Първо - не бяха 12, а 7 вагона и второ - как ги изчисли тези 25 и 57 км/ч ?
вагоните уж ги снимах, за да ги броя по-късно, но още не съм дръпнал снимките от апаратите на сина и на майка ми, за да преброя по-прецизно... приемам поправката, извинявам се че съм подвел - като наредя и двата влака по снимки - от 1000 и 1210 - ще отредактирам поста с окончателни данни.
скоростта - да, с GPS.
24 март 2011 - 1329 gmt моментна скорост 66,1 км/ч, позиция - малко преди пресичането на река Бавин Дол - между Волуяк и Божурище - 3 вагона
същия участък 03 април 2011 - 1022 gmt моментна скорост 26,4 км/ч, позиция на около 200 метра от предишната точка, в посока към Банкя, брой вагони - не по-малко от 7
същия участък 03 април 2011 - 1423 gmt моментна скорост 61,1 км/ч, позиция горе долу средата на горните две точки, посока към София, брой вагони - не по-малко от 7
Направи ми впечатление друго, което не бях забелязал по време на самото пътуване. Най-висока скорост е развивана в участъка Волуяк - Обеля, около подлеза на Околовръстното, и от трите влака, но някак си съм пропуснал този момент по време на пътуването... 65,3 км/ч и 63,0 км/ч съответно...
в съседните точки от трака скоростта е аналогична +- 0,5км/ч , просто съм избрал пиковете...
съжалявам за непрецизната си информация в първия пост, просто ми се бързаше да споделя