Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ari_91

Pages: [1]
1
Честита Нова Година ! :)
Много здраве, щастие, късмет и успехи на всички !

Реших да направя това тема, тъй като на старата станаха доста страници вече.

2
Еврофинансиране за транспортни и зелени технологии ще получи Велико Търново

Велико Търново е една от шестте общини в страната, които ще усвояват средства от еврофондовете за развитието на нови транспортни и зелени технологии. Това стана ясно по време на кръгла маса по проблемите на транспорта в градски условия и приложението на зелените технологии, на която присъстваха проф. Кръстьо Петков, Александър Каракачанов, Михаил Шишков, експерти от Австрия, специалисти и др.

На кръглата маса са обсъдени разработки експерти от Австрия, които могат да бъдат приложени в старата столица. „За пръв път днес видяхме демонстрация на разработка по транспортните проблеми и предложения за решаването им. И тя ни беше представена именно от община Велико Търново. Всички се обединихме около извода, че въпреки архитектурната особеност на старата столица, тук могат да се приложат подобни технологии”,  подчерта проф. Кръстьо Петков.
С финансиране по европейски програми предстои внедряването на малки системи за пречистване на вода в селища и блокове до 100 жители. “По въпроса със зелените технологии в България все още сме на фаза просвещение. И там, както и в пречиствателните станции, има големи пари и интереси. Затова гражданското общество трябва да прояви своя потребителски интерес,” коментира на форума Михаил Шишков.

Информацията е взета от: - vtnovini.com

3
Перник / Перник - обща тема
« on: 27.08.2009, 22:04:45 »
Искам да попитам нищо , защо след като тролеите са част от градския транспорт на маршрутната табела е написано "Перник - Тева" ( линия №10 )  ????? :bb:

4
Искам да попитам ,  имали директен автобус   от Кюстендил до  Рилския манастир или връзката с Рилския манастир е от Благоевград или  Дупница  ???
Предварително благодаря за отговора !  :)

5
Реших да направя тема в , която всеки да може да вписва идеите си за развитието на Градски транспорт Велико Търново , по какъв начин транспорта ни може да стане по използваем от жителите на град Велико Търново , трябва ли да се разкрият нови линии , да се увеличат автобусите по някои линии и всичко друго , което мислите , че би помогнало за развитието на градския транспорт в Старата столица .  :rolleyes:
Аз ще дам моите предложения .
 :)Смятам , че е нужна линия , която да свързва най-големия Великотърновски квартал с Мавриков , доста хора се качват в линия №20 и от пл.Царевец до Мавриков вървят пеша , което не е никак приятно особено в горещо и дъждовно време , за това смятам , че е добре да се пусне линия №20А , която вместо да обръща на пл.Царевец до ходи но Мавриков , за целта може да се махме едно кола от №20 ( този , която е на 00:00 от кв.Бузлуджа ) и на нейно място да тръгне 20А няма да има особено разлика за тези които използват №20 , тъй като тя пак ще минава през пл.Царевец .
Линия №30 трябва да си върне старото разписание , което беше до ВТУ и да започне да работи на пълен работен ден , така повече хора , ще я научят и използват , защото и сега има хора в кв.Зона"В" , които не знаят дали линия №30 пътува , но първото и най - важно за рентабилното използване на линия №30 е промяната на разписанието на колите по линия №50 .( защото сега се появявава дублиране на линия №30 и втората кола пи линия №50 ) Ако часовете на тръгване на колита по линия №50 от кв.Зона"В" са 00:50 и 00:20 , и от Мавриков на същите часове а колата по линия №30 от бл.14 в кв.Бузлуджа е на 00:40 така жителите на кв.Зона"В" ще имт транспорт на 20 мин. и ще бъде много по удобно , а след време , след построяването на кв.Велико Търново Хилс , може линия №30 да върви до там ( и при по-голям интерес да се увеличат колите по линията ) .
Линия №70 подобно на линия №30 , трябва да работи на пълен работен ден , и на всеки курс на ходи до с.Малък Чифлик , според мен така би бил се увеличил потока от пътници по тази линия .
През зимата за удобството на пътниците би било добре по линии с номер 13,20 ,5 и 110 да пътуват съчленени автобуси , защото са найстина наложителни .
Линия №5 може да възвърне част от предишния си маршрут и да започне да ходи до Западна примишлена зона ( ЗПЗ ) , тъй като тази част от Велико Търново в последните години се развива доста бързо би било добре да има по на често транспорт , които със сигурност би бил използван добре от работещите в тази част на града .
И един доста належял въпрос , въпроса за втора кола по линия №110 , това найстана е нужна както за живущите в кв.Чолаковци така и за работещите в завод Мавриков , така и учещите в "Техникома по моден дизайн" . И разбира се въпроса за късните курсове на линиите , които при една добра реклама от страна на местната преса и телевизия биха били добре изпълзвани , разбира се при редовното тяхно изпълнение .
Това е от мен за сега !!!  :)

Pages: [1]