Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - RADOCVET

Pages: [1] 2 3 ... 459
1
Въпросът е за какво са 19 ЧКД в Красна поляна.

2
Колко малко. Ако са от служители на СДВР или РЗИ са си доста много. От ЦГМ естествено няма как да са.

3
В същото положение беше и на инспекцията преди няколко месеца.

4
Ако се прибирам с влак откъм дефилето често правя връзка с 79 на гара Север, защото не ми се ходи от 13 коловоз на Централна гара с тълпата. В повечето случаи ако е празничен ден или съм сам, или с още някой в автобуса поне до Сточна гара. За 202 ра има 309 който е достатъчен.

5
Автобуси / Re: МАN/MANAS SG 262 (2131-2160)
« on: 03.08.2022, 19:17:52 »
2152 е влязъл за кърпене ...

След 6 месеца родилни мъки вече чака за боя  8)

2157, 2151 и 2150 кротко хващат трева на плаца.


6
Тук вече навлизаме в сферата на теория на конспирацията и вероятностите.
Ако действително дадена фирма си позволява да нарушава законите и нормативната уредба, то е защото има стабилен гръб където трябва. Това, което възпира други фирма да го правят е липсата на подобни връзки.

7
Според Наредба 11 в разписанието на международните линии може да има спирки само в областните центрове на територията на България освен началната/крайната. Не може да има спирки извън тези, посочени в разписанието на линията. Не може да се дублират или допълват съществуващи линии по републиканската или общинската транспортна схема.

8
3283 - 76.  (Не знам дали не е по наряд, но отдавна не е бил на линия 76.  По-късно ще прикача информативна снимка.)

Вчера беше на 213. Обикаля навсякъде.

9
Директен е. На Горна Оряховица му закачват вагон от Истанбул. Преди като имаше влак до Солун също пътуваше директен вагон Солун-Букурещ.

10
Дори по стъклата си пише Higer.

11
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 27.07.2022, 09:27:22 »
Това, какво е решено преди три години, не означава че е валидно към днешна дата. Има куп обективни и субективни причини, а твоето мрънкане следва да се отправи към СО/ЦГМ/СА.

12
Изключително рядко излиза стара Шкода на 1.

13
Зависи от автомобила. С моя при действащите цени до Варна е около 100 лв двупосочно.

14
Автобусите от София до морето са доста разредени, в сравнение с преди.

15
Всъщност откъм комфорт на возене е по-добре от някои дружбенски екземпляри.

16
Откъде кондукторът е сигурен, че мястото не е купено примерно от гара Пловдив до София? В този случай, ако алгоритъмът е читав, трябва да го дава свободно от Бургас до Пловдив.

И да е продадено, ще има друго, което ще се освободи. Въпросът е че места има, но няма гъвкава система за менажирането им, което води в определени случаи на отказ за продажба на билети. Това в особена степен важи за влаковете със задължително място.
Миналата седмица пътувах със Слънчев бряг от Бургас към София. Влакът тръгна на 70% пълен (ден вторник). До Пловдив половината слязоха, а други се качиха. Местата на слезлите останаха празни, а празните се запълниха.

17
Ако се получи твърде удобен маршрут следва да остане за постоянно, а не да се чудим как да отучваме хората да ползват МГТ.

18
Спирка ул. Клокотница в посока Сливница.

19
И въпреки всичко не е лошо да се даде гласност на някои замислени глупости.

20
... Не знам само дали е направена достатъчно умно, така че ако едно място се осободи на следваща гара да можеш да го купиш ако пътуваш от нея или последваща.

Не е или поне не работи така. Ако е закупено място, то е заето за цялото пътуване, без значение че в 80% от пътуването може да е незаето. Освен това купуването на запазено място не е обвързано с конкретен билет. Често ми се е случвало да видя че влакът е пълен и да се върна на касата да си купя място. Касиерката не знае до коя гара ще пътувам.
На собствен гръб го изпитах това 2007 г, когато стана белята с М. Ставийски. Трябваше да се прибирам към София, но поради задръстването изпуснах всички възможни опции, освен влак Слънчев бряг. На касата в Бургас ми казаха че билети няма. Отидох до влака и говорих с един кондуктор. Той каза че места има и да се качвам. Издаде ми билет от Ямбол до София, за да компенсира глобата и пътувах преспокойно.

Pages: [1] 2 3 ... 459