Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 820
41
Да ама темата за "качеството" е много субективна. Нека поне малко да се опитваме да вникнем в идеята на дадения човек, качващ определени снимки.
Докато един търси пейзажност и просто иска да е хванал някакъв много красив момент, ъгъл, композиция; то друг може да иска да улови духа на момента и по-скоро реалното моментно състояние на нещата.
Я се замислете - доста пъти се е случвало да ни се ще да видим реалния вид на дадена улица, спирка, подвижен парк от дадена година, но единственото което намираме са някакви натруфени снимки търсещи помпозност.
Фотографията, хващаша реалното моментно състояние е ценна и с по-друга стойност. И си мисля че е грешно да се възхищаваме само на едната
Това трябва да бъде и основен критерии за качващия снимки - да има идея и да може да я аргументира, а не да трябва да се напъваме и пак да не виждаме идеята....!!!!

43
Направих петиция, въпросът ми е имам ли право да пусна линк към петицията във форума? Свързана е с транспорта, ако има значение. Прочетох правилата, но не мога да разбера дали имам такова право и заради това реших да питам тук.
Така много много не се разбира за какво иде реч. Но се вижда, че си добронамерен в намерението си, щом питаш. Публикувай я, а ако има проблеми ще я махнем, а ти няма да бъдеш наказван, дори и да нарушава някое от правилата на форума.

Може в раздел “Представяне” или на друго подходящо според теб място да я публикуваш…

44
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 01.02.2024, 13:12:15 »
Тролейбуса на снимката вероятно е 1428, заснет в началото на днешния век. Прикачвам още една снимка, направена на същото място с автомобилите по това време, която да послужи за ориентир при датирането.
Най-добър ориентир според мен е рекламата на предплатената услуга "b-connect" от Глобул!

45
За да се случи очуждаване, трябва да има основание за такова. Да има основание за такова, трябва дадена територия/имот да имат отреждане за нещо, което да налага очуждаването...

По-нагоре се даде пример - притежавате даден имот, имате някакви планове за него, сантиментално наследство ви е и изведнъж някой решава да го очужди, при това за "временно" ползване... Това почти няма как да се случи и не правилния ред за случване на нещата...

46
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 31.01.2024, 13:37:18 »
Масово се караха от мутри, футболисти и други подобни недоразумения автомобили с няколко характерни немски регистрации…

По-интересен е Неопланът на Балкантурист, обслужва Италианския лицей.

47
Ти, че е правил сериозна конкуренция на автобусите и е бил търсен не го ли прочете?  :rolleyes:

48
Разни / Re: Моделизъм
« on: 29.01.2024, 14:53:00 »
Това според мен не е никакъв модел, а груба детска играчка. Модела е детаилно умалено копие в мащаб на истинското превозно средство.

Аз като цяло сам си мащабирам и правя моделите на автобуси и влакове, не мога да правя обаче модели на самолети, защото моя материал не става за такива извивки. За това реших да пробвам модели за сглобяване, като се огранича до най-известните airbus A380 Boing 747 и още няколко подобни. Ето първия опит, Airbus A 380 в мащаб 1:288 на Ревел. Харесва ми как се получава и детаилността е добра.

След това мисля да си направя малко вагони 63, 44-та и 50-та серия. изцяло ръчно.
How I Make a Plane out of PVC | Boeing 747-400

49
Каква е причината, пускането на електробусите!?!  :eek:

50
Стара София / Re: Стара София
« on: 27.01.2024, 06:21:58 »
Коментирали сме го преди време… Това си е остатък от Старото Филиповски шосе. По същия начин има запазени сгради на много места от преди насилственото отчуждаване за изграждането на панелните комплекси….

По същия начин може да се проследи и частично запазената регулация на неосъществената задгарова артерия - продължението на “История Славянобългарска” през “Ильо войвода”, “Черковна” и “Скъта” до “Мими Балканска”/“Рилска обител”. Затова на места има големи кръстовища и започнати обособени платна на малки улички…

Има го и този случай тук, където средната секция на блока няма да се реализира: https://maps.app.goo.gl/huW5weQSPjyzRzFN7?g_st=ic

51
Поне за стъклата от BGG бързо ще усвоят производството…

52
Ами как е вървял 83?
Новият мост преминава до старото трасе, така че не е имало дълго спиране на движението оттам. Имам много бледи спомени като малък, когато все още се минаваше с прелез.

53
Е, щом се справя с написване на курсови работи, значи скоро и това ще го научи.
А не е почнал AI и да си ги проверява, не е започнал да си открива грешки и да връща за поправка... ;)

54
Изтрити теми / Re: Снегопочистване
« on: 24.01.2024, 14:54:55 »
Би ми било интересно да разкажеш как стоят нещата с почистването в твоя студен север. ....
Колко на север да живее Икар?!


55
Би ми било интересно да разкажеш как стоят нещата с почистването в твоя студен север. ....
Колко на север да живее Икар?! По географска ширина си е направо в родната югозападна България:


56
Явно няма да поправят грешката, ICE да нямат собствени трасета, а да са им споделени с останалите влакове…

57
Разписанията не са ли съобразени с ремонтите или все още нищо не се ремонтира и проблемите са от прекъсвания на движението заради лошото състояние на трасето?

58
Живущите ли би трябва да организират обследване или да се обръщат към общината, не знам..
Чие е правото на строеж - Ваше или на Общината!? За проблем по моята кола аз ли трябва да платя за преглед при майстор или да те викна ти да платиш сметката!?  :rolleyes:

Ако има ВиК авария, до главния водомер мрежата се експлоатира от Софийска вода (ако въобще става въпрос за сграда на територията на Столична община) и тогава и към тях можете да се обърнете…

59
Не, Eurosprinter са наследени са от Vectron/Smartron.

60
Селски линии надали ще бъдат заменени с метро скоро, до момента няма такива случаи.  :rolleyes:
По Асен Йорданов вярно че се движат също тролейбуси, и вече още 2 линии от градската схема... Та там сега ще имаме и безценно метро...

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 820