Аз се возих вчера, на втория курс от 14:50, понеже на първия не успях да се кача.
Първоначално по уредбата обявиха, че извънредният влак ще потегли в 13:55 и тайно се надявах да изкарат и другата парна машина. За съжаление, започнаха да обявяват закъснение на атракционния влак - първо 15 мин., после 30 мин. и т.н. и стана ясно, че ще направим втори курс с 01.23.
Успях да се кача на иранката, бях на първия прозорец в коридора. Когато се появи началник-влака, трябваше със скандал да разбута част от пътниците в купето, за да може да седне.
Лично аз съм много доволен от пътуването. Звукът от парния локомотив, когато набира, е незабравим

Забавно беше, когато между Обеля и Волуяк се изравнихме с един Сименс за Драгоман и нашият машинист набичи яко локомотива и го изпреварихме

Иначе навсякъде, откъдето минавахме, особено на прелезите имаше хора, които бяха спрели и снимаха. На Банкя също имаше доста хора, които бяха дошли да снимат. Жалко, че гарата е толкова западнала.
Неприятно впечатление ми направи мизерията около Бакърена фабрика и Обеля, боклуците около линията, изоставените вагони в депото до Надежда

Според мен БДЖ трябва да развива и да прави по-често такива атракционни пътувания, вижда се, че хората са зажадняли за подобни неща

Спокойно можеше билетът да е 2-3 лева в едната посока, сега 80 ст. си е направо без пари, да не говорим, че кондуктор така и не мина. Освен това можеше да направят цялата композиция да е от зелени вагони (а не с тея грозни графити), ако има запазени още от ония купейните с правоъгълните прозорци и зелените кожени седалки, щяха да са перфектни.