Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - cheez

Pages: [1]
1
Аз също бях от първите хора, които пуснаха от перона на Сердика 1. Да влезеш за пръв път в Сердика 2 си беше доста емоционално преживяване. След 1 час пероните и залата горе бяха претъпкани. Чакаше се поне 2 влака да минат за да могат всички да се качат, защото по едно време имаше някакво забавяне към 10тина минути. Последваха ръкопляскания при пристигане на мутрисата.
На Надежда още в първите 5 минути историята беше същата, както се вижда от клипчето...
На Джеймс Баучер от БТВ искаха да ми вземат интервю но им отказах и вместо това си поприказвах с тях :D
И все пак май се оказа че неможеш да преминеш на другата страна на обеля от горе без билет. Охраната каза че са били инструктирани да пускат само хора с карти и билети. Тъпотия.
Аз лично се влюбих във Сердика 2, големината и е наистина внушителна, сравнение с останалите станции. Другото интересно е гледката от естакадата към Стара Планина.

Първо влизане с тълпата в Сердика 2:
http://img24.imageshack.us/img24/2551/85777725kjatqlcicnxagmmuxdh.mp4
Тъпканицата:
http://img850.imageshack.us/img850/3360/d41vyeurhpcknofgzkrunc.mp4
Тъпканицата 2:
http://img411.imageshack.us/img411/3962/1psnuaudkxqcpkjrymtkif.mp4
Тъпканицата на Надежда:
http://img69.imageshack.us/img69/2984/4uxeefjyqrbtyneuhgjjwy.mp4
2
Привет, хора!  :rolleyes: От една седмица се работи в подлеза на Сердика. Засега единствено е разбита стената на подлеза и се вижда изкопа на станцията отсреща. Невъзможно е да се снима, понеже единствената пролука която намерих беше от порядъка на 5 см.   ;) Постарали са се с оградата. Очудвам се че толкова рядко има постове в тази тема. Иначе какво се случва на Лъвов Мост и Централна гара?

3
Имах предвид район - в бързината се обърках  :P Иначе някой знае ли какво се случва на НДК?

Днес минах оттам. Имаше прясно начертана маркировка в средата на булеварда, където сега е входа за механизацията. Готвят се за местене посока към станцията. Мисля че ще продължат да копаят под булеварда до двете стени под Витошка, които изляха(върху тях сега е асфалта без релси). Иначе явно повече вътре се работи. Няма особенни промени на изкопа. Аз често минавам оттам и ако забележа нещо задължително ще снимам.  8)  Поздрави!

4
Да. Багерът копаеше от към страната на Витошка. Няма кой знае какъв напредък там. Иначе много кофти, че неможе да се снима срещу разкопаната станция. Там е кръстовището а и имаше и двама работници дето се оглеждаха на входа, където влизат и излизат камионите. Въоражената охрана.  :D  8)

5
НДК вчера - 10ти декември.


6
@fizik:
Ох. Имах предвид нещо такова за полюлей. Не тея светещи висулки.

А и не виждам нищо оригинално в мозайката. Но пак казвам, да видим чичко Братоев какво е решил и тогава да коментираме.

Стил водка бар е подходяща за МС 11 точно до Кемпински в Лозенец, гъзарията да изпъкне! :D
Няма как хотела да има нещо общо с метростанцията. Ето, на св. Наум не искат да я кръстят Хемус...поразрови се назад из темата. А какъв е смисъла 'гъзарията' да е в квъртална, вместо на най-централната че и преходна станция?


7
Арос, неможе да кажеш че бъдещата ни Сердика 2 може да има дизайн на стара московска станция, строена през 1935г. За арките - да, биха се връзвали с ЦУМ, както и полилеите, обаче наред с модерните ни станции изведнъж да има някаква ретро-музейна...Не. Арките не биха се вписали в нея, дори и да си е с дизайна на нашите станции, каквато ще бъде. Е, може например да се направят някакви полюлеи  осъвременен вариант...би било супер даже, нали търсят нещо нестандартно да направят. В Дубай има нещо подобно, само че някакви висулки, а не полюлеи.
Иначе аз станцията си я представям в същите тонове като сегашната Сердика. Само дано не я плочкясат и нея че ще стане вече прекалено.  :annoyed: Да чакаме да видим първия рендер и тогава да коментираме.
8
Една снимка на "Св. Неделя" от оня ден. Разкопките все така си седят...може и да греша ама ми се струва че нищичко не се прави. Поне не толкова бързо. Съжелявам, не ми беше удобно да се приближавам по-близо. А това в пакетите да не са римските стени случайно?
А на "Витошка" вече има заграждения до "Неофит Рилски" с зелена мрежа, но все още си е отворено за коли на "Хан Аспарух". Иначе е разкопано вече към 6 - 7 метра и всичко долу е в арматурни пакети. Неможах да снимам.

9
Това е общо взето на Хемус.  Е остава само да вържат трамвайната линия и да сложат контактната мрежа...не виждам защо не се работи по въпроса още. На целия обект нямаше жива душа. Какво чакат още???
А и в ЦЦС-а днеска се оглеждах, и хич не виждам откъде може да се направи въпросната 'топла връзка' към "Пикадили"-то... ако можеш да обесниш подробно, Арос.

10
С колоните може и да е Черни връх ;)
Черни връх е с лилаво сива тема. Беше споменато отдавна в форума. И е островна май...
Иначе мислех че на НДК ще направят бяло-черна тема, за да се връзва някак със самата зграда.
А зелено-червеното вобще не ми хареса. Нека да изчакаме да го качат и да го го гледаме и тогава да обсъждаме кое как и защо е.

11
Иване, къде видя това изображение на НДК?? А онзи черният подлез с златистите елементи от коя станция вобще беше...ох ще гледам филма пак че се обърках.
Също забелязах че на Васил Левски са сложили карта с всички бъдещи разклонения. Странно как не съм видял като всеки ден за училище от там минавам... в понеделник ще хвърля едно око.

12
Уникално!!!!  :blink: :blink: :blink: Току що гледах филм за метрото по БНТ. Бяха показани рендерите на няколко станции.НДК, Св. Неделя и Хемус. Даваха архитектите как правят скиците и обсъждат кое как да е. Умрях си от кеф.... супер филмче. Ще потърся линк по-късно ако го качат вобще някъде.... супер, уникално беше...  :fan:  :D :D :D

13
Онзи ден пребойдисваха стените на подлеза на МС Опълченска.

14
24.09
Днес има сложена арматура. (снимка 1) Само не разбирам какво и е предназначението там...
На снимка 2 струва ли ми се или работниците разкопават нещо подобно на онази стена която коментирахме по-горе? А самата тя вече е оголена до 3 - 4 метра. Общо взето това видях днес...
15
Метродиаметър 2 / Re: Архив МД2
« on: 22.09.2010, 21:28:01 »
Съгласен съм с Благун, затова ползвам Imageshack-а тъй като не съм имал случаи да ми изтриват нещо качено. И Терго, прав си за БГ сайтовете.
И ако може наистина да се придържате към темичката. Бих се зарадвал повече да прочета някое коментарче по снимките, отколкото как и защо какъв сайт съм ползвал за хостинг.

16
Въпреки празничния ден на НДК днес се работеше усилено.  :fan:  :D Кранът спускаше арматура над звука на копаещите машини. На входа имаше чакащ камион и един бетоновоз(?) . Случайно си носех апаратчето и ето ви две по-детайлни снимчици.
На една страховита табела пишеше "Въоражена охрана"!  :blink: Не ми се ще да разбирам дали е истина или не.  :D :D Искаше ми се и нея да документирам, но ми се разтрепераха ръчичките! ;D
С риск за живота ми ето материала:  ;D ;D ;D


17
Днес на НДК. На оградата има закачено нещо като черно платнище, така че да не се гледа през дупките.  :blink: А и съм малко разочарован от напредъка. Никъде не се работеше, вероятно бяха в обедна почивка, но и без друго няма за къде да бързат хората...  ;)
Съжелявам, това можах да хвана. Друго не се виждаше. Мисля че мярнах още една машина като от снимка #1 към 'покритата' страна. Няма никакво движение, минавам за втори път тези дни и наистина не се случва нищо интересно.18
Забавно / Re: Какво сънувахте?
« on: 16.09.2010, 18:46:04 »
Аз пък все сънувам че пътувам с бъдещия мд2  :rolleyes: .Помня че "Св. Неделя" беше в бяло-зелена тема като главно ми направи впечатление че таванът над коловозите беше полу-дъга и се вписваше супер в станцията макар и да беше със странични перони. Май имаше нещо такова в една схема на бъдещата станция тука ма не помня точно  :P . НДК беше в бяло и черно амаа нещо много тесничка ми се стори...както и да е, останалите МС ги сънувам сякаш недовършени...само гол бетон и малко осветление... и навсякъде кабели. :blink:
Ам сега се сещам че и на "Св. Неделя"-та на места на стените имаше сякаш елементи от разкопките или нещо такова. Тухлен зид в такъв стил но 'осъвременен' . Интересно... имаше и изложени експонати във витрини ноо тях не ги помня.
Някой друг да е имал сънища с Мд2 или може би 3?  :D

19
Супер, само не ми е ясно откъде ще се влиза от подлеза на НДК. Южния вдод тук ми се струва малко далече оттам...охх ако може някои да направи бърза схемичка ще се радвам, или поне да пообесни, че хич не си представям как стои самия подлез спрямо мс-ята. А нали имаше и стълби на спирката в тунела??? Ох съвсем се обърквам.  :annoyed:

20
Привет! Бих искал да задам 2 въпросчета...

Първо - Поетапно ли ще влиза в експлоатация изградената част от мд-то? Например от Ломско шосе до пл. Света Неделя да кажем през лято 2012та, макар че  неподвижната къртичка 'копае' повечко към 2013-та като гледам
 :( и след това от пл. Света Неделя до Лозенец да кажем след 3 месеца, както беше при мд1?
Второ - МС "НДК" ще бъде ли с по-малки размери от останалите островни мс. Спомням си че четох някъде че щяла да бъде 'по-скромна' а и на видеото в тунелите ми се вижда малко малка...
Съжелявам ако съм пропуснал някъде отговорите на въпросите, малко съм новичък тук  :angel: . Мерси много.
 

Pages: [1]