Author Topic: Изграждането на отсечка Цариградско шосе-Аерогара  (Read 145357 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Ми някъде по назад, или в сруга тема, не помня вече още преди година бях писал че има такава инициатива, за преместване на жп гарата, автогарата, при метростанцията, с една дума обединени в едно, още повече че и аерогарата е на една спирка.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
Ми някъде по назад, или в сруга тема, не помня вече още преди година бях писал че има такава инициатива, за преместване на жп гарата, автогарата, при метростанцията, с една дума обединени в едно, още повече че и аерогарата е на една спирка.
Аз си спомних, че такава идея се беше появила преди доста време. Поразтърсих се в Интернет и намерих тази статия:http://novinar.bg/news/gerdzhikov-mesti-garata-do-aerogarata_MTcxODs4.html. Според мен едно подобно местене няма да се осъществи скоро, освен това се изискват и много средства, които няма да е лесно да се осигурят.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Имаше подобни идеи по времето на временния кмет Герджиков, значи през 2009 г. Ако не преместване на Централна гара, можеше новото място да е пълноценна гара с тръгващи от нея влакове за всички направления. Но не би, избра се най-икономичният вариант и по този начин ще е улеснение само за пътуващите към Пловдив и Бургас. :(

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
От днешен "Монитор"

"По думите на шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев от средата на февруари ще започнат изпитанията на релсовия път на отсечката от метрото между бул. „Цариградско шосе” и летището. „Чакаме швейцарска машина, която ще шлайфа релсите. Първо ще мине тя. Вече се правят единични изпитания. Пълните траят поне около месец. За първи път имаме връзка на два маршрута на метрото (от Бизнес парка и от летището) на едно ниво. Трябва да направим тестове на автоматиката и за стрелките на тази връзка. Първо, в първата половина на април, ще бъде пуснато в експлоатация трасето до летището, а от Бизнеспарка - към края на април или началото на май. Според зам.-ръководителя на Управляващия орган на ОП „Транспорт“ Галина Василева строителството на метрото в София досега върви с изпреварващ график. "

Offline jordan

• Писател
  • **
    • View Profile
Днес около 14,40ч.  :fan:

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
А тази естакада няма ли да има покритие?

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
За съжаление на този етап май ще си стои без покритие, което както съм казвал не веднъж, си е голяма глупост. Като имаме предвид, че всички останали участъци в София са покрити. Точно пък с номерните, ще има и течове...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Всичко е покрито, с изключение на подхода към депото! ;)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Включително и трасето между 22 и 23 (Летище) ?
В горния пост имах предвид че всички трасета по които има движение с пътници са покрити.
« Last Edit: 25.02.2015, 00:10:54 by Petko21 »

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
E кое е покрито? На снимките ясно се вижда че има непокрит участък.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline rakovm

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Здравейте, с интерес следя темите, но до сега не съм могъл да дам никаква интересна или нова информация, за това не съм писал, но...
днес като се придвижвах до Цариградско шосе си имаше работници, които си щъкаха по релсите (говоря посока Дружба, където са тестовете), т.е. може би днес няма тестове, едва ли спокойно ще се разкарват по релсите с риск за живота си. На тупика на Младост имаше Русич, а не номер, но не можах да видя дали е "Изпитателен", интересно, че навреме започнаха тестовете към Летището, но за Бизнес парк още нищо не се знае.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Тестовете са предварително планирани и работниците знаят кога ще минава влак, за да се махнат от релсите.
Русича в тупика на Младост е резерва, всеки ден там стои по една резерва.

Offline rakovm

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Т.е. отново през станциите преминава влак, без да спира и е тестов, едва ли влак, който превозва пътниците до цариградско шосе изведнъж става тестов и продължава до летището  :blink:

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Точно така, изкарват тестовия влак от депото и го изпращат по новото трасе. Но това не означава че и преди пуска, няма да движат тестово всички състави към Летището (празни след ИЕЦ).

E кое е покрито? На снимките ясно се вижда че има непокрит участък.
Виж първият ми пост, по-горе:
За съжаление на този етап май ще си стои без покритие, което както съм казвал не веднъж, си е голяма глупост. Като имаме предвид, че всички останали участъци в София са покрити. Точно пък с номерните, ще има и течове...
« Last Edit: 25.02.2015, 19:10:16 by Petko21 »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Някой знае ли по кое време се правят пробите към летището и дали се случва всеки ден?

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
В НАЧАЛОТО НА АПРИЛ ПУСКАТ ЛИНИЯТА НА МЕТРОТО ДО ЛЕТИЩЕТО

А в началото на май се очаква пускането и на линията до Бизнес парка в кв. „Младост“.

От центъра до летището вече ще се стига за 20 минути, а жителите на кв. „Дружба“ ще могат да слизат до центъра за 15-16 минути. С двете продължения очакваме още 90 хил. души да могат да ползват метрото всеки ден, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

http://www.citybuild.bg/news/nachaloto-april-puskat-liniiata/28701

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Из FB на г-жа. Й. Фандъкова:
В началото на април пускаме линията на метрото до летището и началото на май очакваме да пуснем и линията до Бизнес парка в кв. „Младост“. От центъра до летището вече ще се стига за 20 минути, а жителите на кв. „Дружба“ ще могат да слизат до центъра за 15-16 минути. С двете продължения очакваме още 90 хил. души да могат да ползват метрото всеки ден.
Възложила съм на Центъра за градска мобилност да предложи реорганизация на градския транспорт в района и да я обсъдят с гражданите и бизнеса. Целта е всички линии на автобусите, тролеите и трамвая, които минават през кв. „Дружба", да имат връзка с поне една станция на метрото. Предвиждат се промени в движението на някои автобусни линии, така че гражданите да получат най-доброто придвижване до метростанция.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Готино става.

Не че нещо, но и сега до летището се стига за 20 мин, а от Дружба до центъра също за 15-16 мин., дори по разписание от блок 3 до Орлов мост 604 пътува 13 мин. само, 204 пък пътува по разписание 16 мин. да кажем от блок 255 в Дружба 2.  Интересно също, че метрото от Младост например от Атанас Москов или от Деница ще пътува само с 2 мин. по-бързо от 76 и 213 например до Орлов мост.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Важното е да го има метрото, защото ще е много по-удобно и по-комфортно от сегашното положение във 76,204 и 213.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Разбира се, то идеята е най-вече да е безконфликтно и че има много по-голяма превозна способност, не е казано че навсякъде и във всички случаи ще е по-бързо. За по-комфортно не винаги, особено във върхов час и като пуснат сега и новите МАН-ове.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР