Author Topic: Велико Търново - обща тема  (Read 607614 times)

Offline Galin33

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 78
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1620 on: 29.12.2009, 12:32:38 »
http://www.ekcarevec.com/rumen_dimitrov.php е това е истината и това http://www.ekcarevec.com/metronom.php от 28.12.09

volan93

 • Guest
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1621 on: 29.12.2009, 14:00:45 »
Безплатен градски транспорт на 1 януари обещаха на великотърновци две транспортни фирми

29 декември 2009 13:28 | Петко Павлов | 0 Коментирай

Билетчета от 50 стотинки за дълъг период от време и безплатен градски транспорт на 1 януари обеща на великотърновци Александър Нанков. Той е собственик на транспортна фирма Алекс ОК, спечелила автобусните линии 2, 5, 20, 50 и 110 в Старата столица на проведения конкурс. Екстрите влизат в действие ако кмета д-р Румен Рашев подпише временен договор с неговата фирма. Резултатите от конкурса са атакувани в съда от четири други транспортни фирми. Александър Нанков заяви още, че разполага с необходимите му 60 автобуса и ще превозва на по- ниски цени и по междуградските линии обслужвани от неговата фирма. Той е започнал и продажба на месечни абонаменти карти за градските линии на цени от 20 лева за възрастни и 18 лв. за пенсионери, студенти и ученици. В случай, че не получи договор и се наложи да чака решение на съда е готов да върне парите на гражданите закупили си карти.

Без билети през първия ден от новата година ще возят и автобусите с номера 1, 4, 9 и 40, които се обслужват от фирма "Надежда", също победителка от конкурса. Цените на билетчетата за градския транспорт по тези линии ще бъдат 60 стотинки

Offline Hakkinen

 • Moderator
 • Маниак
 • ********
 • Posts: 778
 • The Flying Finn Is There To Win!
  • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1622 on: 29.12.2009, 15:06:08 »
21 дела ще се водят заради конкурса за превозвачи
Четири фирми вчера обявиха, че надпреварата е била опорочена

130 шофьори, кондуктори и автомеханици във В. Търново след Нова година остават без работа, съобщиха вчера собствениците на четири транспортни фирми, които напълно или частично бяха отстранени от конкурса за обществен превоз на пътници в общината.
От “Пътнически превози - Велико Търново”, “Анита”, “Волан” и “Атанасов - 90” заявиха, че конкурсът е бил опорочен с цел да се облагодетелства транспортната фирма “Алекс ОК” и превозвачът да стане монополист на пазара.
На конкурса за обществен превоз на пътници за следващите 10 г. “Алекс ОК” спечели по 80 % от градските и извънградските линии. ЕТ “Атанасов - 90” получи линиите № 13, 30, маршрутите до Леденик и Шемшево. Другите пакети спечели ЕТ “Надежда - Надежда Христова”. Останалите 7 превозвачи бяха дисквалифицирани за различни нарушения. Четирима превозвачи обжалват конкурса в Административния съд. Очаква се да бъдат насрочени общо 21 дела по жалбите им. Първото дело ще се гледа на 25 януари.
Докато магистратите се занимават със законността на конкурса, с разрешение на областния управител кметът има право да възложи без конкурс изпълнение на линиите в срок до 6 месеца. Принципно това може да стане с превозвачите, които сега изпълняват линиите, или с новите, спечелили конкурса. Договори за възлагане все още няма подписани между кмета и транспортните фирми и неяснотата кой ще вози в следващата половин година и ще получава субсидия за това, стана причина за ескалация на войната между превозвачите.
Най-ощетен от резултатите на конкурса се почувства инж. Илия Гайдаров, шеф на “Пътнически превози - ВТ”. “Фирма с традиции и с най-добрата материална база беше отстранена с мотива: “липса на удостоверение от Окръжен съд - В. Търново за обявяване в несъстоятелност на физическите лица, членове на Съвета на директорите”, посочи Гайдаров. Той е категоричен, че такова понятие в правния мир нямало. Превозвачът цитира извлечение от протокол на конкурсната комисия, според който при гласуване за отстраняването на “Пътнически превози ВТ” двама от членовете са били “За”, петима - “Против” и седем са се въздържали. Би трябвало да останем, а сме отстранени, коментира Гайдаров. Той каза, че му било забранено да издава карти за пътуване от Нова година. Илия Гайдаров заяви, че “Алекс ОК” спечелил конкурса с договор за гараж, предпътен и технически преглед за автобусите, който бил с “Пътнически превози ВТ” и изтичал на 31 декември т.г. Преди няколко дена превозвачът сам напусна базите ми и ми дължи наеми, заяви Гайдаров.
“Главният експерт по транспорта в Общината Галина Маринова лобира за определен превозвач и е подготвила конкурсната документация в негов интерес”, коментира Илона Куцополус от фирма “Анита”. Според нея критериите за оценка на превозвачите не давали равен шанс и старт в конкурса.
Пламен Атанасов, който загуби градските линии, по които сега возеше, но спечели други, коментира, че конкурсът бил предварително режисиран в полза на “Алекс ОК”. Като нарушение Атанасов посочи, че като автобусни били разиграни тролейбусните линии, без да има за това решение на ОбС.
Не завиждаме на хората, които ще трябва да пътуват в градския транспорт след Нова година, коментираха вчера ощетените от конкурса превозвачи. Според тях новият монополист на пазара спечелил линии, за които трябва да има 61 автобуса, но ги нямал. Като абсурдна определиха превозвачите предложената от “Алекс ОК” цена на градския билет от 50 ст.
“Готов съм, ако ми възложат, да започна да изпълнявам превозите. До 31 декември т.г. ще осигуря 65 автобуса и микробуса, с които ще бъдат обезпечени  линиите”, заяви Александър Нанков, шеф на транспортната фирма “Алекс ОК”. Вече били готови абонаментните карти за пътуване, които ще се продават в офиса на фирмата на автогара “Юг”. “Като не са били съгласни останалите превозвачи с конкурсните условия, защо са подписали декларация, че ги приемат?”, попита Нанков. Той каза, че се изнесъл от “Пътнически превози ВТ”, защото получил нотариално заверена покана да напусне базата и щял да си плати дълга от 6000 лв. към “Пътнически превози ВТ”. Нанков увери, че на 1 декември уведомил за това Общината и е намерил друга база, в която се извършват прегледите преди автобусите да тръгнат на път. Проверката за алкохол на водачите извършвал с личен дрегер.     
“Превозите са въпрос на мениджмънт”, коментира Нанков. Той посочи, че когато взел тролейбусната линия № 2 през пролетта, по нея пътували по 220 души на ден. Сега с цена от 40 ст. на билет и по-добри условия, пътникопотокът по линията се увеличил на 1100 души дневно.
“Не лобирам за никого и за това съм подписала декларация”, коментира вчера Галина Маринова, главен експерт по транспорта в Община В. Търново и член на конкурсната комисия. По повод обвинението за нагласените от нея критерии, които облагодетелствали “Алекс ОК”, Маринова обясни, че конкурсът е проведен по критерии, одобрени от ОбС.
“Няма да допусна на 1 януари общината да остане без автобусен транспорт”, каза кметът Румен Рашев. Той заяви, че до 30 декември ще подпише договорите за 6-месечното възлагане на превозите с трите фирми, които спечелиха конкурса. 

Здравка МАСЛЯНКОВА
"Янтра ДНЕС"


Offline Galin33

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 78
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1623 on: 29.12.2009, 20:21:46 »
Ами и на мен да ми дадат транспорта за 10 години и 15 милиона субсидии и аз ще осигуря 100 нови автобуса!Ама до тогава ще има да чакате,чакате.....  :angry:

Offline Galin33

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 78
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1624 on: 29.12.2009, 20:23:33 »
Всичко е пълна пародия хора!А ние сме офцете в стадото,а те вълците(Кмета и приближените)! В тази шибана държава има само шибаняци  :fan:

Offline grifon

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 83
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1625 on: 29.12.2009, 20:40:32 »
ДА тоя дрисльо мачка всички таксиметрови шофьори!Даже им се надсмива на другите такъв е тоя пуяк! :boxing: дано кмета хврли топа по скоро!

volan93

 • Guest

Offline alonso

 • Приятел на ГТ
 • ****
 • Posts: 142
  • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1627 on: 29.12.2009, 22:33:11 »
Хора ,много се впрягате.Квото е станало е станало. А ти Galin33 мноого присърце си взел нещата.Явно наистина искаш транспорта за 10 години,но вземи ни кажи зад коя  фирма стоиш.Важното е да има автобуси и да има кой да ни вози. А в крайна сметка които иска да ги претежава.На мен ми е важно да се кача и да стигна  за където съм тръгнал.Редовно ползвам Н9  и  съм доволен. Така че мен ме устройва че тази фирма ще продължи да подържа тази линия и дал господ още 10 години за напред.На който не му харесва да продължава да плюе. А Алекс като почнат да изпълняват курсовете тогава ще видим стават ли или не.

Offline Hakkinen

 • Moderator
 • Маниак
 • ********
 • Posts: 778
 • The Flying Finn Is There To Win!
  • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1628 on: 29.12.2009, 23:36:12 »
Аз отсега мога да ви кажа, че дори и без адвокат Гайдаров ще спечели неговото дело. То бива абсурди и бива корупция, ама правната наука наистина не познава понятието несъстоятелност на физически лица :D А и как се взима решение за отстраняване, когато гласувалите "ЗА" нямат и 30%? Или тая тъпа комисия от корумпирани и алчни тъпанари начело с Галя Маринова си тълкуват гласовете "въздържал се" както си искат? Когато ни скимне - за, когато ни скимне - против. Е няма такова нещо. Глас "въздържал се" се приравнява по значение на отрицателен глас. Значи в случая с "Пътнически превози" и отстраняването им при гласове 2 "За отстраняване", 5 - против и 7 въздържал се те приравняват последните на положителни гласове. Смях! Просто тоя конкурс ще падне отвсякъде пред съда.
Иначе alonso е прав за това, че обслужването по линиите на "Надежда" е добро. Аз също съм доволен от автобусите им.
Друга новина и жална им майка на фирмите около кмета - с делото срещу него, поради бездействията на нашите прокурори, ще се занимава директно върховна касационна прокуратура. Е ха сега да видим дали Рашев няма да си замине!

Offline Galin33

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 78
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1629 on: 30.12.2009, 08:13:47 »
Хора ,много се впрягате.Квото е станало е станало. А ти Galin33 мноого присърце си взел нещата.Явно наистина искаш транспорта за 10 години,но вземи ни кажи зад коя  фирма стоиш.Важното е да има автобуси и да има кой да ни вози. А в крайна сметка които иска да ги претежава.На мен ми е важно да се кача и да стигна  за където съм тръгнал.Редовно ползвам Н9  и  съм доволен. Така че мен ме устройва че тази фирма ще продължи да подържа тази линия и дал господ още 10 години за напред.На който не му харесва да продължава да плюе. А Алекс като почнат да изпълняват курсовете тогава ще видим стават ли или не.
Стоя зад правдата гражданино,за ралика от теб явно!Мой роднина е потърпевш и знам какво е за едно семейство!А тоя монополист иска да е господар на транспорта!Големи номерца въртят с кметчето! :angry:

Offline Galin33

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 78
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1630 on: 30.12.2009, 08:17:52 »
Аз отсега мога да ви кажа, че дори и без адвокат Гайдаров ще спечели неговото дело. То бива абсурди и бива корупция, ама правната наука наистина не познава понятието несъстоятелност на физически лица :D А и как се взима решение за отстраняване, когато гласувалите "ЗА" нямат и 30%? Или тая тъпа комисия от корумпирани и алчни тъпанари начело с Галя Маринова си тълкуват гласовете "въздържал се" както си искат? Когато ни скимне - за, когато ни скимне - против. Е няма такова нещо. Глас "въздържал се" се приравнява по значение на отрицателен глас. Значи в случая с "Пътнически превози" и отстраняването им при гласове 2 "За отстраняване", 5 - против и 7 въздържал се те приравняват последните на положителни гласове. Смях! Просто тоя конкурс ще падне отвсякъде пред съда.
Иначе alonso е прав за това, че обслужването по линиите на "Надежда" е добро. Аз също съм доволен от автобусите им.
Друга новина и жална им майка на фирмите около кмета - с делото срещу него, поради бездействията на нашите прокурори, ще се занимава директно върховна касационна прокуратура. Е ха сега да видим дали Рашев няма да си замине!
Дано и дано всички фирми успеят да си върнат правото!Те бяха остранени,защото Алекс ОК нямаше шанс срещу тях!То е ясно и автобусите са с лизингов договор от Хебрусбус,да не овърта мръсника! Той не знае колко работни места ще открие,колко са линиите в града,тръгнал да говори!Най-хубавото е че реално закона в право с 7те фирми!Ама кмета и Маринова тук решават

Offline Galin33

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 78
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1631 on: 30.12.2009, 08:19:07 »
http://www.ekcarevec.com/metronom.php
Пълни глупости говори!неоправдани!Като дойдат ДАНС ще видим колко ще му е весело!  :D

Offline alonso

 • Приятел на ГТ
 • ****
 • Posts: 142
  • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1632 on: 30.12.2009, 11:05:26 »
А моя въпрос е коя фирма се е развила толкова бърже през последните години.Волан какво направиха?Те сами са си вкарали автогола. Започнаха да вкарват автобуси и то под наем през последните месеци.Къде бяха преди година?Така че за тях  не ми говори.За ПП съжалявам че стана така,дано да се оправи положението за тях.За Атанасов нямам думи.Алекса ще го видим какво ще направи от първи и какво остана Надежда за една година накупиха маса автобуси, така че за мен това е най -бързо развиваща се фирма .

Offline difian

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 16173
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1633 on: 30.12.2009, 13:20:13 »
Конкурсът си имаше официални правила и условия, които фирмите трябваше да покрият. Така че да не мерим така на око, кой какви автобуси е вкарвал и по каква линия. Въпросът беше наистина да има правила и те да се спазят, но явно не стана така!

Offline handstake

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1084
  • View Profile
  • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1634 on: 30.12.2009, 15:43:48 »
Quote
Кметът на Община Велико Търново Румен Рашев подписа договори с фирмите спечелили конкурса за обществен транспорт, съобщиха от местната администрация. Това са фирмите "Алекс ОК", ЕТ "Надежда - Надежда Христова" и ЕТ "Атанасов - 90". Договорите са за срок от 6 месеца или до приключване на съдебните процедури по обжалване на резултатите от конкурса.

Фирмите, които ще извършват превозите имат готовност да осигурят нормалното функциониране на всички автобусни линии при спазване на разписанията, увериха от Община Велико Търново. За линиите, които ще обслужва "Алекс ОК", абонаментни карти ще се продават в офиса на фирмата на "Автогара ЮГ". За линиите, обслужвани от  фирмите "Атанасов - 90" и "Надежда - Надежда Христова", карти ще се продават в самите автобуси.


Браво на кмета и общинарите.. Изиграха си  играта,прибраха си парите и от 1.01. започва АД-ът за Велико Търново. Богопомазаните "Алекс ОК" ще си спират курсове както им кефне и никой няма нищо да има каже. До няколко месеца билета ще вдигнат 100 %. Просто съм обеден ,че Нанков ще се полакоми... Хайде сега вече остана да разчитаме на съд-а ,защото ако до сега меожехме да се похвалим ,че имаме най-добрия транспорт в цяла България, сега можем да кажем ,че ще имаме най-нередовния такъв... Но нека да видим де.
 


Offline grifon

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 83
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1635 on: 30.12.2009, 19:26:47 »
А моя въпрос е коя фирма се е развила толкова бърже през последните години.Волан какво направиха?Те сами са си вкарали автогола. Започнаха да вкарват автобуси и то под наем през последните месеци.Къде бяха преди година?Така че за тях  не ми говори.За ПП съжалявам че стана така,дано да се оправи положението за тях.За Атанасов нямам думи.Алекса ще го видим какво ще направи от първи и какво остана Надежда за една година накупиха маса автобуси, така че за мен това е най -бързо развиваща се фирма .
Моля?на Волан повечето автобуси бяха съвсем нормали,бяха без субсидии и Алекс ОК вървяха пред тях по разписание!!!Естествено с помоща на Галя Маринова!Каква база имат Алекс ОК,никаква,а сега новите им автобуси 90та година с софийски регистрации!И Автобусите са с лизингов договор!!И надежда кой автобуси накупиха???Когато им казаха,че ще вземат дял от пазара и купиха 5 рейса!Иначе са с 4 кароси стари!Всичко е перде за тебе приятельо!Мафията отдавна е влязала в душите на гражданите!

Offline grifon

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 83
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1636 on: 30.12.2009, 19:30:30 »
Quote
Кметът на Община Велико Търново Румен Рашев подписа договори с фирмите спечелили конкурса за обществен транспорт, съобщиха от местната администрация. Това са фирмите "Алекс ОК", ЕТ "Надежда - Надежда Христова" и ЕТ "Атанасов - 90". Договорите са за срок от 6 месеца или до приключване на съдебните процедури по обжалване на резултатите от конкурса.

Фирмите, които ще извършват превозите имат готовност да осигурят нормалното функциониране на всички автобусни линии при спазване на разписанията, увериха от Община Велико Търново. За линиите, които ще обслужва "Алекс ОК", абонаментни карти ще се продават в офиса на фирмата на "Автогара ЮГ". За линиите, обслужвани от  фирмите "Атанасов - 90" и "Надежда - Надежда Христова", карти ще се продават в самите автобуси.


Браво на кмета и общинарите.. Изиграха си  играта,прибраха си парите и от 1.01. започва АД-ът за Велико Търново. Богопомазаните "Алекс ОК" ще си спират курсове както им кефне и никой няма нищо да има каже. До няколко месеца билета ще вдигнат 100 %. Просто съм обеден ,че Нанков ще се полакоми... Хайде сега вече остана да разчитаме на съд-а ,защото ако до сега меожехме да се похвалим ,че имаме най-добрия транспорт в цяла България, сега можем да кажем ,че ще имаме най-нередовния такъв... Но нека да видим де.
 


О и още как,сега няма конкуренция,жалбите на гражданите ще бъдат отново скъсвани от Галка Маринкова и глоби йок!ДПС отново си прокарва огромната вече змия из между българите!! Ще си правят квот им кефне,още по малко че вече до ГО няма да е на 15 мин,а на половин час!Ха по-малко автобуси бе!

Offline ari_91

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2945
  • View Profile
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1637 on: 30.12.2009, 21:06:48 »
Quote
Ще си правят квот им кефне,още по малко че вече до ГО няма да е на 15 мин,а на половин час
Какво искаш да кажеш с това ? ;)

Offline DidoGO

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 543
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1638 on: 30.12.2009, 22:00:55 »
80 нови автобуса ще возят за 50 и 60 ст. по градските линии от 1 януари

Контрапресконференция на победителите в конкурса за превозвачи

В първия ден от Новата година автобусите във Велико Търново ще возят безплатно, а за пръв път пътниците ще видят неподозирани екстри, като системи, разпръскващи парфюми, униформени водачи и кондуктори, пълна климатизация и отопление, както и съвременни информационни и озвучителни уредби в кабините.
От 2 януари пък по градските линии ще се пътува срещу 50 или 60 стотинки, а цената, която е една от най-ниските в страната, няма да бъде коригирана. Това гарантираха основните превозвачи Александър Нанков от „Алекс ОК” и Димитър Христов-Руския от фирма „Надежда”, които заедно поддържат основните градски и междуселищни линии.
На свой ред те дадоха пресконференция, за да гарантират, че състоянието на градския транспорт от началото на 2010 г. ще е напълно спокойно и нормално. Завчера техни опоненти от конкурентни транспортни фирми пред медиите обявиха, че общественият превоз е пред колапс, защото „новите” превозвачи нямали потенциал да обслужват линиите. С това отношенията между фирмите в бранша се изостриха още повече покрай договорите за разпределението на линиите за 10-годишен период. „Алекс ОК”, „Надежда” и „Атанасов 90” бяха трите фирми, които получиха поръчката за обществен транспорт, но впоследствие процедурата бе атакувана в съда. Докато трае делото, кметът Румен Рашев получи правомощия от областния управител доц. Пенчо Пенчев да сключи договор за временно изпълнение. Първо за „Борба” градоначалникът потвърди, че пуска контракти за новите фирми, определени от 14-членната комисия.
80 НОВИ АВТОБУСА, ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО НА МЕТАН, СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ЕКОЛОГИЧНОСТ ЩЕ ВОЗЯТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА. 30 от тях са собственост на компанията „Надежда”, която ще вози по линии номера 1, 4, 9 и 40. Цената на билетчето за тях ще е 60 стотинки. „Алекс ОК” поема N 2, 110, 20, 50 и 5, където ще се пътува за 50 ст. „Атанасов 90” пък ще обслужва смятаната за една от най-печелившите линии – N 13, както и няколко междуселищни дестинации.
Само за обновяване на автопарка си 40-годишният Александър Нанков е инвестирал над 5 млн. лв. за закупени около 60 возила.
Новите фирми ще отворят и 50-60 нови работни места, като приоритетно ще се назначават освободени и квалифицирани кадри от досегашните превозвачи.
Според собственика на „Алекс ОК” ниските цени на билетчета, особено в този момент, привличат повече пътници. За пример той даде линия N 1, която обслужва от няколко месеца. Преди да я вземе, по нея срещу 70 стотинки са пътували 200-220 човека, а в момента за 40 стотинки се возят над 1200.
За конкурса всички бяхме изправени пред равни условия и имахме време за подготовка. От цялата работа печелят пътниците, което се случва за пръв път от толкова години.

http://www.borbabg.com/?action=news&news=3227

Offline grifon

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 83
  • View Profile
  • Email
Re: Велико Търново - обща тема
« Reply #1639 on: 31.12.2009, 11:38:09 »
Конкурсът си имаше официални правила и условия, които фирмите трябваше да покрият. Така че да не мерим така на око, кой какви автобуси е вкарвал и по каква линия. Въпросът беше наистина да има правила и те да се спазят, но явно не стана така!
Точно,че имаше,но спазиха ли се те!По закон от 1ви,Алекс ОК,трябва да кара с новите возила които е заявил преди конкурса,които всъщност няма!А и конкурса отдавна е опорочен! :angry: