Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 540082 times)

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4160 on: 10.04.2021, 23:54:04 »
Борисов, когато стана кмет на София, още по времето, когато имаше желание да прави пресконференции в изборната нощ в НДК, трябваше да дава обещания да запулва една дупка. Май е била някъде около НДК.
Какво софиянци туриха за кмет на София, тогава си беше тяхна работа! Във всеки случай неговия опит беше свързан с (извинявам се за откровението в натюр) в лизането на комунистически задници, обикаляне около трупове и пазене на цар.

Както и да е!
Обаче да имаш наглостта да ми обясняваш, че Ангелов е нещо повече ог гробар и че те топли, че били измрели няколко броя по-малко!!!!!! Е това го презирам!
Много неща съм разбрал за Александровска и гледал как товарят ковчег в чувал на човек дето сум го подпирал с моите ръце за да им го закарам, че да ми разпраяш за Ангелов каквото и да !
Той не е най-големия боклук! Но той е бокук, който убива с некадърност!
В болниците не лекуват! Сега не знам, защо не лекуват! Не искам и да знам! Към октомври в Александровска не лекуваха ковид щото не знаеха какво е! Ангеловчето не беше ги подготвило, нито като шеф на болницата, нито като здравен министър.
Но аз не харесвам и дядото министър на финансите в момента! Имах нещастието да ги видя какво представляват и при него!
Не можах да накарам нещастника , който отговаря за спешна помощ да се мръдне и да слезе с асаньора до партера. Беше час след като почина баща ми и исках да го питам, защо след 5 опита да накарам шефката на Спешна помощ в Хасково да закара баща ми в болница, така и не успях докато не минаха 48 часа с инсулт. Е домързя го да слезе!
Каза, че и без туй ще ми види жалбата като стигне до него, няма за какво да слиза точно на момента 2 етажа.

Иначе само да ти кажа - не се угажда!
Имаш един избор - да постъпиш така, че да намалее смъртта! Ако избора ти е да затваряш - ще плащаш на затворените! Обаче докато плащаш, трябв да спрат да умират хора! Ако смяташ, че не си струва парите и ефекта - тогава ще ги научиш да се пазят сами, а другите в бели пристилки - да лекуват!
Ама ще трябва да бачкаш! Не да приказваш глупости!
А това значи, да вдяваш от ваксини! Това значи, да боднеш максимално бързо с правилното, който иска и да спреш да тормозиш тези дето не искат за да си избиваш комплексите за малоценен министър с незаслужена професура и доцентура, с пресъден перчем и с ботоксово лице.
Украйна, победа!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4161 on: 11.04.2021, 20:07:15 »
Още от излизането на следващия брой на Държавен вестник, почти цялото правителство (без Борисов) ще се окаже в нарушение на Конституцията, защото тя забранява на Народните представители да заемат друга държавна длъжност. Т.е. буквално до 1-2 дни всички избрани министри трябва да изберат - Народни представители или министри.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/dilema-pred-13-dushi-ministur-ili-deputat

* * *
Слушайки изказването на Борисов пред депутатите на ГЕРБ
https://afera.bg/%d0%b1%d0%be%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d1%81%d1%8f%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%be%d0%bd-%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%ba%d1%8f%d0%bd-%d0%b8%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d1%85/

съм убеден, че ще излезе на изборите през есента за Президент срещу Радев.
Омразата му към Радев го е пообъркала!

* * *
Оффнюз са намерили старо интервю с Даниел Митов  (кандидатът на ГЕРБ за министър-председател)  в сайта на ДСБ от 2007-ма година! Тогава Борисов е кандидат за кмет на София срещу Мартин Заимов.
Енджой !
https://offnews.bg/politika/daniel-mitov-prez-2007-g-ne-sam-militcioner-mutra-ne-sam-masazhira-749921.html
https://dsb.bg/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BB-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%B4%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F/?fbclid=IwAR1Gg7nwiiu_AscL8njFZ3cNvUSr-ximVOrR6V3y8Yzrr_v7SOLzqVKan6g

Quote
Даниел Митов: ГЕРБ не е дясна партия

17.10.2007 г.

- Коя партия е по-дясна - ДСБ или ГЕРБ? Защо?

- ГЕРБ не е дясна партия. Целта на Бойко Борисов е тази, която навремето си постави Симеон Сакскобургготски през 2005 г., да подмени автентичната десница. Ако успее, ще направи това, което стори НДСВ. Ще „открадне“ част от избирателите демократи и ще ги „подари“ на БСП и ДПС.

ГЕРБ е тръгнала да копира създаването на НДСВ. Безразборна и аморфна група от хора, очакващи по някакъв начин да влязат във властта. Борисов се хвалеше с това, че хора от БСП се „вливат“ в редиците на ГЕРБ. Нима една дясна по същността си партия би била привлекателна за леви хора? Това, че си казал няколко думи срещу Станишев, не те прави десен.

- Опишете с три, четири кратки изречения какви са особеностите на една истински дясна партия.

- В българския исторически контекст десницата трябва да е антикомунистическа. Борисов е бил член на комунистическата партия, а през 1990 г. е напуснал деполитизиращото се МВР с аргумента, че не иска да изостави БКП. През 90-те години ролята на десницата беше да отстоява ценностите на демокрацията. По това време Бойко Борисов беше бодигард на Тодор Живков. И не на последно място десницата е длъжна да знае истината за миналото. По този повод Борисов се отличи с това, че освети с прожектори паметника на съветската армия, очевидно смятайки го за някаква голяма ценност. Ако мавзолеят не беше разрушен, щеше да освети и него.

- Какво най-добро можете да кажете за Бойко Борисов?

- Полага респектиращи усилия да прочете книгата „Пиратът папа“, с което не пропуска да се хвали вече втора година.

- Какво най-лошо можете да кажете за Бойко Борисов?

- Не е нужно да казвам нищо, просто трябва да го оставим той да говори.

- Възможна ли е въобще властова коалиция между ГЕРБ и ДСБ според вас и при какви условия?

- Ако някой ви каже, че в политиката нещо е невъзможно, значи ви лъже.

- Какво би могло да накара ДСБ и ГЕРБ да си взаимодействат? Възможно ли е въобще такова взаимодействие?

- Честно казано, не мога да се сетя за обстоятелство, което би довело до това.

- Какви са според вас разликите между ДСБ и ГЕРБ?

- Аз не съм милиционер и никога няма да бъда. Не съм мутра и никога няма да бъда. Не съм масажирал ушите на Тодор Живков и никога няма да бъда приятел с Георги Първанов. Необходимо ли е да изброявам повече разлики?

- Има ли някакви прилики между ДСБ и ГЕРБ?

– И двете са политически партии, регистрирани според Закона за политическите партии.

- Кого бихте избрали за съперник на балотаж – Бойко Борисов или Бриго Аспарухов?

- Честно казано, няма никакво значение. Те са продукт на една и съща милиционерска среда. Даже понякога ми се струва, че дори физически си приличат.

- Между какво избираме на кметските избори, които идват?

- Между един млад и енергичен човек и амортизиран бивш полицай. Между компетентен и с впечатляваща професионална биография кандидат и една мутра. Или ако трябва да го кажа метафорично, избираме между кандидата на тези, които слушат джаз, и кандидата на слушащите чалга.

- С какво Бойко Борисов превъзхожда Мартин Заимов?

- С телесната си маса. С впечатляващото си приятелство с турбофолк „иконата“ Цеца Величкович. И най-вече с добрите си познания върху живота на „Пиратът папа“.

- Как се чувствате в сянката на Костов?

- Ужасно засенчен. Все по-сериозно обмислям идеята да дам пресконференция, на която да разкажа колко авторитарен лидер е Костов и каква вина носи за глобалното затопляне и Първата световна война. И че, както каза един приятел: „Костов е вегетарианец не защото обича животните, а защото мрази растенията“.
« Last Edit: 15.04.2021, 12:20:07 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4162 on: 16.04.2021, 17:20:53 »
Прекрасна и много интересна статия!
Общо взето прави това, което споменах по-горе!
На базата на резултатите по райони от изборите на 4-ти април, прави симулация как щеше да изглежда сегашния парламент при:
а) мажоритарна избирателна система в един тур - или т.нар. британски вариант, при който целия едномандатен район отива в тоя, който има най-много гласове - дори и 1 повече от втория.
б) класическа мажоритарна система в два тура.
https://offnews.bg/analizi/mazhoritarni-izbori-cui-bono-750025.htmlПри варианта от подточка а) (който Борисов се опита да пробута за избиране на 200 депутата от несъстоялото се ВНС)
Герб вместо сегашните 75 щеше да има 171 депутата. Те щяха да му стигнат не само да управлява сам, но и да променя сам Конституцията.
И още:
1) ГЕРБ - 171 депутата
2) ДПС - 27
3) ДБ - 18
4) ИТН - 13
5) БСП - 11

При Два тура не може да се отгатне какво би де случило, заради принципа на "гласуване срещу" както се случи на местните избори в София при избора на кметовете на райони. Обаче:

Quote
Ако изборите са в два тура, както беше предвидено в референдума на Слави преди две години, ситуацията се усложнява. ГЕРБ обаче пак биха имали мнозинство. Над 50% от гласовете на първи тур получават само ДПС в 10 едномандатни района. Тоест директно ще бъдат избрани на първи тур само 10 народни представители от ДПС. Всички останали 230 мандата ще бъдат разпределени на втори тур. В тях до балотаж ще се явят  гореописаните партии в съответния брой едномандатни райони. На второ място по резултат, тоест също ще се явят на балотаж, са ГЕРБ в 53 района, ДПС в 22, Демократична България в 7, Има такъв народ в 108, БСП в 39. ВМРО също се второ място по резултат в 1 район.
Украйна, победа!

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4482
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4163 on: 16.04.2021, 17:39:29 »
Не мога да разбера защо постоянно се мешат партии с мажоритарни избори и се плаши с такива картинки.
Основен недостатък на пропорционалната система е, че се гласува за партии, а депутатите са определени предварително от листите. След това гласуват групово, което обезсмисля функцията и името им... те просто валидират решенията на партийното си ръководство.
Основен принцип на един мажоритарен избор трябва да е независимост и обратен контрол, така че избраните да могат да гласуват независимо от партийни повели и да търсят обществено одобрение, а не партийно. Т. е. мажоритарен вот и партийна или групова принадлежност са взаимно изключващи се неща.
Златна среда в този случай е някаква комбинирана система 50/50, която избягва бъркотията от това всички да са независими, но изисква подкрепата и на независимите, избрани мажоритарно, така че партиите да не могат да си решават сами. Много по-отговорен към обществото ще е депутатът Драган, избран пряко от жителите на квартал Изток, особено, ако има процедура за смяната му предсрочно, отколкото депутатът Петкан, сложен на първо място в листата на голяма партия и на практика "назначен" за депутат.
« Last Edit: 16.04.2021, 19:43:24 by bdz43r »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4164 on: 16.04.2021, 19:44:16 »
Златната среда я имаме в момента при Евро изборите - префвренциална система без липсата на отбелязана преференция да се брои за преференция на 101.
Ако теорията ти беше валидна не по принцип, а за България щеше при кметовете да забелязвяме нещо от това, дето казваш.
Нито важи за Фандъкова, нито за Портних, нито за Здравков в Пловдив, не е така и при Димитровград. Оня Иво Димов е с купена диплома. И основния му опонент вече не му е щото се има за седесар и вече е в коалиция.с ГЕРБ.
Я погледни и изборите за 7ВНС през 90та!
Да забелязваш да няма БСП и СДС и ДПС?!
Значи тука в най-добрия случай ще сработи за големите градове, а малките ще ти напълнят парламента с феодали дето опрощава дългове рещу гласуване!
Човвко, не сравнявай световния елит с факултета и Столипиново!
До преди 10 дни журналистите ги беше страх да питат, днеска ще избират личности.
Не забравяй, че при едномандатна система, като напусне депутат, умре, стане министър и др. се провеждат частични избори. Затова 1 месец след изборите се насочват нови за след я месец.
При престъпни нрави по места и малка разлика, неудобните могат да се профилактиката от който трябва.. И ако са били 100 гласа преди 2 месеца ще са ги отказали 300 да гласуват.

Ще обобщя в едно изречение: Когато се намираш в клозет и най-добрата готварска книга в света няма да ти помогне в друго, освен да ядеш най-добрите л@йна за момента.
Сега те дразни, че ги избират шефовете от телевизора, тогава ще има два вида - л@йна от външна и такива от луксозна тоалетна.
« Last Edit: 16.04.2021, 20:08:39 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4482
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4165 on: 16.04.2021, 20:13:57 »
Ти говориш за конкретна "система", аз говоря по принцип.
Не е задължително системата да е точно такава, каквато се предлага. Може да е и многомандатна, може да е и пропорционална, но депутатите трябва да са пряко избрани и да са местни, а не спуснати от партийното ръководство и един и същи да е кандидат в 5 района. Какви "народни" представители са, като са избрани от партията, а не от гласуващите? Единственото, което зависи от изборите е каква част от листата ще влезе в парламента. Първите от големите партии влизат със сигурност, останалите зависят от партийно гласувалите, а не от собствените си качества като кандидати.

За кметовете не си прав. Може да са калпави, но са избрани мажоритарно. В София хората са гласували за Фандъкова, а не за ГЕРБ. Ако не им харесва, ще си изберат друг следващия път. Затова този тип избори се правят в два тура и по този начин при избора на президента, партийната принадлежност беше до голяма степен на втори план.

Това с преференцията за 101 не е само на евроизборите, а и на парламентарните, и на тези за общински съветници. Компромисно решение е преференцията да стане задължителна част от вота и да има равнопоставено състезание не само между партиите, а и между техните кандидати.
Това обаче не решава проблема с груповото гласуване...

Какво ме интересува кой ще е депутат, ако гласува както му кажат? Какво значение има от коя партия е, ако гласува по съвест и носи отговорност пред тези, които са го избрали и те могат да го сменят по всяко време?

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4166 on: 16.04.2021, 22:00:18 »
  Не съм убеден, че хората избраха Фандъкова.  Убеден съм,  че не я на казаха,  но че я избраха?!
Като се има предвид разлика от 4%, като се има предвид циганите под строй и не валидните бюлетини и Хартията. Аз смятам, че нещата са били по равно и са натиснати леко с пръста по кантара.

За давал ли си си въпроса,  дали ДБ няма най-добър резултат в 23 Мир, защото 23 Мир има най-много гласували с машина?
Чудил ли си се, дали наистина хората са избирали последните 3-4 парламента във вида, в който са избрани?
Аз съм убеден,  че на ниво СИК нещата са пълен леш. И то не СИК от елитните квартали, а СИК от местата, които никой не брои за нещо.
Сега например се замислям, че резултатите за 7 ВНС на 10 юни 1990, по тази смесена система с 200 мажоритарни и 200 пропорционални  с компютри Правец 16, отнеха отново около 1 седмица на ЦИК. Даже по-малко, щото на 17 юни имаше 2-ри тур и трябваше да има предизборна кампания.
Как така става?  Дали цветните бюлетини не правих по-честни избори,? Щото се вадят от плика и се виждат от 10 метра,  и нямат невалидни щото нямат химикал.


Украйна, победа!

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4482
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4167 on: 16.04.2021, 22:54:18 »
Нерде Ямбол, нерде Станбул...

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4168 on: 17.04.2021, 09:52:43 »
Ямбол е система с илюзорна очаквания, Стамбул е първо да от четеш верния резултат на максимален брой хора.
Когато направиш гласуване по пощата и/или електронно и то по начин, които да накара всеки да си гласува сам, не друг вместо него, вдигне избирателната активност на 80% от всички български граждани, както и тези в чужбина - можеш и да изостриш състезанието с мажоритарна система.
Иначе става като във Варна на балотажа. 15000 души избират мажоритарно кмет.
Голяма мажоритарност! Състезавал между чиновниците и пенсионерите кой е по-по!
Украйна, победа!

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3557
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4169 on: 17.04.2021, 21:18:53 »
Аз съм дори още по-краен във вижданията си, но съм наясно, че няма как да се осъществят ! :)
1. Президентска република и цялата изпълнителна власт при него ! Така ще се осъществи мечтата на болшинството нашенци за Бащицата-спасител ! Възможност за свалянето му от власт с подписка като за това ще е достатъчно броя на гласувалите за него + 1.
2. Мажоритарни избори за Народно събрание като в неговите прерогативи остава само законодателството! Възможност за отзоваване на депутати по горната схема от ЕИР.
3. Преки избори на Главен и Областни прокурори. Главен с изборите за местна власт и Областни с изборите за народно събрание!
4. Задължително машинно гласуване само на територията на страната без изборни секции в чужбина!

Стига толкоз, че станах много нахален !  :crazy:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4170 on: 18.04.2021, 10:15:19 »
Защо ще лишаваш българите в чужбина от глас?
Това е най-големия чуждестранен инвеститор и ти го наказваш. За тебе манго от Катуница е по-важен от @mlk в Австрия.
Всичките ти виждания са герберски!
Дефскто президентската република я видяхме с Борисов. Това, че не се е водиш Президент, а друго е единствената разлика.  Народно събрание печат съм виждал през комунизма и при Борисов. Не забелязах никаква файда.
Мажоритарни избори за да прави някакво мнозинство само законите на Президент, който е избран с друго мнозинство е излишно и тъпо. Мажоритарния кандидат от Вършец, Първомай и Хаджидимово никога няма да е толкова мажоритарен, колкото Президента и ще е по-долу от него.

Като ще избираш Прокурор дали престъпниците не биха могли да "убедят" циганите да си изберат някой дето не става за нищо?! В момента престъпниците си купуват спокойствие и не виждам изборите как ще го спрат.

Аз бях изложил идеи за прокуратурата от лятото на 2020 година за финансиране по метода на печелене на дела от прокурор, получаване на лични пари от бюджета. Губене на дела - седене гладен и гладна районна прокуратура.
Няма как проблеми с пари да ги лекувате с избори или избирателна система.
Принципа трябва да бъде един. Който губи - седи гладен, който печели - папка!
Украйна, победа!

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5535
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4171 on: 18.04.2021, 10:37:55 »
Който губи - седи гладен, който печели - папка!

Е това ми е много смешно, защото сега действа в училищата: За да няма губещи учители, всички неграмотници минават в по горен клас, а пък учителите си взимат бонусите. Така всички дела ще бъдат претупвани с цел успеваемост, което е отвратително. Справка оня малоумния който е в затвора за убийството на журналистката в Русе- не спира да повтаря ча са му платили 200 000 €.
Свобода за Украйна !

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4482
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4172 on: 18.04.2021, 11:00:18 »
Като ще избираш Прокурор дали престъпниците не биха могли да "убедят" циганите да си изберат някой дето не става за нищо?!
Като ти чета идеите, явно смяташ, че на престъпниците сега им е по-трудно да си купят членовете на ВСС, които се броят на пръсти. Абе какви сте такива хора... дай да махнем изобщо изборите, понеже този и онзи си купуват гласове на част от циганите... това не е проблем на системата, а на гласоподавателите. Циганите имат тежест, защото българите не ходят да гласуват и последните избори доказаха, че везните могат да се наклонят въпреки това.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4173 on: 18.04.2021, 20:10:41 »
Да, като училищата, но делата се печелят в съд. Прокуратурата и сега не е част от съда, според мен трябва и да се извади от съдебната власт като адвокатурата и да бъде организация от типа на НЗОК. Само дето ВКП да разпределя финансиране според спечелените дела в съда.
В България съдът е относително справедлив. Купуват се само големи дела с много пари. Проблемът на съда у нас е, че съди така, че да няма файда от спечелването на делото.
Аз например съм участвал в две граждански дела. Едното го спечелих, другото е за делба и няма победител. Но се чувствам загубил и в двата случая. Щото са ни такива законите, че дори да спечелиш не печелиш.
С прокуратурата и разследване съм си има работа. Имам и няколко разказа пот случайни хора. Там положението е отврат!
Пазар за свидетели. Намирането на свидетел, който да каже, че си летял и стрелялс моите е равносилно на доказателство, че си го правил.
В МВР участват в нарко разпространението по единично.
Точно в МВР няма друг начин за оправия, освен политически чатал.

Не съм против избори, а против избори, при които вот се получава от 10 000 души, вместо от 100 000.
Т.е. в сегашната система най-уязвим е Северозападна,  щото е обезлюден и примерно Видински Мир се равнява на един еднимандатен район.
Т. е. се притесняввм от избори, когато дефект не може да се разпредели в масата избиратели.

Грубо казано блоковете около метростанция Младост 1 имат повече население от цяла Вдинска област, обаче за нашите закони едното са блокове, другото е областен град.
Украйна, победа!

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3557
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4174 on: 19.04.2021, 10:40:41 »
1.Това е най-големия чуждестранен инвеститор и ти го наказваш.
2.За тебе манго от Катуница е по-важен от @mlk в Австрия.

1. Значи според теб всеки инвеститор закупил си апартамент в Поморие или Банско трябва да получи право да гласува ?  :eek:
2. За мен МЛК от Австрия и Мюмюн от Измир имат равни права, но когато коват щастието си и плановете им за живот са за извън България то нямат право да определят дневния ред и упрамляващите тук ! Дори бих направил като гърците : Гласуване само по месторождение ! Нима ще обвиниш родината на демокрацията в недемократичност ?  :crazy:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4175 on: 19.04.2021, 11:07:20 »
Те са отишли там някъде, но хранят родителите си ТУК, защото държавата не ги храни, не ги лекува, но ги праща бързо, бързо на онзи свят (справка НСИ)  и ги зарива в затворени ковчези без опело.
Да @mlk, отвреме-навреме показва инстинкти, пораснали в други времена, преди години, обаче може да сравнява! В смисъл да вижда тук и там и да си прави изводи.
А ние, ако не положим максимални желания да видим отгоре, отвън и т.н. виждаме само дънерите на гората.

А този "инвеститор", е откъснат насила от родителите си, от родната си среда, щото беше тъпкан и държан гладен или наритван от всеки "инвеститор" докопал  съмнителна сумичка пари или получен необезпечен кредит.
Хората наистина са равни, но не изработват равна добавена стойност.
Ако бяхте им осигурили за последните 10-12 години това, което им осигуряват държавите, в които не е нормално да се "оправяш както знаеш" - те щяха да са се върнали.
За последните 10-12 г. какво се промени? 1/2 от пенсионерите станаха на минимална пенсия без да се отчита какво са допринасяли индивидуално. За работещите какво се промени? Последната година се промени само това, че някои блъскат в пандемия на работа, а други не ходят на работа, но блъскат денонощтно от компютъра.
Само в България може законите да са такива, че да "дух@т бедните!".

Какво да очакваме от управление, в което Министър-председателят в оставка твърди, че бил разпуснах в края на февруари ЩАБ-ът, обаче те не го били знаели! И после като го научили в петък, траело до неделя.
Пък той не бил искал да ходил в Парламента, щото нямало да е хубаво, пък Мунчо трябва да му е хубаво да бачка на работа!
Той не бил вече Министър-председател като му гласували оставката, обаче се водил в НАП на работа и получава възнаграждение!
И аз като съм в предизвестие не искам да бачкам, ама в КТ не ме питат!

Държава, която направи това с институциите, направи много други неща на народа си!


P.S.
Всъщност другото лице на страната от последните 10-12 години може да се види тук:
https://lupa.bg/news/quotzdrko-praishquot-v-plana-za-vazstanovyavane-i-razvitie-na-balgariya_113827news.html


Quote
Брутална изцепка на управляващите в оставка беляза Плана за възстановяване и развитие на страната, който бе внесен в деловодството на Народното събрание от ГЕРБ и който трябва да бъде изпратен на Брюксел в срок до края на месеца, за да може България да получи планираните 12 млрд. евро.

Файлът се оказа качен без всякакви защити в публичното пространство в платформата Google Drive, в която абсолютно всеки може да редактира без последствия и филтър, което накара десетки българи да се пошегуват с гафа и лично да разпишат възгледите си по финансовата рамка, включително с известни лафове от мрежата като

"Zdrasti ko praish", „ходи пеша, бе“, „Джипко Бибитков“ и прочие цветущи фрази.
« Last Edit: 19.04.2021, 11:23:48 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3557
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4176 on: 19.04.2021, 11:27:58 »
1.Те са отишли там някъде, но хранят родителите си ТУК, ...
2.Да @mlk, отвреме-навреме ...
3.Хората наистина са равни, но не изработват равна добавена стойност.

1. Родителите им тук гласуват и наместо тях !
2. Не знам да се променят избирателни права спрямо личностните характеристики !
3. Това ли предлагаш ? Тая година Хасан не си изработил добавената стойност и му се полага половин глас, на Олег глас и половина, а на мамин Делян, щото добавил най-много 100 гласа !!!  :eek: :crazy:   /търкалящосесмеещочовече/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4177 on: 19.04.2021, 11:33:38 »
Предлагам да не се фаворизира някой спрямо това, къде живее и колко е склонен да преотстъпва правата си.
А иначе, да! Ако можеше бих сложил изискване за основно образование в комплект с 18 годишна възраст.
Поради простата причина, че дава (основното образование) нужния фундамент да избираш с акъл, а не с корем.
Украйна, победа!

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4177
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4178 on: 19.04.2021, 11:42:22 »
Аз изобщо не държа да гласувам, но ми се иска и да няма купен вот, защото не това е начинът.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5424
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #4179 on: 19.04.2021, 11:49:48 »
Ти искаш само маски и дистанция  :rolleyes:
Даже ми прави впечатление, че никога не си коментирал т.нар. мерки извън медицинската част. В смисъл никога не се е разбирало, как възприемаш българските "мерки".
Украйна, победа!