Динко се занимава с изкупуване на камиони и автобуси за скрап. Тъй че сам си прави изводите 
Има и слух, че май е закупил и травелския Ман 

е, тъпо много ми се искаше да има някакъв шанс живот за транстриумфски бус ама няма да стане....
Конкретно за 1602, той може би гони 40 години. Стига с тези мечти вече стари возила с изчерпан ресурс да ви се движат по градовете! Вървим напред, колкото и да са били здрави и надеждни няма нищо вечно, заслужил е своята пенсия. А и вече на пазара за употребявани возила има доста по-нови, нископодови, икономични и с повече удобства за гражданите. Тези вече не са атрактивни за никой транспортен оператор, по-скоро за ентусиасти които искат да си запазят частица история.
Това го казваш и в същото време искате с колегата да сме заринати с Чавдари, Икаруси и основно возила 1-во поколение образно казано и 0 возила 2-ро.

Каква логика има това?
Като ще е така, по-добре тогава да няма нито 1 возило във Варна, възстановено за ретро автобусен парк.
Дори и да мразя O405 и разновидностите, 1602 беше доста добра, запазена и тиха антика, която се движеше в продължение на дълги години.
Коментирал съм го и преди, че е швейцарски от Люцерн и съм му разказвал историята. Мисля, че беше произведен 1989 г. и от тази пратка само 1604 беше 1987 г. Много вървяха и добре се движеха, а е бил купен преди точно 20 години - 2005-та. 1603 беше дори по-добър, макар и по-тормозен.
Иначе съм съгласен, че в момента имаме хилядократно по-добри превозни средства и, че возилата с изчерпан ресурс трябва да си ходят окончателно.
И Heuliez, особено с оригиналните седалки като В 0067 СС не бяха лоши, но си заминаха преди 15-16 години и никой не се нави и тогава да запази един екземпляр от сантимент и ентусиазъм.