от Благоевград?

34
Повечето автобуси у нас едвам си изкарват маршрутите, а някои и средата не стига: https://www.dunavmost.com/novini/koshmarno-patuvane-do-silistra . За какви допълнителни услуги да говорим.

35
За дадените пари, получаваш и сътветното качество. Хесовете, като изключим по удобните седалки, пак имат липса на дръжки по на 3-4 прозорчета и така отваряемите са 2люка и 2 прозорчета, като 78 (ако не се лъжа) от към състояние на возия не сe различава от по-рано внесените- голямо тресене при движение. Шкодата 0401 (вчера по Т9)  имаше полу откъртена седалка, а звукът от двигателя е подобен на Рената, за които pesho каза.

36
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 01.08.2019, 10:17:15 »
https://i0.wp.com/tvn.bg/wp-content/uploads/2018/05/Blysnaha-peshehodka.jpg?w=800  За синята бангия от снимката става на въпрос. Не знам как е от към интериор и не мисля да узнавам. Като се сетя, че има още два автобуса на Геокомерс, чисто технически по-зле от 5102, се замислям какви прозорци да искам от техните ПС.

37
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 31.07.2019, 23:51:31 »
Описания автобус сигурно от месец е без прозорец. Днес е на 28,но при геокомерс ни климатик ни прозорци.
Значи заради това отговорът е "Едва ли"на служителката в отдела. Не вярвах, че Геокомерса ще го играят "уволнявка" още от лятото. Три автобуса стоят всеки ден на бензиностанция ГАП, а Ситимарка е в Чародейките зад бл.205 от 3месеца, но 5102 е на линия в стил ГТ на Южен Судан.

38
Русе / Re: Русе - обща тема
« on: 31.07.2019, 21:55:59 »
Нови висоти в отбиването на номер(изпълняването на маршрутите) от транспортните оператори. В 9ч тази сутрин засичам по А28 5102 на кръстовището на Доростол и Яребична и виждам, че бангията(това нещо не е автобус още с идването му в Русе) и липсва цял прозорец преди последната врата. Погледнах на телефона и видях, че не се движи по разписание(явно се прибира), но спря на спирката и си взе пътници. Засякох го още три пъти през деня на линия и в 16:30ч звъннах на отдел "Транспорт", като им съобщих за случая. Не очаквах отговор, но 15 мин по-късно върнаха обаждане което ме убеди категоричнo, че такова животно ГТ на Русе няма- стъклото било премахнато от механиците(те такива нямат,ремонтите ги правят шофьорите) на оператора за по-добро охлаждане на бангията и всичко за безопасността на пътниците било подсигурено. При запитването ми, дали все пак ще бъде изведено от линия ПС, до отстраняване на нередовността, последва краткия отговор- "Едва ли."

Eвробус бяха пуснали силистренския Тюркуаз за Мартен, като някой Ситибус е дал фира.

40
Русе / Re: Русе - тролеи Ивеко
« on: 30.07.2019, 16:58:57 »
Днес при ползването ми на ГТ се качих на 914, при който нямаше нищо от информационната системи и електронното таксуване, а шофьора даваше билетите(не касова бележка). Въпросът ми е към "вътрешните" лица на дружеството - това първи или последен ден на линия ще е за 914?

Pages: 1 [2] 3 4 ... 44