Транспортът в другите градове > Русе

Русе - обща тема

(1/238) > >>

tiristor:
Ето част от подвижния състав на Русе:

Balkanton:
Бях за една седмица в Русе, но за съжаление нямам цифров фотоапарат, за да снимам. Успях, обаче грубо да нахвърлям номерацията на общинските тролеи:
 "ЗиУ 9" : 5401Х-5454Х (първият е със запазена оригинална цветова схема от тъмно-, светлосиня и жълта ивица)
 зелен швейцарски соло: 54597, тази година само този видях, преди имаше няколко
 "ЗиУ 10" : 5470Х, 54715 (бяха поне десетина. Вече са бракувани)
 швейцарски съчленени : 5474Х-5483Х (те са три вида: от Берн [attachment=66:attachment], от Базел [attachment=65:attachment], и от Винтертур - подобни, но червени. Произведени са през 60-те гг.! Снимките са от Railfaneurope.net)
 Последната цифра на инв. номера е вероятно автоколона или нещо такова и не съм се старал да ги запомням. 5-та отпред, пък предполагам е играела роля накога, когато целият транспорт - пътнически, товарен, таксиметров и бил в рамките на ДАП и е имало разпределение - например 5 за автобуси и тролеи, други цифри за камиони, таксита.
 До миналата година имаше  "Икарус 280.02" от Берлин, единят от които беше с номер 51060.
 До преди две години имаше 30 стари автобуси "Рено" от Париж, но тогава не им записах номерата. Когато отидох миналата година през август вече нямаше нито един. Интересно къде са попаднали.
 От миналата година вече няма общински автобуси, а само тролеи. Още тогава се появиха голямо количество нови "автобуси" "Исузу - Урбан 50". Те са синьо-зелени и са на фирма "Шанс-99" ООД. Странното е, че всички са със софийски регистрационни номера. Впрочем същите возила срещнах и в други градове като Стара Загора и Кърджали и отново бяха със софийски номера. Някой знае ли защо е така?
 В Русе тези автобуси са поне 60% от общия брой автобуси. Друга фирма е "Геокомерс", която работи с десетина оранжеви "Кенти 11 Г5". Останалите са частници с по един-два автобуса - най-вече "Кароса". Тази година заварих и първите нископодови автобуси - бежови "Мерцедеси О 405" от Берлин. Има и един "МАН" като тези по 72. За съжаление с махането на "Икарусите" вече няма нито един съчленен автобус.
Движат се и маршрутни таксита - нови "Газели".

Balkanton:
Нов сайт:http://www.roat.hit.bg/

maniak:
Ами да честитим на новия член на неголямото семейство на любителите на градския транспорт в България. Остава само да си направят хубава реклама и ще е супер. Честито!!!

София 70:
Днес разбрах , че в русе имало около 60 тролейбуса , които бездействали. Някой знае ли нещо по този въпрос .
мисля , че става дума за тези:  http://www.roat.hit.bg/images/Trolei/IMGP0126.JPG
Всъщност може и да са автобуси.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version